مهندس جلال جلیلی:
در تغذیه مصنوعی سفره های آب زیرزمینی و بهینه سازی منابع آب در غرب کشور پیشرو هستیم
مدیر گروه پژوهشی هیدرولیک و منابع آب معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی کرمانشاه با اشاره به قابلیت های بالای این گروه در اجرای پروژه های خدمات فنی و مهندسی و GIS گفت: این گروه در تغذیه مصنوعی سفره های آب زیرزمینی با استفاده از GIS و بهینه سازی منابع آب با توجه به مدل ارزش و نرم افزارهای بهینه ساز در غرب کشور پیشرو است.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد کرمانشاه ، مهندس جلال جلیلی زمینه های فعالیت این گروه پژوهشی در جهاد دانشگاهی کرمانشاه را در سه بخش هیدرولیک و منابع آب، خدمات فنی و مهندسی و GIS اعلام و تصریح کرد: این گروه در حال حاضر مسئولیت انجام طرح های مختلف تحقیقاتی و مطالعاتی در زمینه هیدرولیک و منابع آب را عهده دار است.
وی زمینه های فعالیت این گروه پژوهشی را شامل دو بخش هیدرولیک و مهندسی علوم آب و منابع طبیعی و علوم مهندسی آبخیزداری دانست و گفت: در بخش هیدرولیک و مهندسی علوم آب در زمینه هیدرولیک، آبیاری و زهکشی، سازه های آبی، آب و فاضلاب، هیدرولوژی، مدیریت منابع آب سطحی و مدیریت منابع آب زیرزمینی و در بخش منابع طبیعی و آبخیزداری محورهای مدیریت حوزه های آبخیز، حفاظت خاک و کنترل فرسایش و رسوب، مدیریت محیط زیست و مدیریت جنگل و مرتع مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است.
جلیلی انجام طرح های پژوهشی کاربردی، بنیادی و توسعه ای جهت ارتقاء و توسعه استان و کشور و ریشه یابی مشکلات حوزه هیدرولیک و مهندسی علوم آب و علوم مهندسی آبخیزداری با استفاده از فناوری های نوین GIS و RS را از مهمترین اهداف گروه هیدرولیک و منابع آب عنوان کرد و خاطر نشان ساخت: ارائه راه حل و رفع مشکلات در قالب طرح های پژوهشی و مطالعاتی بستر سازی و جذب نیروهای متخصص، متعهد و فعال در زمینه های فعالیت گروه و همکاری و ارتباط دانشگاه، اساتید و متخصصان در تسهیل انجام پژوهش و برقراری ارتباط متقابل با بخش صنعت و سازه های اجرایی جهت شناسایی و رفع مشکلات از دیگر اهداف مورد نظر می باشد.
وی با اشاره به بنیه بالای علمی این گروه پژوهشی به ارائه عملکرد این مجموعه از ابتدای تأسیس پرداخت و گفت: اجرای 16 طرح پژوهشی کاربردی، 20 طرح مطالعاتی و در حال انجام بودن 13 طرح از عمده فعالیت های علمی گروه پژوهش هیدرولیک و منابع آب جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه است.
بررسی عکس العمل چشمه های مهم استان نسبت به تغییرات بارش، امکان سنجی تهیه مدل های سری های زمانی برای پیش بینی جریان های طبیعی و دائمی، شبیه سازی جریان و انتقال آلودگی در محدوده چاه های آب شرب شهر کرمانشاه، تعیین شاخص فرسایندگی رگبارهای استان و تهیه نقشه جامع منابع آب سطحی و شبکه هیدروگرافی استان با استفاده از اطلاعات رقومی و عکس های هوایی از مهمترین طرح هایی بود که جلیلی از اتمام آنها در این گروه پژوهشی خبر داد.
مدیر گروه هیدرولیک و منابع آب معاونت پژوهش جهاد دانشگاهی با اشاره به ارائه بیش از 35 مقاله علمی در ژورنال های بین المللی نشریات علمی و پژوهشی و سمینارها و همایش های داخلی از سوی محققین این گروه اظهار داشت: از برنامه ها و اهداف این گروه تبدیل شدن به قطب علم و فناوری غرب کشور است که در دو محور هیدرولیک و مهندسی علوم آب با زیر شاخه های مدیریت منابع آب و مهندسی آب و محور منابع طبیعی و علوم مهندسی آبخیز داری با زیر شاخه های مدیریت حوزه های آبخیز و حفاظت خاک و کنترل فرسایش و رسوب فعالیت خواهد داشت.
جلیلی گفت: در گروه پژوهش هیدرولیک و منابع آب چشم انداز بیست ساله ترسیم شده که بر اساس آن زمینه های فعالیت پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد استان کرمانشاه در بخش کشاورزی و منابع طبیعی شامل پنج گروه تخصصی خاک و آب، آبخیزداری و مدیریت حوزه های آبخیز، محیط زیست و توسعه پایدار، جنگل و مرتع و گیاهان دارویی خواهد بود.
وی در پایان از همکاری همه اساتید، پژوهشگران و صاحب نظران که در زمینه فعالیت های گروه دارای ایده های پژوهشی هستند استقبال کرد.
شایان ذکر است گروه هیدرولیک و منابع آب معاونت پژوهش جهاد دانشگاهی کرمانشاه به منظور ارتباط بیشتر با پژوهشگران و رفع مشکلات منابع آب استان در سال 79 تشکیل شد. این گروه در سال 80 از شورای نظارت و گسترش تشکیلات پژوهشی جهاد دانشگاهی موافقت اصولی و در سال 85 موافقت قطعی را اخذ کرد.
١٠:٠٧ ٢٨/٠٢/١٣٨٨