در جهت حمايت از انديشمندان و ايدهپردازان كشور
رييس جهاد دانشگاهي علوم پزشكي تهران:
نخستين جشنواره ملي نوآوري در سلامت برگزار ميشود
نخستين جشنواره ملي نوآوري در سلامت به همت جهاد دانشگاهي علوم پزشكي تهران و در جهت حمايت از عالمان و ايدهپردازان كشور در ارديبهشت ماه سال آينده برگزار ميشود.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر حبيبي رئيس جهاددانشگاهي علوم پزشكي تهران، توجه به انديشمندان و حمايت از ايدههاي جديد را از راههاي پيشرفت جامعه عنوان كرد و گفت: توليد علم در جامعه منجر به توليد ثروت ميشود. توجه به اين امر نيازمند بسترسازي مناسب است. بر اين اساس جهاد دانشگاهي علوم پزشكي تهران در راستاي پيام مقام معظم رهبري در جهت حمايت از عالمان وايدهپردازان جامعه مقدمات برگزاري نخستين جشنواره ملي نوآوري در سلامت را فراهم كرده است.
رييس نخستين جشنواره ملي نوآوري در سلامت با بيان اين كه ايدهها تنها نبايد در حد ايده باقي بمانند، بر ايجاد فرصتهايي در جهت حمايت از نوآوريها تاكيد كرد و ادامه داد: حمايت از ايدهپردازان بايد به صورت مستمر ادامه داشته باشد.
رييس جهاد دانشگاهي علوم پزشكي تهران گفت: مجتمع بيمارستاني امام خميني (ره)، شهرداري تهران، سازمان بهزيستي، دانشكده فني مهندسي دانشگاه آزاد، انستيتو پاستور و غيره در برگزاري اين جشنواره همكاري داشته و نيازهاي آنها به عنوان محورهاي جشنواره معرفي شده است. اميدواريم با برگزاري اين جشنواره و ادامه اين روند شرايط حضور صاحبان ايده هر چه بيشتر فراهم شود.
در ادامه دكتر مركزي، دبير اجرايي نخستين جشنواره ملي نوآوري در سلامت، با ارايه تعريفي از نوآوري در سلامت گفت: نوآوري حركتي با مقدمه و مواخره بوده و بسيار زمانبر است. ايده ممكن است يك تصور ذهني باشد، اما نوآوري خلاقيتي است كه به منحصه ظهور رسيده است. نوآوري در سلامت بسيار مهم است؛ چرا كه سلامت نظامي است كه با جان افراد در ارتباط بوده و حتي يك درصد خطا هم در آن پذيرفته نميشود.
وي گفت: شناسايي ايدههاي نوآورانه و كاربردي در سلامت، شناسايي استعدادها و ظرفيتهاي بالقوه موجود كشور در حوزه سلامت، شناسايي و معرفي كارآفرينان حوزه سلامت به جامعه و استفاده از توانمندي آنها در جهت ايجاد و توسعه اشتغال و ايجاد فضاي تعامل ميان صاحبان ايده، مسوولان دولتي و ساير عناصري كه در به ثمر رسيدن ايده به كسب و كار دخيل هستند را از جمله اهداف برگزاري جشنواره نوآوري در سلامت هستند.
دكتر مركزي با اشاره به اقدامات انجام شده در جهت برگزاري نخستين جشنواره ملي نوآوري در سلامت گفت: سوالاتي به عنوان سوالات محوري جشنواره و در راستاي نيازهاي سلامت كشور استخراج و كميتههاي علمي تشكيل شدند. وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشكي تهران از حاميان اين جشنواره بودند.
وي با تاكيد بر اين كه در جريان اين جشنواره سعي ميشود ضمانت علمي آن حفظ شود، گفت: در حال حاضر نياز است كه محققان براي نوآوري تحريك شوند و بايد فكر كرد كه چگونه ايدههاي طراحي شده ميتوانند عملياتي شوند. تجاري سازي ايده يكي از مشكلات موجود كشور است. همچنين عدم ثبت ايده در كشور از ديگر مشكلات موجود است.
دكتر مركزي با اشاره به نحوه انتخاب نوآوريهاي برتر گفت: براي ارج نهادن به فعاليتهاي نوآورانه و گسترش فرهنگ نوآوري، اين جشنواره از نوآوريهاي برتر قدرداني ميكند. به اين منظور در هر يك از كميتهها، سه نوآوري برگزيده هيات داوران جشنواره، جوايز اولين جشنواره نوآوري در سلامت را به همراه تنديس نوآوران به خود اختصاص خواهند داد.
وي گفت: برگزاري اولين نمايشگاه سه روزه نوآوريهاي حوزه سلامت از فعاليتهاي جنبي اين جشنواره است. همچنين در اين جشنواره اقدام به برگزاري كارگاههاي آموزشي نيز ميشود. در جريان برگزاري اين جشنواره از كارآفرينان برتر حوزه سلامت تقدير ميشود.
دكتر جعفرنيا، رييس كميته تجهيزات سلامت نخستين جشنواره ملي نوآوري در سلامت نيز با اشاره به محورهاي مطرح در اين جشنواره گفت: در اين جشنواره مسايل مربوط به بهداشت، تشخيص، درمان و همچنين اصول مربوط به ارتقا كيفيت زندگي مطرح است.
وي سلامت الكترونيك را از رويكردهاي جديد مطرح در حوزه سلامت عنوان كرد و گفت: سلامت الكترونيك، هر نوع خدمات سلامت كه در بستر الكترونيكي در اختيار مصرف كننده قرار گيرد را شامل ميشود. به اين منظور علاوه بر آن كه تلاش ميشود تجربيات ديگر كشورها بومي شود، به مسايل جديد نيز پرداخته ميشود.
دكتر جعفرنيا افزود: در حال حاضر يكي از بسترهاي الكترونيكي كه جهان به آن فكر ميكند بحث Mobile health و نقش موبايل در حوزه سلامت است. در اين جشنواره به اين امر پرداخته ميشود؛ چرا كه موبايل بستري است كه افراد زيادي به آن دسترسي دارند و به اين ترتيب ميتوان هزينهها را بسيار كاهش داد.ح/الف
١٧:٥٣ ٢٠/١٢/١٣٨٧