١١:١٠ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
با اجرا يك طرح تحقيقاتي؛
توان اكولوژيك مناطق زيست محيطي خليج چابهار بررسي شد

به همت پژوهشگران جهاددانشگاهي واحد سيستان و بلوچستان توان اكولوژيك مناطق زيست محيطي خليج چابهار بررسي شد.
بـه گـزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد استان سيستـان و بلوچستـان، رح بررسي توان اكولوژيك مناطق زيست محيطي خليج چابهار با استفاده از سامانه اطلاعاتي جغرافيايي به همت پژوهشگران و متخصصان جهاددانشگاهي استان به اتمام رسيد.
عباس صفدري رئيس جهاددانشگاهي واحد استان سيستان و بلوچستان ضمن ارائه توضيحات مبسوطي در اين خصوص اظهار داشت: امروزه توسعه صنعتي براي كشورهاي در حال توسعه امري اجتناب ناپذير است. اما استفاده از ابزارها و سيستم ها و فناوريهاي موجود در راستاي مديريت منـاسب سرزمين و اكوسيستم ها و استفاده از آنها متناسب با توان اكولوژيك منطقه راهي است بسوي توسعه پايدار و حفاظت از محيط زيست به همين جهت مطالعات انجام شده در اين نهاد بمنظور بررسي توان اكولوژيك خليج چابهار بعنوان يكي از مناطق مهم اكوسيستم دريايي كشور تدوين گرديده است.
صفدري افزود: در اين پروژه پس از مطالعه و شناسايي عوامل اكولوژيكي اعم از عوامل فيزيكي (نظير فيزوگرافي و توپوگرافي) و عوامل زيستي در حوزه خليج چابهار، اطلاعات توليد شده (اعم از نقشه و گزارشات) به كمك سامانه هاي اطلاعات جغرافيايي (GIS) تلفيق شدند. براساس نقشه هاي توليد شده در خصوص منطقه بندي توان اكولوژيك خليج چابهار، اين خليج را مي توان به چند منطقه مديريتي براساس فعاليتهاي انساني تقسيم نمود. رسوبات حمل شده به خليج چابهار چه از طريق آبگيرها و رودخانه ها و چه از طريق طوفانهاي شن در منطقه، يكي از عوامل تاثيرگذار بر توان اكولوژيك خليج چابهار هستند و عوامل ذكر شده موجبات كاهش توان اكولوژيك خليج چابهار را فراهم مي آورند.
گفتني است،حوزه پژوهشي جهاددانشگاهي واحد سيستان و بلوچستان در حال حاضر مجري طرحهاي متعدد پژوهشي و مطالعاتي به كارفرمائي دستگاههاي مختلف اجرائي اين استان مي باشد.ح/الف

١٢:٢٣ ٢١/٠٢/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد