با حضور بیماران مبتلا به سرطان پستان؛
نشست ارتقا کیفیت زندگی این بیمارن برگزار شد
با همت مرکز تحقیقات بیماری های پستان جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران نشستی با موضوع کیفیت زندگی در افراد مبتلا به سرطان پستان با حضور بیماران مبتلا به سرطان پستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران، در این جلسه خانم دکتر شید فر به عنوان یک فرد بهبود یافته از این نوع سرطان در مورد راهکارهای صحیحی برای مواجه با سرطان پستان و بهبود کیفیت زندگی در ییماران به ارائه تجربیات خود پرداختند.
د
کتر شیدفر ایمان به خدا و دعا را از مهمترین عوامل در بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به سرطان دانست و افزود: یک تریلیون سلول در بدن ما وجود دارد که هرکدام از آنها به خواست خدا کار خود را انجام می دهند و هر زمان هم که خدا خواست این سلول ها از کار باز می ایستند.
ا
وي تصریح کرد: فکر کردن در مورد مسائلی که در کنترل ما نیست کاری عبث و بیهوده است و فقط در کاهش روحیه تاثیر گذار است.
وی گفت: روزانه نزدیک به60 هزار فکر به ذهن خطور می کند که 95 درصد این افکار تکراری هستند و می تواند عاملی نامطلوب در کیفیت زندگی افراد سرطانی باشد.
وی در ادامه افزود: ما قادر به آن نیستیم که مسائل زندگی را متوقف کنیم و مسیر آفرینش را تحت کنترل خودمان درآوریم.
وي با بیان اینکه عشق شفای درونی را تضمین می کند اضافه کرد:ما باید به تک تک سلول های بدنمان عشق بورزیم و ترس از مرگ نباید مانع این عشق ورزیدن شود. ترس و عشق در دو کفه ترازو قرار دارند که افزایش هر یک باعث کاهش دیگری می شود.
وی با بیان این مطلب که رابطه صحیح با همسر و ورزش مناسب می تواند از استرس این بیماری جلوگیری کند، افزود: کاهش استرس در ارتقاء کیفیت زندگی افراد مبتلا به سرطان پستان نقش بسزایی دارد.
وی ادامه داد: ما باید از قدرت درونی مان بهره برده و به نوعی خودشناسی برسیم. خودشناسی باعث شفاء، آرامش و سکون می شود. عشق در درون ما وجود دارد و ما باید بیاموزیم که به خاطر اتفاق های خوبی که در زندگیمان می افتد هر چند کوچک از خدا تشکر کنیم و بینش سپاسگزاری از خداوند را در وجودمان تقویت کنیم.
همچنین دکتر حقیقت در ادامه جلسه درمورد عوامل خطر و گروه های در معرض خطر بیماری لنفادم توضیحاتی را برای بیماران حاضر ارائه داد.
وی بیان داشت:حدود 30 درصد افراد مبتلا به سرطان پستان دچار لنف ادم می شوند که این عارضه می تواند در مراحل مختلف بیماری بروز پیدا کند.
وی افزود: لنفادم ممکن است به صورت های مختلف تظاهر پیدا کند ودر این خصوص به لنفادم سر و گردن، لنفادم اندام تحتانی که در صورت کمبود غدد لنفاوی به شکل مادرزادی و لنفادم دست در افراد مبتلا به سرطان پستان اشاره کردند.
وی در ادامه درمورد روش ماساژ درمانی(احتقان زدایی ترکیبی) برای کاهش و درمان لنفادم برای بیماران شرح مختصری را ارائه نمود و در حین این نشست به سوالات متعدد بیماران پاسخ داد.
شايان ذكر است،در پایان جلسه از سوی گروه پژوهشی کیفیت زندگی بیماران سرطانی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران به خاطر تلاش های صادقانه خانم دکتر شیدفر در ارتقای کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان پستان از وی قدردانی شد.ح/الف
١٢:١٢ ١١/٠٣/١٣٨٨