گروه پژوهشی جامعه شناسی جهاد دانشگاهی به قطب علمی مطالعات اقوام غرب کشور تبدیل مي شود
مدیر گروه پژوهشی جامعه شناسی معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد کرمانشاه از تبدیل این گروه به قطب علمی مطالعات اقوام غرب کشور در آینده ای نزدیک خبر داد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد کرمانشاه،بیتا حامد در گفتگویی با بیان اینکه این گروه پژوهشی اولین و فعال ترین گروه علمی و رسمی جامعه شناسی در سطح استان است، تصریح کرد: این گروه از سال 1380 با اخذ موافقت اصولی فعالیت خود را آغاز کرد و در سال 1384 موفق به اخذ موافقت قطعی گردید.
وی با اشاره به توان بالای علمی این گروه و وجود 15 عضو تمام وقت و پاره وقت هیات علمی در آن افزود: گروه جامعه شناسی جهاد دانشگاهی با بهره مندی از توان اعضای هیئت علمی، محققان و پژوهشگران جامعه شناسی در سطح کارشناسی ارشد و دکترا فعالیت پژوهشی را در دو قالب شبکه برنامه و تقاضا محور (کارفرمایی) دنبال می کند.
وی با اشاره به اولویت دار بودن بحث "شبکه برنامه" در گروه پژوهشی جامعه شناسی جهاد دانشگاهی، بررسی مسائل اجتماعی جوانان را مهمترین محور در این زمینه دانست و گفت: در سه سال گذشته در موضوعات نظام ارزشی، اوقات فراغت، نگرش و رفتار دینی، روابط نسلی، اعتیاد و خشونت و پرخاشگری پژوهش هایی انجام گرفته است.
حامد عنوان داشت: شبکه برنامه آتی گروه جامعه شناسی کرمانشاه در زمینه مطالعات اقوام غرب کشور است که با توجه به پتانسیل و ویژگی های بالای این استان در زمینه اقوام و توانمندی های گروه علمی جامعه شناسی کرمانشاه، در آینده ای نزدیک به قطب علمی مطالعات غرب کشور تبدیل خواهیم شد.
مدیر گروه جامعه شناسی معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی در ادامه با اشاره به فعالیت های پژوهشی تقاضا محور در قالب همکاری و تعامل علمی تحقیقاتی با دستگاه های اجرایی، نهادها و سازمان های استان خاطر نشان ساخت: در این زمینه در موضوعاتی از قبیل طلاق، اعتیاد، بیکاری، آنومی، خودکشی، تکدی گری، جرم خیزی، روحیه کار جمعی، وندالیسم، حاشیه نشینی، ابطال و صدور اسناد سجلی، سرقت، امنیت اجتماعی و عبور و مرور و ترافیک تحقیقاتی انجام گرفته که نتایج آن جهت بهره برداری لازم ارسال شده است.
وی گفت: گروه جامعه شناسی در خدمات مشاوره ای و مستند سازی نیز اقدام به انجام فعالیت های نمونه در جمع آوری 22 هزار سند تاریخ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و تدوین اسناد جغرافیایی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در 370 نقطه جغرافیایی استان کرمانشاه از این قبیل است.
وی انجام مطالعات و پژوهش های علمی و اجتماعی، مطالعات بین رشته ای، پژوهش های تقاضا محور، ارائه خدمات مشاوره ای تخصصی و نظارت بر فعالیت های علمی پژوهشی را از مهمترین توانمندی های این گروه عنوان کرد و افزود: در این مجموعه ارتقاء کمی و کیفی پژوهش های جامعه شناختی، ارتقاء سطح تعامل با مراکز علمی و پژوهشی، تقویت سطح تعامل با مراکز علمی پژوهشی، تقویت سطح تعامل با مراکز علمی پژوهشی، پرداختن به مسائل اجتماعی استان در جهت بهبود و کاهش آنها، کمک به گسترش و ارتقاء علمی استان در زمینه جامعه شناسی و حمایت از فارغ التحصیلان دانشگاهی رشته جامعه شناسی از مهمترین اهداف موجود بوده است.
حامد با اشاره به اتمام 25 طرح علمی و پژوهشی در این گروه گفت: در حال حاضر نیز پنج طرح در گروه جامعه شناسی در حال انجام است.ح/الف
١٢:٠١ ٠٩/٠٣/١٣٨٨