رئيس مركز "فابا" با انتقاد از شيوه سنتي ارائه خدمات؛
سالانه 700 ميليارد تومان براي قبوض هزينه ميشود
محمد ابراهيم مقدم رئيس مركز فرهنگ سازي و آموزش بانكداري الکترونيکی(فابا) گفت: دانشافزايي كاركنان بانكها و آموزش مشتريان نظام بانكي دو راهبرد اساسي در رسيدن به بانكداري مطلوب الكترونيكي و تحقق شهر الكترونيكي است.
به گزارش روابط عمومي پژوهشكده ICT جهاددانشگاهي، محمد ابراهيممقدم، با تأكيد بر مديريت علمي براي رسيدن به خدمات الكترونيكي و رهايي از مشكلات گذشته و كنوني جامعه گفت: مديرت علمي در يك تعريف ساده عبارت است از شناخت وضعيت موجود، ترسيم وضعيت مطلوب و طراحي مكانسيمي براي رسيدن از وضعيت موجود به مطلوب است و براي تحقق آنچه از شهر الكترونيكي متصور هستيم بايد بر مديريت علمي فعاليتها بينديشيم.
رئيس مركز فابا درباره تلاشهای صورت گرفته در خصوص شهرالكترونيكي در كشور گفت: حدود 10 سال پيش ايده ايجاد شهر الكترونيكي در جزيره كيش مطرح شد ولي آن ايده خوب در حد فعاليتهاي مقدماتي متوقف شد در حالكيه به عنوان يك شهر الكترونيكي" پايلوت" ميتوانست پيشگام و پيشقدم در بحث شهرالكترونيكي و ارائه خدمات نوين الكترونيكي در كشور و منطقه مطرح شود.
وي با اشاره به تجربه "دوبي" در پرداختن به مساله شهرالكترونيكی گفت: ايده شهر الكترونيكي در دوبي حتي بعد از ايده شهرالكترونيكي كيش مطرح شد ولي با توجه به سرمايهگذاريها و جدي گرفته شدن اين ايده، دوبي به نمونه موفق در ارائه خدمات الكترونيكي تبديل شده است.
مدير كل مركز فرهنگسازي و آموزش الكترونيكي نيز با اشاره به مراجعه هزاران مامور آب،گاز و برق براي قرائت كنتورها و صدور ميليونها قبض مربوط به تلفن، موبايل، آب، برق و گاز در كشور گفت: در دنيايي كه همه پرداخت و دريافتها الكترونيكي شده ، صرف ميلياردها تومان براي صدور اين قبوض و فرستادن هزاران نفر براي ارسال اين قبوض و مسائل و مشكلات مربوط به آن چه توجيهي دارد.
وي از برگزاري دومين كنفرانس شهرالكترونيكي به عنوان يك فرصت براي مسوولان و مردم ياد كرد و گفت: اين كنفرانس ميتواند به فرهنگسازي هر چه بيشتر جهت توسعه شهرالكترونيكي كمك كند و اراده مسوولان را به سوي فعاليتها و تصميمگيرهاي كلان در بحث شهر الكترونيكي سوق دهد.
دكتر محمدمراد بيات مديركل فابا با اشاره به هزينههاي سرسام آور عدم توجه به ارائه خدمات الكترونيكی در كشور گفت: يك قبض از زماني كه از كنتور قرائت شده تا زماني كه صادر شود و به در منازل برسد و براي پرداخت آن،به بانكها ميرود ده هزار ريال هزينه دربر دارد و سالانه 700 ميليارد تومان در اين مسير هزينه ميشود.
وی خاطر نشان کرد: شهر الكترونيكی شهري است كه عاري از اين هزينهها باشد.
گفتنی است، مركز فرهنگ سازي و آموزش بانكداري الكترونيكي(فابا) از حاميان دومين كنفرانس شهرالكترونيكي است که در سوم وچهارم خرداد سال جاری در سالن همايشهای برج ميلاد برگزار میشود.ح/الف
١٤:٠٩ ١٣/٠٢/١٣٨٨