٠٥:٠٤ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
با همکاري پژهشکده رويان جهاددانشگاهي و بيمارستان رضوي صورت گرفت؛
استفاده از سلول‌هاي بنيادي براي درمان بيماران داراي نارسايي قلبي و مجروحين شيميايي و ريوي

با همکاري پژهشکده رويان جهاددانشگاهي و بيمارستان رضوي، براي اولين بار در خاورميانه از سلول‌هاي بنيادي براي درمان بيماران داراي نارسايي قلبي و مجروحين شيميايي و ريوي استفاده شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) _ منطقه خراسان، حسين مهدي‌خواني، عضو هيات علمي پژوهشكده رويان در همايشي كه امروز در بيمارستان فوق تخصصي رضوي برگزار شد، در اين رابطه گفت: تزريق داخل ميوكارد و سلول‌هاي بنيادي مغز استخوان يا مشتق از گردش خون، ممكن است در بازسازي ميوكارد انفاركته و افزايش نئوواسكولاريزاسيون ميوكارد ايسكميك شركت داشته و منجر به بهبود عملكرد قلب شوند.
وي گفت: سلول‌هاي مشتق از مغز استخوان لزوما نبايد براي داشتن اثرات مفيد مستقيما به محل آسيب تزريق شوند و اثرات درماني آن مي‎تواند از طريق القاي رشد اندوتليال كه ترميم را سريع مي‌كند، باشد.
مهدي‎خواني تصريح كرد: سلول‏هاي مغز استخوان توانايي ترميم دوباره ميوكارد و القاي ميوژنز و آنژيوژنز را دارند كه منجر به بهبودي عملكرد قلب مي‎شوند.
وي افزود: مطالعه درمان با GCSF كه بر روي نمونه‌هاي انساني طراحي گرديده و از آبان‎ماه 86 در بيمارستان رضوي در حال اجرا است.
مهدي‎خواني ادامه داد: حركت سلول‎هاي پايه مغز استخوان به خون محيطي، با تجويز داخل وريدي GCSF نيز ترميم ناحيه انفاركت را بهتر مي‌كند.
وي در خصوص معيارهاي ورود به مطالعه براي بيماران عنوان کرد: سن بيماران بايد 18 تا 75 سال و از آنفاركتوس حاد قدامي آن‌ها 13 روز گذشته باشد. يعني از از شروع علائم باليني، حداكثر 13 روز گذشته باشد و اولين انفاركتوس حاد ميوكارد آن در قلمرو LAD باشد.
وي تصريح كرد: مدت زمان انجام تحقيقات 18 ماه است و 15 بيمار را در اين طرح مورد بررسي قرار داده‌ايم كه 7 نفر آن‌ها در گروه كنترل بودند.
در ادامه اين همايش حسين بهاروند، رييس كميته علمي پژوهشكده رويان گفت: هر بافتي مثل بانكراس و قلب تقريبا سلول‎هاي بنيادي خاصي دارد.
وي گفت: در ايران در سال 80 تا 83 سلول‎هاي جنيني موش توليد شد كه اين سلول‏ها تمايل تبديل به سلول‎هاي ديگر را دارند.
بهاروند از اقداماتي كه در گذشته به منظور تحول در سلول‎هاي بنيادي انجام داده بودند را تشكيل گامت از سلول‏هاي جنيني موش نام برد و گفت: اين اقدام اين امكان را به ما مي‎دهد تا بتوانيم سلول‌هاي جنيني را دست‎كاري كنيم و در واقع شبيه‌‎سازي جنيني كنيم.
بهاروند ادامه داد: پژوهشكده رويان چند سالي است كه به طور رسمي در سلول‌هاي جنيني و بزرگسالان تحقيقات انجام مي‌دهد كه اين تحقيقات را در 3 گروه بنيادي، زيست شناسي تكويني و طب پيوند انجام داده است.
در ادامه اين همايش ناصر اقدمي، رييس كميته پژوهشي رويان گفت: پژوهشكده رويان تحقيقاتش را در زمينه پيوند سلول‌هاي بنيادي بر روي قلب، چشم، كبد و پوست انجام مي‌شود.
وي خاطرنشان کرد: اولين مطالعات سلول‌هاي بنيادي روي مغز و استخوان انجام شده است.
اقدمي تصريح كرد: ما مي‌توانيم براي افرادي كه سلول‌هاي كبدي را از دست مي‌دهند، از مغز و استخوان سلول پيوند بزنيم.
وي افزود: ساليانه 8 هزار نفر در ليست انتظار براي دريافت کبد هستند كه فقط به 250 نفر از آن‌ها کبد پيوند زده مي‎شود.ح/الف

١٥:٠٨ ٢٧/١٢/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد