١٠:١٥ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
رییس جشنواره ملی نوآوری در سلامت:
توجه به نوآوران از راههای پیشرفت یک جامعه است

رییس جشنواره ملی نوآوری در سلامت با بیان اینکه نخستين جشنواره ملي نوآوري در سلامت به همت جهاد دانشگاهي علوم پزشكي تهران و در جهت حمايت از عالمان و ايده‌پردازان كشور در ارديبهشت ماه سال آينده برگزار مي‌شود، گفت: تولید علم باید منجر به تولید ثروت شود و یکی از راههای پیشرفت هر جامعه توجه به نوآوران، اندیشمندان و عالمان آن جامعه است.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، دکتر مسعود حبیبی در کنفرانس خبری این جشنواره اظهار داشت: امسال با نظر به پیام مقام معظم رهبری که هوشمندانه توجه همگان را جلب کرد؛ به بحث نوآوری، شکوفایی، ارائه ایده توسط محققین، اندیشمندان و حمایت از ایده های نو و تولید علم در جامعه پرداخته شد.
وی افزود: برداشت ما از فرمایشات مقام معظم رهبری توجه کردن به اندیشمندان و عالمان و صاحبان ایده است که البته این توجه نیازمند بستر سازی برای حرکت آنها است.
دکتر حبیبی تصریح کرد: جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، هدف خود را بر مبنای تحقق هر چه بیشتر فرمایشات مقام معظم رهبری و حمایت از عالمان و اندیشمندان و ایده پردازان جامعه قرار داده است و در این راستا مقدمات برگزاری جشنواره ای با عنوان نوآوری در عرصه سلامت را فراهم شده تا این ایده ها در بستر کارآفرینی فقط در حد ایده باقی نماند و فرصت عملیاتی و اجرایی شدن به آنها داده شود.
دکتر حبیبی با بیان اینکه در این جشنواره فرصت ها برای حمایت از ایده پردازان مهیا می شود؛ ابراز امیدواری کرد: امید داریم بتوانیم در این راه از کمک تمام کسانی که در این زمینه توانمند هستند بهره بگیریم.
وی خاطرنشان کرد: این جشنواره با توجه به اینکه در روز های پایانی سال 87 اعلام شد، نشان دهنده اهمیت محتوای خواست مقام معظم رهبری و جامعه است که البته این نگاه باید مستمر و مداوم باشد تا بتوانیم در جامعه شاهد زایش های علمی بیشتری باشیم.
دکتر حبیبی به همکاری سازمان هایی از جمله بیمارستان امام خمینی، شهرداری تهران، سازمان بهزیستی، دانشکده تجهیزات مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، پژوهشکده رویان و انستیتو پاستور در برگزاری این جشنواره اشاره کرد و گفت: در این جشنواره نیازها و مشکلات موجود به عنوان محورهای بحث معرفی می شوند.
وی افزود: این مسئله نشان دهنده این است که ما می خواهیم برای نوآوران، محققین، دانشمندان و دانشجویان جامعه مان فرصت هایی ایجاد کنیم و امیدواریم که بتوانیم در این جشنواره هر چه بیشتر شرایط حضور نوآوران و صاحبان ایده را فراهم کرده و هر چه بیشتر سازمان های حمایت کننده را به نوآوران پیوند دهیم.
همچنین حسن مرکزی، دبیر اجرایی جشنواره نوآوری در عرصه سلامت با بیان اینکه بحث نوآوری در عرصه سلامت بحث خاصی است؛ گفت: در ایران وقتی صحبت از نوآوری می شود تصور بر این است که باید نمایشگاهی بر پا شود و یا اختراعی صورت گیرد و این در حالیست که نوآوری یک حرکت مقدمه و موخره است.
مرکزی به گفته مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه روح نوآوری باید در جامعه دمیده شود؛ اشاره کرد و گفت: نوآوری زمانبر است و با اختراع و ایده تفاوت دارد. وی افزود: ایده حاصل یک خلاقیت ذهنی است ولی نوآوری یک خلاقیت به منصه ظهور رسیده است. مرکزی با بیان اینکه نظام سلامت سیستمی است که با جان مردم سروکار دارد و در آن یک درصد خطا پذیرفته نمی شود؛ تصریح کرد: از اوایل سال نوآوری و شکوفایی بحث نوآوری در عرصه سلامت مطرح شد و تقریبا 9 ماه روی این مسئله کار شد.
وی به تجهیزات سلامت، تولید دارو و بیوتکنولوژی و نانو و خدمات سلامت به عنوان سه موضوع مشخص در این جشنواره اشاره کرد و افزود: در این راستا ما از سازمانهای علمی که درگیر این سه موضوع بودند دعوت کردیم تا با ما همکاری کنند. دبیر اجرایی جشنواره نوآوری در عرصه سلامت شناسايي ايده‌هاي نوآورانه و كاربردي در سلامت، شناسايي استعدادها و ظرفيت‌هاي بالقوه موجود كشور در حوزه سلامت، شناسايي و معرفي كارآفرينان حوزه سلامت به جامعه و استفاده از توانمندي آنها در جهت ايجاد و توسعه اشتغال و ايجاد فضاي تعامل ميان صاحبان ايده، مسوولان دولتي و ساير عناصري كه در به ثمر رسيدن ايده به كسب و كار دخيل هستند را از اهداف برگزاري جشنواره نوآوري در سلامت دانست.
وی افزود: در این راستا سوالاتي به عنوان سوالات محوري جشنواره و در جهت نيازهاي سلامت كشور استخراج و كميته‌هاي علمي تشكيل شدند که البته وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشكي تهران از حاميان اين جشنواره بودند.
مرکزی با تاكيد بر اين كه در جريان اين جشنواره سعي مي‌شود ضمانت علمي آن حفظ شود، گفت: در حال حاضر نياز است كه محققان براي نوآوري تحريك شوند و بايد فكر كرد كه چگونه ايده‌هاي طراحي شده مي‌توانند عملياتي شوند. تجاري سازي ايده يكي از مشكلات موجود كشور است. همچنين عدم ثبت ايده در كشور از ديگر مشكلات موجود است.
مركزي با اشاره به نحوه انتخاب نوآوري‌هاي برتر گفت: براي ارج نهادن به فعاليت‌هاي نوآورانه و گسترش فرهنگ نوآوري، اين جشنواره از نوآوري‌هاي برتر قدرداني مي‌كند. به اين منظور در هر يك از كميته‌ها، سه نوآوري برگزيده هيات داوران جشنواره، جوايز اولين جشنواره نوآوري در سلامت را به همراه تنديس نوآوران به خود اختصاص خواهند داد. وي تصریح کرد: برگزاري اولين نمايشگاه سه روزه نوآوري‌هاي حوزه سلامت از فعاليت‌هاي جنبي اين جشنواره است. همچنين در اين جشنواره اقدام به برگزاري كارگاه‌هاي آموزشي نيز مي‌شود. در جريان برگزاري اين جشنواره از كارآفرينان برتر حوزه سلامت تقدير مي‌شود.
دکتر جعفرنیا، رییس کمیته تجهیزات سلامت جشنواره در ادامه به محورهای مورد توجه در عرصه سلامت اشاره کرد و گفت: عموما مسائل مربوط به بهداشت، تشخیص، درمان و کارهای مربوط به ارتقا کیفیت زندگی در عرصه سلامت مطمح نظر است.
وی با بیان اینکه ایران در زمینه مهندسی پزشکی پیشرو است؛ گفت: متاسفانه در زمینه تجهیزات کمبودهایی وجود دارد که برای رهایی از این عقب ماندگی، کار و تلاش بیشتری می طلبد.
رییس کمیته تجهیزات سلامت جشنواره، سلامت الكترونيك را از رويكردهاي جديد مطرح در حوزه سلامت عنوان كرد و گفت: سلامت الكترونيك، هر نوع خدمات سلامت كه در بستر الكترونيكي در اختيار مصرف كننده قرار گيرد را شامل مي‌شود. به اين منظور علاوه بر آن كه تلاش مي‌شود تجربيات ديگر كشورها بومي شود، به مسايل جديد نيز پرداخته مي‌شود.
وی افزود: در حال حاضر يكي از بسترهاي الكترونيكي كه جهان به آن فكر مي‌كند بحث Mobile health و نقش موبايل در حوزه سلامت است. در اين جشنواره به اين امر پرداخته مي‌شود؛ چرا كه موبايل بستري است كه افراد زيادي به آن دسترسي دارند و به اين ترتيب مي‌توان هزينه‌ها را بسيار كاهش داد.ح/الف

١٠:٥٨ ١٩/٠٢/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد