٠٦:١١ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
اذعان مجددغرب به پيشرفت علمي ايران درپي تولد«حنا»
صعودايران به جمع برترين‌هاي جهان درسلول‌هاي بنيادي؛
بازتاب گسترده موفقيت اخيردانشمندان«رويان»دررسانه‌هاي دنيا

موفقيت تازه دانشگران ايراني در توليد نخستين بز شبيه‌سازي شده خاورميانه كه بامداد چهارشنبه در پايگاه تحقيقاتي پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي در اصفهان به دنيا آمد، بازتاب وسيعي در رسانه‌هاي خبري جهان و منطقه داشت.
به گزارش خبرنگار فن‌اوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، خبرگزاري آسوشيتد پرس در گزارشي در اين زمينه نوشت: «محققان ايراني يك بز را شبيه‌سازي كرده و اميدوارند به توليد داروي درمان بيماران قلبي در ادامه اين تحقيقات دست پيدا كنند.
به گفته دكتر محمد حسين نصر اصفهاني اين بزغاله ماده كه «حنا» نام‌گذاري شده، بامداد چهارشنبه در شهر اصفهان به دنيا آمده است.
وي گفت: با تولد حنا ايران جزو پنج كشور دنياست كه بز را شبيه سازي كرده‌اند.
در سال 2006 ايران نخستين كشور خاورميانه بود كه از شبيه سازي گوسفند خبر داد و آن طور كه موسسه رويان اعلام كرده پس از گذشت دو و سال نيم اين گوسفند همچنان سالم است.
اين تلاش، بخشي از كوشش‌هاي ايران براي تبديل شدن به يك قدرت منطقه‌يي در علوم و فن‌آوري‌هاي پيشرفته تا سال 2050 است.
ايران به طور خاص به منظور موفقيت در حوزه پزشكي، هوافضا و فن‌اوري هسته‌يي تلاش مي‌كند.»
خبرگزاري چيني «شينهوا» هم در خبري با عنوان «نخستين بز شبيه سازي شده ايران در اصفهان به دنيا آمد» در گزارشي به نقل از روزنامه‌هاي انگليسي زبان داخلي نوشت: «نخستين بز شبيه‌سازي شده در ايران كه در مجتمع تحقيقاتي پژوهشكده رويان در اصفهان به دنيا آمده در سلامت كامل است.
بز شبيه سازي شده دوران آبستني 147 روزه خود را در رحم مادر رضاعي سياه رنگ بختياري خود به سلامت طي كرد و بامداد چهارشنبه به دنيا آمد.
بز شبيه سازي شده كه حنا با اسم علمي R-CAP-C1 ناميده شده به واسطه رنگ حنايي ــ سفيد خود از ديگر بزهاي گله متمايز است.
بنابر اعلام سايت پژوهشكده رويان تنها كشورهاي معدودي مثل آمريكا، انگلستان، كانادا و چين كلونينگ بز را در كارنامه موفقيت‌هاي خود دارند.
هدف نهايي محققان كلونينگ ايران دستيابي به توان توليد دارو از طريق حيوانات تراريخته است.»
خبرگزاري «ريا نووستي» روسيه هم در گزارشي به نقل از خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، نوشت: «با تولد حنا، ايران به يک قدمي توليد بزهاي داروساز رسيد.»
در اين گزارش آمده است: «با تولد حنا - نخستين بز شبيه سازي شده خاورميانه که بامداد چهارشنبه در پايگاه اصفهان پژوهشکده "رويان" جهاد دانشگاهي به دنيا آمد، دومين گام از روند سه مرحله‌اي توليد دام‌هاي شبيه‌سازي شده تراريخته با قابليت توليد فرآورده‌هاي دارويي در شير آنها با موفقيت در ايران برداشته شد.
دکتر "نصراصفهاني" رييس پايگاه اصفهان پژوهشکده "رويان" نخستين گام بلند محققان اين مرکز در راستاي توليد دام‌هايي با قابليت توليد داروهاي تراريخته را تولد بزهاي چهار قلو حاصل از لقاح آزمايشگاهي در اين مرکز در آستانه نوروز امسال عنوان و ابراز اميدواري کرد با تولد بزهاي شبيه‌سازي شاهد توليد بزهاي شبيه سازي شده تراريخته تا پايان سال باشيم.
هدف عمده تحقيقات محققان پژوهشکده "رويان" ايران در اين حوزه، توليد دام هاي تراريخته حامل ژن توليد داروي "tPA" است. اين دارو براي درمان سکته هاي مغزي و قلبي مورد استفاده قرار مي‌گيرد به طوري که چنانچه اين دارو بلافاصله پس از ايجاد سکته به انسان تزريق شود، موجب از بين رفتن سريع لخته‌ها شده و بافت‌هاي اطراف آن بر اثر نارسايي تغذيه از بين نخواهد رفت و جريان خون به حالت عادي باز خواهد گشت.»
فاكس نيوز هم در گزارشي با اشاره به موفقيت ديگر محققان ايراني در ماه جاري در زمينه فن‌آوري هسته‌يي به انعكاس خبر تولد نخستين بز شبيه‌سازي شده در ايران پرداخت و در عين حال به گزارش اخير روزنامه آمريكايي واشنگتن تايمز اشاره كرد كه در آن بر حركت پيشتازانه ايران در حوزه تحقيات سلول‌هاي بنيادي اذعان شده است.
به گزارش ايسنا، روزنامه آمريكايي «يو اس اي تودي»، شبكه ديسكاوري، شبكه سي بي اس، اي بي سي، روزنامه چايناديلي، نيويورك تايمز و بسياري ديگر از رسانه‌هاي جهان نيز به انعكاس موفقيت علمي اخير دانشگران ايراني در زمينه شبيه سازي حيوانات پرداختند.
روزنامه «واشنگتن تايمز» در گزارشي كه اتفاقا روز چهارشنبه و همزمان با اعلام توليد نخستين بز شبيه‌سازي شده خاورميانه توسط محققان ايراني منتشر شد، نوشت: در حالي که دنيا توجه خود را بر برنامه‌هاي هسته‌يي ايران متمرکز کرده است، نتايج تحقيقات مشترک دانشگاه هاروارد و موسسه فن‌آوري ماساچوست نشان مي‌دهد دانشمندان ايراني در زمينه تحقيقات سلول‌هاي بنيادي جنيني به صدر جدول جهاني صعود مي کنند.
اين روزنامه با اشاره به اين كه در حالي که آمريکايي ها هنوز در باره تحقيقات سلول هاي بنيادي به بحث و جدل مشغولند، رهبر معظم انقلاب، تحقيقات درباره سلول‌هاي بنيادي را مورد تشويق و حمايت قرار داده‌اند، اين امر را نشانگر سازگاري و تعامل بسيار بالاي اسلام با دانش جديد عنوان كرده و آورده است: «چيزي که در محافل سياسي آمريکا ترقي خواهانه عنوان مي‌شود، از ديد سياستمداران ايراني امري كاملا عقلي و بديهي تلقي مي‌شود.»
گزارش نويس واشنگتن تايمز با اشاره به اين كه مهاجرت بخش از دانش‌آموختگان ايراني هم مانع از پيشرفت محققان متهعد و علاقمند ايران در حوزه‌هاي پيشرفته‌اي مانند تحقيقات سلولهاي بنيادي نشده آورده است: ايران در شمار 10 کشور برتر دنيا در زمينه کشت و انجماد سلول‌هاي بنيادي انساني است.ح/الف

١٩:٤٤ ٢٩/٠١/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد