٠٩:٥٧ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
بررسي پژوهشگران پژوهشگاه ابن‌سينا نشان مي‌دهد:
موفقيت ايران در پيشگيري و درمان عفونت نايسريا گنوره

بررسي پژوهشگران پژوهشگاه فناوري‌هاي نوين علوم پزشكي جهاددانشگاهي – ابن‌سينا و مركز تحقيقات بهداشت باروري دانشگاه علوم پزشكي تهران نشان مي‌دهد برنامه‌هاي پيشگيري و درماني عفونت نايسريا گنوره كه يكي از شايعترين عفونتهاي باكتريايي در كشورهاي در حال توسعه مي‌باشد در ايران با موفقيت روبرو بوده است.
به گزارش روابط عمومي پژوهشگاه فناوري‌هاي نوين علوم پزشكي جهاددانشگاهي – ابن‌سينا، مطالعه مقطعي 209 زن نابارور به عنوان گروه مورد و 170 زن باردار در سه ماهه سوم بارداري به عنوان گروه كنترل، نشان داد نتايج آزمايشات تشخيص باكتري در هر دو گروه، موردي از عفونت به گنوره مشاهده نشد.
بر اساس نتايج اين تحقيق، عدم يافتن هيچ مورد مثبتي از عفونت گنوره در جمعيت زنان بارور و نابارور ممكن است بيانگر موفقيت احتمالي برنامه‌هاي پيشگيري و درماني در ايران از نظر اين عفونت باشد. بديهي است اظهار نظر قطعي نيازمند اجراي طرح‌هاي آتي با حجم نمونه وسيع و در برگيرنده جمعيت وسيعتري از ساكنين مناطق مختلف ايران مي‌باشد.
گفتني است سوزاك يكي از شايع‌ترين بيماريهاي منتقله جنسي است كه در اثر ديپلوكوكوس گرم منفي بنام نايسريا گنوره ايجاد شود. ساليانه در آمريكا 400.000 مورد به افراد مبتلا افزوده مي‌شود. در زنان تقريباً 50% عفونت گنوره بدون علامت مي‌باشد كه در موارد علامت‌دار معمولاً ترشحات واژينال، تكرر ادرار، احتباس ادرار و در صورت گسترش ارگانيسم به لوله‌هاي فالوپ و شكم، دردهاي شكمي ايجاد مي‌شود.
گفتني است،گزارش اين پژوهش در فصلنامه علمي پژوهشي باروري – ناباروري شماره زمستان 87 به چاپ رسيده است.ح/الف

١٥:٥٣ ٢٦/٠٢/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد