مستند سازي پيشينه پل سازي در ايران به همت پژوهشكده توسعه تكنولوژي انجام شد
با انجام مستند سازي اطلاعات مربوط به پل هاي تاريخي در پژوهشكده توسعه تكنولوژي جهاددانشگاهي، پايگاه اطلاعاتي يكپارچه و منسجمي در مورد پل هاي تاريخي ايران توسط اين پژوهشكده طراحي شد.
به گزارش روابط عمومي پژوهشكده توسعه تكنولوژي جهاددانشگاهي، براساس قراردادي بين پژوهشكده توسعه تكنولوژي و پژوهشكده حمل و نقل وزارت راه و ترابري، اطلاعات مربوط به 250 پل تاريخي كشور، گردآوري، ثبت و به روش علمي مستند سازي شد.
مهندس پويا مدیر این پروژه با تشريح اهداف اين طرح گفت: جمع آوري، تحليل، ثبت و مستندسازي اطلاعات ارزشمند پلهاي تاريخي، گردآوري اطلاعات مربوط به پيشينه پلسازي در ايران و ساماندهي آنها در قالب يك شناسنامه واحد بخشي از اهداف اين طرح بود.
وي، فراهم ساختن امكان دسترسي پژوهشگران، كارشناسان و اعضاي جامعه علمي به سوابق و پيشينه پلسازي در كشور و تعريف راهكارهاي تبادل اطلاعات تخصصي در زمينه پلهاي تاريخي ايران را از ديگر اهداف اين طرح عنوان كرد و افزود: با توجه به اينكه پل ها نمادي از رابطه مردم، جوامع و ملت ها به شمار رفته و بخشي از هويت ملي و تاريخي يك سرزمين را تشكيل مي دهند، حفظ و نگهداري اين سرمايه هاي فرهنگي و اقتصادي، نياز به اطلاعات مفيد، جامع و به روز درباره معماري، تاريخچه و ابعاد فني پل هاي موجود در كشور دارد.
مهندس پويا گفت: تهيه شناسنامه پلهاي تاريخي ايران، با استفاده از مطالعات تطبيقي در چند كشور الگو و بهره گيري از نظرات صاحبنظران، انجام مطالعات كتابخانه اي جهت جمع آوري اسناد و مدارك پلهاي تاريخي (بيش از 170 مرجع) و انجام مطالعات ميداني در بيش از 102 شهرستان كشور انجام شده است.
با تجزيه و تحليل اطلاعات و مستندات گردآوري شده و تهيه شناسنامه هر پل، هم اكنون پايگاه الكترونيكي اطلاعات پلهاي تاريخي ايران توسط پژوهشكده توسعه تكنولوژي طراحي شده و بارگذاري مستندات 250 پل تاريخي بر روي اين پايگاه انجام شده است كه در آينده نزديك از طريق آدرس www.tribridge.ir قابل رويت خواهد بود.
با انجام اين طرح پژوهشگران و كارشناسان اين حوزه به راحتي به اطلاعات مربوط به پل هاي تاريخي ايران دسترسي خواهند داشت.ح/الف
١١:٤٩ ٢٧/٠٣/١٣٨٨