٠٩:٢٥ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
در پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی واحد کرمانشاه صورت مي گيرد؛
کاهش قابل توجه مصرف انرژی با اجرای پروژه هوشمند سازی ساختمان

مدیر عامل شرکت هسته هوشمند الکترونیک زاگرس گفت: با اجرای پروژه هوشمند سازی ساختمان ها مدیریت جامع و نظارت بر مصرف انرژی ممکن خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد استان کرمانشاه،حامد رشیدی اقدم در گفتگویی در رابطه با مانیتورینگ و کنترل هوشمند ساختمان ها به منظور کاهش مصرف انرژی در کشور- توسط شرکت هسته الکترونیک زاگرس– یکی از واحدهای مستقر در مرکز رشد واحدهای فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه - گفت: محصولات اصلی این طرح، شبکه کنترل از راه دور سیستم های حرارتی - برودتی- روشنایی - امنیتی و... در ساختمانها است و تا کنون محصولات دیگری نیز از قبیل، شبکه سنسورهای دمایی - روشنایی – حرکتی و اعلام حریق، دستگاه سوییچ جمع کننده اطلاعات سنسورها، سرور پردازشگر و فرمان دهنده سیستم، کنترل کننده های سیستم، تولید شبکه شهری استانی و یا کشوری مانیتورینگ مصرف انرژی تولید گردیده است.
وی ادامه داد: هدف شرکت در این زمینه بهینه سازی مصرف انرژی، پیشرفت بیشتر کشور در عرصه های علمی در جهان، گامی در راه حفظ منابع انرژی کشور، بالا بردن سطح فرهنگی و علمی جامعه در مصرف انرژی و رفاه و آسایش بیشتر مردم می باشد.
رشیدی اقدم در رابطه با کارکرد این طرح گفت: در این طرح میتوان سیستم های حرارتی - برودتی - روشنایی - امنیتی و... در یک ساختمان را بصورت optional کنترل نمود، با توجه به روابط پیچیده بین حرارت در یک محیط  اداری و فرمانهای کنترلی مربوط به خاموش و روشن کردن سیستم های حرارتی و برودتی و تاخیر زمانی موجود بین این فرمانها و تغییرات دما  تحت عنوان رژیم گذرای سیستم می توان مصرف انرژی را از وضعیت موجود به سیستمی هوشمند جهت صرفه جویی تبدیل نمود.
وی افزود: به عنوان مثال در یک محیط وسیع اداری دارای وسعت و طبقات زیاد پارامترهایی همچون حرارت مطلوب، اختلاف بین حرارت بیرون و داخل، روشنایی محیط، ساعات کار اداری، دمای مناسب در هر فصل، ساختار ارتباطی قسمت های مختلف اداره (نقشه اداره) و نیز تعداد محل های ورودی و خروجی ساختمان نقش بسزایی در کنترل حرارت نقطه ای و متوسط محیط دارد، لذا چنانچه فرمانهای سیستم حرارتی و برودتی توسط یک سیستم هوشمند و بر اساس دمای نقاط مختلف اعمال شود  میزان صرفه جویی قابل ملاحضه ای را در بر خواهد داشت، خاصّه آنکه کنترل سیستم های حرارتی، برودتی عمدتاً بصورت ON-OFF کنترل خواهد شدحال می توان با در نظر گرفتن تمامی موارد یاد شده و با استفاده از یک شبکه سنسور، جمع آوری و پردازش اطلاعات بدست آمده همچنین با استفاده از مدل حرارتی بدست آمده از ساختار خاص ساختمان، پیش بینی چگونگی تغییر دمای محیط را انجام داده و فرمانهای لازم برای کنترل سیستم مرکزی حرارتی و برودتی را توسط  تقویم برنامه ریزی شده و دستورات  کنترلی تک تک وسایل گرمایشی - سرمایشی را صادر  کرد.
 وی بیان داشت: با اجرای این پروژه از یک سو به علت هوشمند سازی، میزان قابل توجهی مصرف انرژی کاهش می یابد و از سوی دیگر با مانیتورینگ مصرف انرژی؛ مدیریت جامع و نظارت بر مصرف انرژی ممکن می گردد، که این دو علاوه بر حفظ منابع انرژی کشور، کاهش هزینه های کارفرما و صرفه جویی را به همراه خواهد داشت.
رشیدی اقدم در رابطه با مزایای این طرح گفت: با توجه به اینکه در کشور ما مصرف انرژی در ساختمان حدود چهار درصد از کل انرژی مصرفی کشور را به خود اختصاص می دهد که در مقایسه با سایر بخش ها سهم قابل ملاحضه ای می باشد و نیز از آنجا که در بخش سوخت حدود ۷۰درصد از گاز طبیعی مصرفی در ساختمانها صرف گرمایش می شود، توجه به عوامل گوناگونی که در میزان مصرف انرژی درساختمانها موثرند و از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد، لذا توانایی در کنترل مصرف انرژی در چنین محیط هایی بسیار مفید و از طرفی کلیه هزینه های اجرای طرح در یک ساختمان استاندارد با توجه به همین صرفه جویی حدود سه الی چهار سال به مجموعه بر می گردد.
 رشیدی اقدم گفت: از سوی دیگر در کشورهایی مانند ایران که تولید انرژی با یارانه همراه است بهینه سازی در مصرف انرژی و سوخت، خدمتی بزرگ به اقتصاد و پیشرفت کشور می باشد.
 مدیر عامل شرکت هسته هوشمند الکترونیک زاگرس واحد فناور مستقر در مرکز رشد جهاددانشگاهی، اظهار داشت: این پروژه با کلیه option ها به همراه یک سیستم یکپارچه دانشجویی توسط این مجموعه برای ساختمان جدید موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی کرمانشاه طراحی گردیده و هم اکنون با عنوان نخستین ساختمان کاملا هوشمند آموزشی کشور در حال اجراست و پیشنهادات دیگری هم داریم .
  وی در پایان گفت: طبق تحقیقات به عمل آمده، هوشمند سازی در برخی از کشورها و فقط درسطح منازل و به صورت جزیره ای (نه مجتمع) وبا عنوان BMS صورت گرفته است البته در این کشورها اغلب به دلیل وجود استانداردهای لازم و مدرن و همچنین حجم کم دولت هزینه های مصرفی یارانه سهم دولت بسیار کم بوده مانیتورینگ و کنترل از راه دور نیز کاملا جدید می باشد.ح/الف

١١:١١ ١٤/٠٢/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد