٠٦:١٨ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
به همت جهاددانشگاهي واحد تهران انجام شد؛
مطالعه تطبيقي اقدامات انجام شده خارجي در جهت ارتقاء شاخص‌هاي كيفي معماري شهري و روستايي

گروه پژوهشي معماري و طراحي محيط در راستاي هدف اصلي اولين شبكه برنامه سه ساله خود مبني بر «تعريف و تعيين شاخص‌هاي كيفي معماري شهري و روستايي»، اولين طرح تحقيق از مجموع‌ طرح‌هاي پنجگانه شبكه برنامه خود را با عنوان : "مطالعه تطبيقي اقدامات انجام شده خارجي در جهت ارتقاي شاخصهاي كيفي معماري شهري و روستايي" و با هدف كلي شناخت مباني نظري، روشها و محصولات و اقدامات اخير جهاني در ارتقاي شاخصهاي كيفي معماري شهري و روستايي، به اجرا درآورده است.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد تهران،سعيد امينيان مسئول اين طرح گفت: تحولاتي كه كشور طي دهه‌هاي اخير با آن موجه بوده بسياري از كشورهاي ديگر را نيز در نورديده است. «دنياي مدرن»، «عصر اطلاعات و ارتباطات»، «دهكده جهاني» و ... نامهاي آشنايي است كه گروه ها و نحله‌هاي گوناگون براي توجيه تحولات دهه‌هاي اخير بر آن نهاده‌اند. اين در حالي است كه مي‌توان گفت خصيصه بارز اين دوره از تحولات، سعي در تعميم يافته‌هاي فكري، فرهنگي و تكنولوژيكي در هر نقطه از كره خاكي بدون توجه به ويژگيهاي بومي و محلي است. اين خصيصه كه ابعاد كالبدي آن را در آثار معماري (شهري و روستايي) و شهرسازي مي‌توان به وضوح ملاحظه نمود، موجب گسستگي در شناخت و بهره‌گيري از دانش بومي ساخت وساز اعم از طراحي، مصالح و روشهاي اجرا شده و حاصل آن توليد آثار معماري بي‌هويت و بي رنگ و بو در ادراك بهره‌برداري بوده است.
امينيان افزود: در سالهاي اخير نهضتهاي زيادي در تقابل با اين تحولات و با هدف كم كردن اثرات آنها شكل گرفته و در سطوح گوناگون ملي و بين‌المللي با ايجاد ادبيات و ساختارهاي متناسب (عموماً غيردولتي و بعضاً دولتي و بين‌المللي به خصوص نهادهاي وابسته به سازمان ملل متحد) و از طريق پژوهش، آموزش، ترويج، حمايت و تأمين منابع مالي به زدودن آثار تحولات دهه‌هاي اخير همت گمارده‌اند. عباراتي چون «توسعه پايدار»، «توسعه دروني» و .... عبارات آشناي ادبيات ايجاد شده توسط اين نهضت‌هاست. جالب توجه اينكه آثار اين تقابل در قالب برنامه‌هاي توسعه و اجرايي كشور و سخنراني‌ها و اظهارنظرهاي مسئولين كشور نيز قابل مشاهده مي‌باشد.
وي ادامه داد: بررسي تجارب جهاني در مواجهه با چالشهاي ايجاد شده تحت تأثير اين تحولات، كه عموماً در قالب انتشار يافته‌هاي طرح‌هاي تحقيقاتي و اجراي برنامه‌هاي توسعه ملي و منطقه‌اي با هدف ارتقاء شاخص‌هاي كيفيت زندگي مردم در شهرها و روستاها، متناسب با امكانات و محدوديت‌هاي محلي بروز و ظهور يافته وبخشهايي از آن به ارتقاي شاخصهاي كيفي معماري و شهرسازي پرداخته استف مي تواند زمينه‌هايي براي بهره‌گيري از اين تجارب با درنظر گرفتن مسائل و شرايط بومي ايران را فراهم ساخته و مقدمه‌اي براي آغاز تمركز تحقيقاتي به روي اين موضوع به شمار آيدح/الف

١١:٤٩ ٢٦/٠١/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد