٠٦:١٢ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
به همت جهاد دانشگاهي واحد استان قم؛
دومين سمينار «بررسي علل و درمان‌هاي ناباروري»برگزار شد

دومين سمينار «بررسي علل و درمان هاي ناباروري» به همت جهاددانشگاهي واحد استان قم در پرديس قم دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي واحد قم، محمد ابراهيم فقيه زاده، رئيس جهاد دانشگاهي واحد قم در اين مراسم طي سخناني با مقايسه وضعيت درمان در قبل و بعد از پيروزي انقلاب اسلامي گفت: بعد از انقلاب با توجه به جنگ تحميلي و محدوديت‌هايي که کشور ما با آن مواجه بود بعضي از بيماران كه اغلب از اقشار مرفه جامعه بودند براي درمان ناباروري به خارج از کشور مي‌رفتند و ارز زيادي را از کشور خارج مي کردند.
وي خاطرنشان کرد: جهادگران دانشگاهي توانستند با کمترين امکانات به دستاوردهاي عظيمي در اين زمينه دست يابند و نشان دهند که آنچه که حرف اول را در موفقيت مي‌زند فکر خلاق و عشق به خدمت رساني است نه امکانات و تجهيزات.
رييس جهاد دانشگاهي قم با اشاره به دستيابي جهاد دانشگاهي به فن آوري سلول‌هاي بنيادي افزود: اين تکنولوژي تنها در اختيار چند کشور پيشرفته در دنيا بود اما جهاد دانشگاهي توانست با امکانات کمي که در اختيار داشت به اين فن آوري دست يابد.
فقيه زاده اظهار داشت: جهاد دانشگاهي قم با ايجاد مرکز درمان ناباروي درصدد ايجاد فرصتي بود تا همزمان با پيشرفت‌هاي علمي و درماني، بحث‌هاي فقهي و حقوقي ناشي از اين کار را در قم مطرح کرده و طلاب و فضلاي حوزه و دانشجويان در قم بتوانند به راحتي وارد اين حوزه شده و به پژوهش و تحقيق بپردازند.
وي گفت: بحث‌هايي چون اهداي اسپرم، اهداي تخمک، نسب فرزندان و ارث و.. بحث‌هاي فقهي و حقوقي است که پژوهشگران مي‌توانند در آن از فتواي مراجع تقليد استفاده کنند.
در ادامه مراسم دکتر ابراهيمي، متخصص زنان و زايمان طي سخناني گفت: 30 تا 40 درصد از ناباروريها مربوط به مردان است.
وي افزايش طلاق، تاخير در ازدواج، پيشرفت در روشهاي تاخير در باردار شدن و تمايل به کاهش اعضاي خانواده را از عوامل کاهش مواليد در كشور برشمرد.
اين متخصص زنان و زايمان با بيان اين که يکي از عوامل کاهش بارداري افزايش سن است، افزود: تاخير در امر ازدواج و تمايل به آموزشهاي پيشرفته باعث ايجاد ناباروري و افزايش سقط جنين و کاهش ذخيره تخمدانها خواهد شد.
وي با بيان اين که اوج باروري در زنان سنين 20 تا 24 سال است، اظهار داشت: در 25 تا 29 سالگي 8 درصد،30 تا 34 سالگي 15 تا 19 درصد و 35 تا 39 سالگي 25 تا 46 درصد کاهش باروي را شاهد خواهيم بود.
ابراهيمي با تشريح مراحل درمان ناباروري گفت: توصيه ما به زوج هاي جوان اين است که سعي کنند هنگامي که تشکيل زندگي مي‌دهند فرزندان خود را در سنين پايين‌تر به دنيا بياورند.ح/الف

١١:١٧ ١١/٠٣/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد