٠٠:٢٣ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
مدیرکل علوم اجتماعی و انسانی یونسکو در پیامی به سمینار "اهدای گامت و جنین در درمان ناباروری":سمینار اهدای گامت و جنین گامی در مسیر دستیابی به مضامین اخلاق زیستی است

جمهوری اسلامی ایران در سال 2004 در کارگاه آموزش ملی در زمینه اخلاق زیستی که توسط کمیسیون ملی یونسکو برگزار شد به عنوان یکی از اولین مراکز در رابطه با شروع اجرای بیانیه دانسته های ژنتیکی انسانی معرفی شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر "عابدین صالح" مدیر دفتر منطقه ای یونسکو در تهران به نمایندگی از دکتر "پیرسن" مدیرکل علوم اجتماعی و انسانی یونسکو صبح امروز در دومین سمینار کشوری "اهدای گامت و جنین در درمان ناباروری" در تالار شیخ مرتضی انصاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران این پیام را قرائت کرد.
دکتر پیرسن با ابراز خوشنودی از برگزاری این سمینار توسط پژوهشکده ابن سینا، آن را گامی در مسیر رهیافت یونسکو به مضامین اخلاق زیستی دانست و افزود: در طی برگزاری این سمینار، جنبه های پزشکی، دورنمای مذهبی، ابعاد حقوقی و همچنین مضامین اخلاقی، فلسفی، اجتماعی و روانشناسی به بحث آورده می شود تا راهکاری جامع و همه جانبه در رابطه با سئوالات برخواسته از موضوع اهدای جنین و گامت داشته باشیم.
وی در ادامه این پیام تأکید کرد: این همان راهکار چند زمینه ای است که کمیته بین المللی اخلاق زیستی یونسکو (IBC) در سال 1993 آن را به منظور انعکاس مضامین اخلاقی برخاسته از علم و تکنولوژی معرفی کرد.
مدیرکل علوم اجتماعی و انسانی یونسکو در بخش دیگری از این پیام خاطرنشان کرد: برگزاری این سمینار همچنین در مسیری است که (IBC) به سوی هنجارهای مبسوط و بین المللی و نیز به منظور آگاه سازی در این زمینه اخلاقی به صورت پیش نویس بیانیه UNESCO  در زمینه اخلاق زیستی بین المللی اعلام کرده است.
وی اضافه کرد: اعلامیه جهانی در زمینه اخلاق زیستی (1997)، یافته های ژنتیکی انسانی (2003) و بیانیه جهانی که به تازگی در زمینه حقوق بشر و اخلاق زیستی در کنفرانس عمومی یونسکو در 9 اکتبر 2005 به تصویب رسیده، مورد استقبال واقع شده است.
دکتر "پیرسن" در ادامه این پیام تصریح کرد: کنفرانس "اهدای گامت و جنین در درمان ناباروری" فرصت مناسبی را در جهت بکار بستن مبانی بیانیه به سوی موضوعی خاص را فراهم کرده و در حقیقت هدف این بیانیه جهانی، تسری مبانی و اسلوب های پذیرفتنی در زمینه اخلاق زیستی و در تطابق با قانون بین المللی حقوق بشر است.
وی ادامه داد: بنابراین چنین تصور می رود که با این اقدام، مجموعه ای از بسترسازی ها و ارزیابی بهتری از استلزامات و مضامین اخلاقی فراهم آید و به تصمیم گیری های مرتبط در این زمینه کمک شود هر چند که این به معنی ادعای حل کردن همه مضامین اخلاق زیستی که امروزه مطرح شده و هر روز متحول می شود، نیست.
مدیرکل علوم اجتماعی و انسانی یونسکو در ادامه این پیام اظهار داشت: هدف آن ترجیحاً ایجاد بستری برای همه کشورهایی است که خواهان بهره مندی خود از قانونمندی یا مصلحت اندیشی در زمینه اخلاق زیستی هستند و این به همان دلیل است که من اطمینان دارم که بحث اهدای گامت و جنین برای درمان ناباروری در طی برگزاری به بیانیه جهانی اخلاق زیستی و حقوق بشر ارجاع خواهد داشت که آن نیز به نوبه خود مضامین جهانی پذیرفته شده توسط جامعه بین المللی را مورد توجه و عملکرد قرار خواهد داد.
وی یادآور شد: عنوان برنامه مداوم آموزشی این سمینار درصدد دستیابی به هدف دیگری از بیانیه است و آن گفتمان جوامع در رابطه با معانی اخلاقی زیستی و همچنین ترویج انتقال و گفتمان اطلاعات در زمینه علم و فناوری است.
به گزارش مهر، دومین سمینار کشوری اهدای گامت و جنبن در درمان ناباروری 10 و 11 اسفند ماه توسط پژوهشکده فناوری های نوین علوم پزشکی جهاد دانشگاهی "ابن سینا" با همکاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار می شود.م/د

١٥:٢٣ ١٠/١٢/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد