از سوي جهاددانشگاهي واحد آذربايجان شرقي؛
نخستين دوره مسابقات ربات هاي مسيرباب در تبريز برگزار شد
به همت جهاددانشگاهي آذربايجان شرقي، نخستين دوره مسابقات ربات هاي مسيرباب در تبريز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد آذربايجان شرقي،پرفسور كارولوكس پدر علم رباتيك افزود: همچنانكه براي توليد خودرو خط توليد آنرا ايجاد ميكنيم براي توليد دانايي نيز بايد خط توليد دانايي را ايجاد كنيم.
وی، با اعلام اينكه بودجه پژوهشي كشور ناچيز است افزود: علي رغم انگيزه زياد در بين مردم جامعه براي بدست آوردن علم و دانش اين ميزان بودجه نه تنها در مقايسه با كشورهاي پيشرفته بلكه در مقايسه با كشورهاي غير پيشرفته هم كم است.
پرفسور کارولوکس با اعلام اينكه پدران ما در زمان گذار از دوره نيمه صنعتي به دوران صنعتي غفلت را به ارث گذاشتهاند خاطر نشان كرد: نبايد اين تجربه تلخ را ما در دوران گذار از صنعتي به فرا صنعتي تكرار كنيم و براي آيندگان غفلت را به ارث بگذاريم ، چرا كه جبران آن درآينده سخت و جبران ناپذير ميباشد.
استاد دانشكده مهندسي برق دانشگاه تهران تاكيد كرد: بايد همه امكانات جامعه را در جهت توليد دانش و دانايي در جامعه بكار گيريم و دوران گذار از صنعتي به نيمه صنعتي را با تجربهاي كه از گذشته داريم با موفقيت پشت سرگذاريم.
وی، با اعلام اينكه در دانشگاهها بايد به دانشجويان توليد دانايي را آموزش دهيم اظهار کرد: هدف از آموزش در جامعه بايد تحقيق و توليد دانايي باشد.
وی،افزود: حمايتهايي كه ما از صنعت ميكنيم به معني اين است كه ما سعي مي كنيم تكنولوژي عقب مانده خود را در وضعيت فعلي آن نگه داريم و دانايي ايجاد نكنيم.
پرفسور کارولوکس تاكيد كرد: ما بايد در دانشگاهها به دانشجويان خود بياموزيم كه دانستههاي خود را عملي كنند و خودشان به جاي اينكه استخدام شوند شرايط استخدام شدن را ايجاد كنند و بنگاه جديدي تاسيس كنند.
رييس جهاد دانشگاهي آذربايجانشرقي گفت: جهاد دانشگاهي در جهت برآورده كردن نيازهاي كار بردي كشور حركت ميكند.
همچنين دكتر نجف قراچورلو در مراسم افتتاحيه نخستین دوره مسابقات سراسری رباتهاي مسير ياب دانشجويي كشور، در تبریز افزود: جهاد دانشگاهي مانند پلي بين دانشگاه و جامعه عمل ميكند و در اين راستا تلاش ميكند تا تنگناهاي موجود در جامعه را حل كند.
وي با اعلام اينكه دانشجويان بايد در جهت عملياتي كردن تلاشهاي علمي خود براي پيشبرد اهداف توسعهاي كشور تلاش كنند تصريح كرد: دانش بايد در خدمت بر طرف كردن مشكلات صنعت و جامعه بكار برده شود و دانشجويان نيز بايد در جهت عملياتي كردن دانش و تجربه علمي خود بكوشند.
رييس جهاد دانشگاهي آذربايجان شرقي، با اعلام اينكه مراكز مختلف جهاد دانشگاهي در راستاي خدمت به توسعه كشور ايجاد شدهاند افزود: جهاد دانشگاهي با ايجاد اين مراكز پژوهشي و آموزشي در صدد است تا بازوي فكري مسؤلان نظام در امر تصميمگيري باشد.
دكتر قراچورلو همچنين با اعلام اين مطلب كه جهاد دانشگاهي در جهت برآورده كردن نياز هاي كار بردي كشور حركت مي كند، افزود: با بهره گيري از متخصصين دانشگاهي اين نهاد تلاش ميكند تا در تصميم گيريها و سوگيري7هاي ارگانهاي مختلف كشور به آنها كمك كند.
در ادامه اين مسابقه افسانه عسگريان، دبير برگزاري مسابقات ، از حضور بيش از۴۰۰ نفر در اين دوره از مسابقات خبرداد و افزود: اين تعداد شركت كنندگان در قالب۱۵۰تیم شركت كردهاند.
عسگریان اضافه کرد: اين دور از مسابقات با همكاري جهاد دانشگاهي آذربايجان شرقي و مركز علمي – كاربردي براي اولين بار در سطح كشور برگزار ميشود.
وی، هدف از برگزاري اين مسابقات را ايجاد شور و شوق در بين تيمهاي رباتيک استان و حرکت در راستاي تکوين علم رباتيک در دانشگاهها و پژوهشگران اين رشته و شناسايي افراد نخبه بويژه استاني وسازماندهي آنان و بهره وری و کاربردي کردن آنها ياد کرد.
در پايان ، ریيس واحد استانی دانشگاه جامع علمي كاربردي آذربايجانشرقي گفت: رسالت اصلي اين دانشگاه هدايت آموزش به صنعت است.
وي افزود: سازماندهي دانشگاههاي علمي كاربردي كشور براي رفع نيازهاي جامعه و صنعت است.
وي گفت: ما در اين دانشگاه دانشجو را صرفاً براي علم آموزش نميدهيم بلكه براي حرفهها و مشاغل تربيت مي كنيم و اگر احساس شود كه رشتهاي در جامعه اشباع شده و به آن نيازي در كشور وجود ندارد آنرا حذف ميكنيم و درآن رشته دانشجود تربيت نميكنيم.
حبيبزاده، پذيرش دانشجو در رشتههاي صنعتي را عامل جذب فارغالتحصيلان دانشگاه جامع در بازار كار دانست و افزود: با توجه به تجهيزات و امكانات گران قيمت مورد نياز در واحدهاي صنعتي، مراكز دانشگاه جامع علمي كاربردي كمتر بهدنبال ايجاد رشتههاي صنعتي ميروند.
ریيس واحد استانی دانشگاه جامع علمي كاربردي آذربايجانشرقي با تأكيد بر نقش آفريني دانشگاه جامع علمي كاربردي به عنوان دانشگاه كارآفرين اظهار کرد: آموزشهاي علمي كاربردي، طوري طراحي شده است كه دانش آموختگان را براي احراز شغل، حرفه و كسب و كار آماده ميكند.
وي با اعلام اينكه اساس كار اين دانشگاه برقراري ارتباط نزديك با دستگاههاي مختلف و آگاهي از نياز آنان ميباشد افزود: ايجاد تناسب ميان تعداد تكنيسين به كارشناس در كشور و ارتقا جايگاه اشتغالزايي از برنامههاي دانشگاه جامع علمي كاربردي است.
حبیب زاده، با اعلام اينكه در جهت حل مشكل اشتغال به عنوان مهم ترين دغدغه كشور تلاش مي كنيم خاطرنشان کرد: کلیه دورههاي آموزشي اين دانشگاه را در راستاي تربيت نيروهاي مورد نياز كشور تعريف کردهایم.
گفتنی است،نخستین دوره مسابقات سراسری روباتهای مسیر یاب دانشجویان دانشگاههای کشور به میزبانی جهاد دانشگاهی آذربایجانشرقی 23 تا 25 اردیبهشتماه جاری در تبریز برگزار میشود.ح/الف
٠٨:٢٣ ٣٠/٠٢/١٣٨٨