٠٨:٢١ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
پوشش بيمه‌اي درمانهاي كمك باروري نيازمند حمايت وزارت بهداشت است
دكتر محمدمهدي آخوندي رئيس پژوهشگاه فناوري‌هاي نوين علوم پزشكي جهاددانشگاهي ـ ابن‌سينا با بيان اين كه پوشش بيمه‌اي درمانهاي كمك باروري نيازمند هماهنگي بين وزارتخانه هاي متولي سلامت و رفاه و سازمانهاي بيمه است، نقش وزارت بهداشت را جهت تحقق اين مهم ضروري دانست.
به گزارش روابط عمومي پژوهشگاه ابن‌سينا، دكتر محمدمهدي آخوندي رئيس پژوهشگاه و مركز فوق تخصصي درمان ناباروري و سقط مكرر ابن‌سينا اظهار داشت: «قرار گرفتن درمانهاي كمك باروري تحت پوشش خدمات بيمه‌اي، از دي‌ماه سال 1387 و با برگزاري سميناري با عنوان "بيمه و ناباروري" بصورت جدي مطرح و با نظر مساعد و حمايت وزارت رفاه و تأمين اجتماعي، همچنين پژوهشگاه ابن‌سينا، پيگيري شد».
لازم به ذكر است كه اين سمينار به عنوان مقدمه و پشتوانه‌اي براي دستيابي به راه حل قطعي اين معضل (بيمه ناباروري) برگزار شد و در ادامه، پژوهشگاه ابن‌سينا و وزارت رفاه و تامين اجتماعي بمنظور بررسي و رفع چالش‌هاي مطرح در زمينه مسائل باروري اقدام به تدوين آيين‌نامه پيشنهادي براي پوشش بيمه‌اي خدمات تشخيص درمان ناباروري نمودند. هم‌اكنون نيز با پيگيري‌هايي كه در حال انجام است، پيش نويس آيين نامه پوشش بيمه‌اي خدمات تشخيصي درماني ناباروري تهيه و در دستور شورايعالي بيمه خدمات درماني قرار گرفته است.
 دكتر آخوندي در ادامه گفت: «تحقق پوشش بيمه‌اي درمانهاي كمك باروري ، نيازمند حمايت همه جانبة مسئولين بخصوص وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي است؛ خوشبختانه سمينار بيمه و ناباروري كه آغازگر اين حركت بود، با حضور و سخنراني نمايندگاني از وزارتخانه‌هاي رفاه و تأمين اجتماعي و بهداشت، درمان و آموزش پزشكي برگزار گرديد.
در پيگيري‌هاي بعمل آمده با حمايت جدي وزارت رفاه مواجه هستيم و بنظر ميرسد كه تصويب آئين‌نامه مذكور مستلزم حضور و شركت فعال وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در شوراي‌عالي بيمه است». دكتر آخوندي در ادامه با اشاره به ضرورت توجه ويژه به ناباروري و زوجيني كه با اين معضل مواجهند و مشكلات همه جانبة پيش روي ايشان افزود: «ناباروري از منظر پزشكي، اختلالي پيچيده است كه جهت شناسايي علت آن به بررسي بسياري از سيستم‌هاي فيزيولوژيك بدن نياز است. اين پيچيدگي و تعدد شديد علل ايجاد كننده آن موجب مي‌شود تشخيص ناباروري بدون همكاري دقيق و گروهي متخصصين مختلف مانند زنان، جنين‌شناس، آندرولوگ، پاتولوژيست، داخلي، عفوني، ايموونولوژي، ژنتيك و ... مقدور نباشد. همين تنوع و پيچيدگي باعث طولاني شدن روند درمان مي‌گردد.»
وي اظهار داشت: «روند درماني يك زوج نابارور از بررسي‌هاي اوليه آغاز و با انجام اقدامات تشخيصي و پاراكلينيك ادامه مي‌يابد تا زماني كه تيم متخصصين به علت ناباروري دست يافته و پس از آن روش درماني مناسب با علت را براي زوجين تجويز نمايند؛ اين روند مسلماً نه تنها سهل نخواهد بود؛ بلكه نياز به مراجعات مكرر خواهد داشت. با عنايت به ميزان موفقيت حدود 35-25 درصد در هر سيكل درماني در مراكز موفق، احتمال تكرار سيكل براي يك زوج، دور از انتظار نيست. جميع عوامل ذكر شده موجب افزايش هزينه‌هاي درماني مي‌شود و پرداخت اين هزينه‌هاي كلان براي بسياري از زوجين به سختي امكانپذير بوده و براي دسته‌اي از آنها غير ممكن خواهد بود.» رئيس پژوهشگاه ابن‌سينا با بيان اين مطلب كه نتيجه عدم بهره‌مندي از اين امكان درماني، بروز عوارض جسمي، رواني، اجتماعي حاصل از ناباروري در حد تزلزل بنيان خانواده و حتي طلاق شده و تبعات متعدد كوتاه و دراز مدت آن در جامعه بسيار سنگين و غير قابل جبران خواهد بود گفت: «در اين ميان وجود و عملكرد مناسب سازمانهاي حمايتي و بخصوص بيمه بسيار ضروري و راهگشا است تا زوجين بتوانند در تأمين هزينه‌هاي بسيار زياد درمان ناباروري، كمك مناسبي دريافت نمايند.»
 وي افزود كه در حال حاضر سازمانهاي بيمه كشوري،‌ چنين خدماتي را به زوجين ارائه نمي‌دهد افزود: «بنظر مي‌رسد كه به منظور توزيع عادلانه سلامت و خدمات بهداشتي، درمان در كشور بايد هماهنگي لازم بين وزارت‌خانه‌هاي متولي سلامت و رفاه كشور و همچنين سازمانهاي بيمه صورت پذيرد» گفتني است كه ناباروري، افراد مبتلا را در معرض فشارهاي خانوادگي زيادي قرار مي‌دهد، به همين دليل در كنفرانس جهاني جمعيت و توسعه كه در سال 1994 در قاهره برگزار گرديد، از ناباروري به عامل آسيب جدي بر پيكرة بهداشت باروري افراد ياد شد و مقرر گرديد همة كشورها، ناباروري را نيز در برنامه‌هاي بهداشت باروري و تنظيم خانوادة خود بگنجاند. حدود 80 ميليون زوج در سراسر دنيا از ناباروري رنج مي‌برند و ميزان بروز ناباروري در دو دهة گذاشته، حدود 50 درصد افزايش يافته است به طوري كه امروزه در سراسر جهان از هر 6 زوج، يك زوج در سنين باروري دچار ناباروري است.
١٢:٠٢ ٠٢/٠٣/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد