رييس سازمان گردشگري قم در بازديد از مركز درمان ناباروري جهاددانشگاهي:
ميتوان با معرفي اين مركز دستاوردهاي خوبي در زمينه توريسم درماني نصيب استان كرد
رييس سازمان گردشگري قم در بازديد از مركز درمان ناباروري جهاددانشگاهي این استان اظهار داشت: مرکز فوق تخصصي درمان ناباروري قم ميتواند دستاوردهاي خوبي در زمينه توريسم درماني داشته باشد. در همين رابطه گفت: کساني که در مرکز فوق تخصصي درمان ناباروري فعاليت دارند، اگر بتوانند پذيرش، اقامت و گردشگري را در يک قالب ارائه دهند، اين مرکز ميتواند اقتصادي باشد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد استان قم، مهندس متقيان، رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قم در بازديد از مرکز فوق تخصصي درمان ناباروري جهاد دانشگاهي است4ان قم گفت: حجم عظيمي از توريستهاي جهان را گردشگراني تشکيل ميدهند که براي درمان مبادرت به سفر ميکنند.
وي با بيان اينکه يکي از مسائل و مشکلات و مسائل امروز جوامع بشري نازايي است، افزود: مرکز فوق تخصصي درمان ناباروري توسط جهاد دانشگاهي اين استان ميتواند جايگاه خوب و موثري در زمينه درمان ناباروري داشته باشد.
متقيان خاطرنشان کرد: مراجعات در زمينه توريسم مذهبي در قم بسيار بالا است و شهر قم نيز به عنوان محور گردشگري مذهبي شناخته ميشود که ميتوان با تبليغ و معرفي مراکزي چون مرکز فوق تخصصي درمان ناباروري در زمينه توريسم درماني دست آوردهاي خوبي را داشته باشيم.
رييس سازمان ميراث فرهنگي استان قم اظهار داشت: کميته توريسم درماني در سازمان مرکزي کشور فعال شده و بخشنامههايي را به استانها ابلاغ کرده است.
وي ادامه داد: ما جلسات متعددي را با برخي از پزشکان استان داشتهايم تا بتوانيم مقوله درمان، اقامت و پذيرايي را در قالب يک پکيج به کساني که براي درمان به شهر قم سفر ميکنند ارائه دهيم و در گامهاي بعدي اين مراکز را در سطح استان گسترش دهيم.
رييس سازمان ميراث فرهنگي استان قم با اشاره به وجود مراکز توريسم درماني در سطح استان قم گفت: اين مراکز از اين مزيت خود بي اطلاعاند و سود بالايي را که دلالها به علت عدم انسجام و ساماندهي اين مراکز به خود اختصاص ميدهند، چندين برابر درآمد اين مراکز است.
وي همچنين با اشاره به فعاليتهاي جهاد دانشگاهي اظهار داشت: جهاد دانشگاهي ميتواند در زمينه مطالعات، تحقيقات و انجام پژوهشهاي مورد نياز دستگاههاي دولتي کمک و بازويي براي اين دستگاهها باشد.
در ادامه اين بازديد محمد ابراهيم فقيه زاده، رييس جهاد داشنگاهي واحد استان قم طي گزارشي اظهار داشت: طبق آمار سازمان بهداشت جهاني 10 تا 15 درصد زوجين جهان نابارور هستند.
وي افزود: در کشورما 15 ميليون زوج وجود دارند که از اين تعداد نزديک به 2.5 ميليون نابارورهستند و ساليانه 50 هزار زوج به آنها اضافه ميشوند.
رييس جهاد دانشگاهي واحد استان قم تصريح کرد: با توجه به پيشرفتهاي کشور، در بحث توريسم درماني کشور از موقعيت خوبي برخوردار است.
وي با بيان اينکه ديدگاه ما در زمينه درمان ناباروري نهادينه کردن علمي آن در استان است، اظهار داشت: ما درصدديم تا متخصصيني که به شهر قم مي آيند متخصصين استان را آموزش دهند و تاکنون 4 نفر از متخصصين بومي و 2 نفر در زمينه آزمايشگاه آموزشهاي لازم را دريافت کردهاند.
فقيه زاده ادامه داد: از اسفند ماه سال گذشته مرکز فوق تخصصي درمان ناباروري کاملا به صورت بومي و با استفاده از متخصصين استان کار درمان زوجين را ادامه داده است.
وي گفت: در 7 ماه گذشته 684 تشکيل پرونده در اين مرکز صورت گرفته که 108 مورد آن مربوط به مراجعان خارج از استان و 60 مورد نيز مربوط به مراجعان خارج از کشور است.
وي با بيان اينکه آمار جهاني در زمينه موفقيت عمل IUI، پانزده درصد است، تصريح کرد: در 7 ماهه گذشته 228 عمل IUI درمرکز فوق تخصصي درمان ناباروري جهاد دانشگاهي قم صورت گرفته که 19 درصد آن موفقيت آميز بوده است که نشان دهنده اين امر است که ما از استاندارهاي جهاني بالاتر هستيم.
رييس جهاد دانشگاهي استان خاطرنشان کرد: با توجه به طول درمانه يك ماه براي نازايي افرادي که براي درمان وارد استان قم ميشوند، ميتوانند به شاخصههاي گردشگري استان کمک نمايند و علاوه بر درمان، در بحث گردشگري نيز تاثيرگذار باشند.
وي با بيان اين موضوع که هزينه درمان ناباروري در کشورهاي اروپايي و آمريکايي 10 هزار دلار است، گفت: در ايران اين هزينه بر اساس نرخ مصوب 1800 دلار است که همين هزينه پائين ميتواند در جذب افراد براي سفر به کشور و درمان موثر باشد.
٢٢:٢٤ ٢٩/٠٢/١٣٨٨