به همت پژوهشگاه فناوريهاي نوين علوم پزشكي جهاد دانشگاهي- ابن سينا؛
كنگره كشوري حفظ باروری در تهران برگزار مي شود
پانزدهمين كنگره سالیانه تازههاي باروري و ناباروري پژوهشگاه ابنسينا تحت عنوان حفظ باروری به منظور بررسي و ارائه راهکارهای مناسب جهت حفظ توان باروری ، توسط پژوهشگاه فناوريهاي نوين علوم پزشكي جهاد دانشگاهي- ابن سينا، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و موسسه خيريه حمایت از كودكان مبتلا به سرطان (محک)، 23 و 24 دی ماه سال جاري برگزار ميشود.
به گزارش روابط عمومي پژوهشگاه فناوري هاي نوين علوم پزشكي جهاد دانشگاهي – ابن سينا، این برنامه که از امتیاز آموزش مداوم جامعه پزشکی برخوردار است با هدف بحث و تبادل نظر راجع به آخرین یافته ها در زمینه حفظ باروری در بیماران مبتلا به سرطان و سایر بیماریهای ناتوان کننده و افرادیكه از روشهاي شيميدرماني و پرتودرماني استفاده می كنند برگزار ميشود. فرهنگسازي توجه به حفظ باروري در بزرگسالان و كودكان مبتلا به سرطان از جمله عمدهترين اهداف اين همانديشي ميباشد.
دکترمحمد مهدی آخوندی رییس کنگره حفظ باروری اظهار كرد: از آنجائیکه باروری رکن اصلی بقا نسل است و توجه به آن همواره یکی از الویت های اصلی سازمان جهانی بهداشت بوده است، حفظ باروری در شرایطی که توان باروری کاهش و یا بطور کامل از بین میرود میتواند ضمن افزایش چشمگیر امید به زندگی، موجبات ارتقا قابل توجه سلامت روحی و روانی فرد را فراهم آورد.
رییس پژوهشگاه ابن سینا افزود: یکی از عوامل خطرساز براي توان باروری بیماریهای بدخیم است و پیشرفتهای اخیری که در زمینه درمان اين نوع بيماريها به وقوع پیوسته، ارائه راهکارهای مناسب برای حفظ باروری در این بیماران را ضروري میسازد.
د
دکتر آخوندی تصریح کرد: روشهای درمانی رایج در سرطان شامل پرتو درمانی و شیمی درمانی از طریق تخریب تخمک و اسپرم شانس باروری را به نحو قابل توجهی کاهش می دهند، از اینرو لازم است ضمن انتخاب راهکارهای درمانی مناسب در جهت کاهش هر چه بیشتر اثرات سوء چنین درمانهایی بر سیستم تولید مثل، با استفاده از سیستمهای مناسب بانک کردن، بافتهای تخمک و اسپرم را برای استفاده بعدی دخیره نمود.
وی افزود: روشهای حفظ باروری نه تنها باید در بیماران مبتلا به سرطان بلکه در سایر مواردیکه به هر نحو شرایط تولید مثل را مختل می کنند از جمله باروری در سنین بالا، یائسگی زودرس، استفاده از روشهای پیشگیری از بارداری نظیر وازکتومی و بستن لولههای فالوپ بایستی مورد توجه قرار گیرد.
دکتر امیر حسن زرنانی مدیر گروه ایمونولوژی تولید مثل پژوهشگاه ابن سینا و دبیر علمی این کنگره اظهار داشت: موضوعات حفظ باروری در سرطان و سایر بیماریهای ناتوان کننده – حفظ باروری در جنس مذکر- حفظ باروری در جنس مونث- روشهاي انجماد تخمدان، بيضه، تخمك و اسپرم و جنبه های اخلاقی – حقوقی و روانشناختی حفظ باروری در قالب پانلهاي تخصصي در این کنگره بررسی می گردد.
اين سمينار که پانزدهمین سمينار تخصصي پژوهشگاه ابنسينا است با همکاری دفتر سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت، مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشكي شیراز، رادیو سلامت، انستیتو کانسر دانشگاه علوم پزشکی تهران ، مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، شبکه ملی تحقیقات سرطان، مرکز تحقیقات خون و پیوند مغز استخوان دانشگاه علوم پزشکی تهران و انجمن علمی باروری و ناباروری ایران برگزار ميشود.ح/الف
١٨:١٩ ٠٧/٠٢/١٣٨٨