مراسم معارفه رييس جديد پژوهشكده فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهي برگزار شد
در حکمي از سوي دکتر طيبي رئيس جهاد دانشگاهي، دکتر حسين کلانتري به رياست پژوهشکده فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهي منصوب شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در جلسه توديع و معارفهاي که به همين منظور، روز گذشته ـ دوم خرداد ماه ـ با حضور مديران و برخي اعضاي هيئت علمي جهاد دانشگاهي در محل پژوهشکده فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهي برگزار شد، دکتر تاروردي، معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي، با تشکر و قدرداني از تلاشهاي ارزنده و تاثيرگذار دکتر عبدالحميد احمدي، رئيس پيشين پژوهشکده فرهنگ و هنر، در سخناني وظيفه جهاد دانشگاهي در قبال فرهنگ و هنر را سنگين و حساس قلمداد کرد و پژوهشکده فرهنگ و هنر را داراي قابليتها و ظرفيتهاي بالا و منحصر بفرد بسياري در جهت کمک به ارتقاي فرهنگ و هنر ايران اسلامي عنوان کرد.
در بخش ديگري از اين جلسه، دکتر حسين کلانتري، رئيس جديد پژوهشکده فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهي، ضمن اشاره به ارتباط تنگاتنگ و ناگسستني فرهنگ و هنر با انديشه و نقش اين سه در باروري تمدنها گفت: تفکر تلاشهاي ذهني انسان براي حصول به پاسخ پرسشهاست و تفکري که فرهنگساز و يک ساعت آن از هفتاد سال عبادت برتر است، همانا تفکر بر مبناي تعقل و منطق است. در فرهنگ ايراني و اسلامي ما، اين جهان بيني توحيدي اسلام بوده است که همواره بر مبناي منطق و تعقل استوار بوده و در تفکر آدميان اين مرز و بوم حضوري پر رنگ، اصلي و تاثيرگذار داشته است. در واقع تمدن اسلامي و ايراني ما نيز در واقع آيينه تمام نماي فرهنگ متفکرانه توحيدي ما بوده است.
کلانتري در بخش ديگري از سخنان خود افزود: اينک در زمانهاي که ما نداي خوش آهنگ بازگشت به ريشهها و اصول را سردادهايم و خواهان بازگشت به خويشتنايم، موظفيم که با بازکاوي و جستجو در ريشههاي تفکر اسلامي و ايراني و احياي آن در زمينههاي فرهنگي و هنري، زمينهها و اسباب لازم براي استقرار مجدد تمدن ايراني و اسلامي را فراهم کنيم.
رئيس جديد پژوهشکده فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهي، وضعيت نهچندان مطلوب حوزههاي مختلف فرهنگ و هنر، معماري، شهرسازي و نا بهنجاريهاي و نابسامانيهاي فرهنگي را نشات گرفته از هجوم عناصر فرهنگ و تمدن غرب بر پيکره کهن سال فرهنگ ايراني اسلامي دانست، که به زعم وي به شدت و در مقياسي وسيع و رو به رشد، هويت ايراني اسلامي ما را به گونهاي خطرناک به چالش طلبيده است.
کلانتري در ادامه سخنانش، برنامه و رسالت اين پژوهشکده در مقطع فعلي را ارتقاء کمي و کيفي گروههاي پژوهشي موجود، توسعه و ايجاد گروهها و زير مجموعههاي پژوهشي مرتبط با فرهنگ و هنر از بطن گروههاي موجود و در کنار آن فراهم کردن زمينههاي لازم براي ايجاد گروههاي معماري و شهرسازي عنوان و بر اين نکته تاکيد کرد که همه تلاشها در راستاي کمک به تقويت فرهنگ و هنر ايران زمين است و در چنين فضايي است که ميتوان اميدوار به ارائه الگوي جامعه اسلامي و انسان کامل اسلامي بود.
حسين کلانتري داراي درجه دکترا در رشته برنامهريزي شهري از دانشگاه تهران است و پيش از اين مديركل اجرايي آموزشي جهاددانشگاهي، شهرداري شهر اردکان و مدير مركز مطالعات شهري و روستايي پژوهشگاه بوده و تا کنون چندين بار موفق به کسب عنوان پژوهشگر برگزيده شدهاست. او منتخب مولفان كتاب سال دانشجويي است و تاليف و انتشار سه کتاب را نيز در کارنامه خود دارد.
گفتني است،پژوهشكده فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهي در شهريور ماه 1384 به طور رسمي و به منظور تحقق وظايف پژوهشي اين نهاد و كمك به رفع نيازهاي پژوهشي كشور در زمينه تخصصهاي حوزه فرهنگ و هنر تأسيس شد و اينک داراي گروههاي پژوهشي جامعهشناسي فرهنگي، مديريت و برنامهريزي فرهنگي، پژوهش هنر و طراحي شهري است.ح/الف
١١:٥٠ ٠٣/٠٣/١٣٨٨