٠٣:٥٥ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
سرپرست جديد پژوهشكده فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهی منصوب شد
طی حكمی از سوی «حميدرضا طيبی» ـ رئيس جهاد دانشگاهی ـ «حسين كلانتری» به عنوان سرپرست پژوهشكده فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهی منصوب شد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی ، در جلسه‌ معارفه‌ای كه به همين منظور شنبه دوم خردادماه با حضور دكتر حاجی تاروردی، معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی، مهندس پورعابد معاون هماهنگی امورواحدهای جهاددانشگاهی، اعضای هیئت علمی پژوهشکده فرهنگ و هنر و تعدادی از مديران و اعضای هيئت علمی جهاد دانشگاهی، در محل پژوهشكده فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهی برگزار شد، دكتر حاجی تاروردی، با تشكر و قدردانی از دكتر «عبدالحميد احمدی»، رئيس پيشين پژوهشكده فرهنگ و هنر، در سخنانی وظيفه جهاد دانشگاهی در قبال فرهنگ و هنر را سنگين و حساس قلمداد كرد و پژوهشكده فرهنگ و هنر را دارای قابليت‌ها و ظرفيت‌های بالا و منحصر به‌فرد بسياری در جهت كمك به ارتقای فرهنگ و هنر ايران اسلامی عنوان كرد.
در بخش ديگری از اين جلسه، «حسين كلانتری»، سرپرست جديد پژوهشكده فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهی، ضمن اشاره به ارتباط تنگاتنگ و ناگسستنی فرهنگ و هنر با انديشه و نقش اين سه در باروری تمدن‌ها، گفت: تفكر تلاش‌های ذهنی انسان برای حصول به پاسخ پرسش‌هاست و تفكری كه فرهنگ‌ساز و يك ساعت آن از هفتاد سال عبادت برتر است، همانا تفكر بر مبنای تعقل و منطق است. در فرهنگ ايرانی و اسلامی ما، اين جهان‌بينی توحيدی اسلام بوده است كه همواره بر مبنای منطق و تعقل استوار بوده و در تفكر آدميان اين مرز و بوم حضوری پررنگ، اصلی و تأثيرگذار داشته است. در واقع تمدن اسلامی و ايرانی ما نيز در واقع آيينه تمام نمای فرهنگ متفكرانه توحيدی ما بوده است. تمدن اسلامی و ايرانی ما در واقع آيينه تمام‌نمای فرهنگ متفكرانه توحيدی بوده است كلانتری در بخش ديگری از سخنان خود افزود: اينك در زمانه‌ای كه ما ندای خوش‌آهنگ بازگشت به ريشه ها و اصول را سرداده‌ايم و خواهان بازگشت به خويشتن‌ايم، موظفيم كه با بازكاوی و جستجو در ريشه‌های تفكر اسلامی و ايرانی و احيای آن در زمينه‌های فرهنگی و هنری، زمينه‌ها و اسباب لازم برای استقرار مجدد تمدن ايرانی و اسلامی را فراهم كنيم.
وی وضعيت نه‌چندان مطلوب حوزه‌های مختلف فرهنگ و هنر، معماری، شهرسازی و نابهنجاری‌های و نابسامانی‌های فرهنگی را نشأت گرفته از هجوم عناصر فرهنگ و تمدن غرب بر پيكره كهن سال فرهنگ ايرانی اسلامی دانست، كه به زعم وی به شدت و در مقياسی وسيع و رو به رشد، هويت ايرانی اسلامی ما را به گون‌های خطرناك به چالش طلبيده است.
كلانتری در ادامه سخنانش، برنامه و رسالت اين پژوهشكده در مقطع فعلی را ارتقای كمی و كيفی گروه‌های پژوهشی موجود، توسعه و ايجاد گروه‌ها و زير مجموعه‌های پژوهشی مرتبط با فرهنگ و هنر از بطن گروه‌های موجود و در كنار آن فراهم كردن زمينه‌های لازم برای ايجاد گروه‌های معماری و شهرسازی عنوان و بر اين نكته تاكيد كرد كه همه تلاش‌‌ها در راستای كمك به تقويت فرهنگ و هنر ايران‌زمين است و در چنين فضايی است كه می‌توان اميدوار به ارائه الگوی جامعه اسلامی و انسان كامل اسلامی بود.
يادآوری می‌شود حسين كلانتری دارای درجه دكترا در رشته برنامه‌ريزی شهری از دانشگاه تهران است و پيش از اين مديركل اجرايی آموزشی جهاددانشگاهی، شهرداری شهر اردكان و مدير مركز مطالعات شهری و روستايی پژوهشگاه بوده و تاكنون چندين‌بار موفق به كسب عنوان پژوهشگر برگزيده شده‌است.
کلانتری منتخب مؤلفان كتاب سال دانشجويی است و تأليف و انتشار سه كتاب را نيز در كارنامه خود دارد. پژوهشكده فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهی در شهريورماه 1384 به طور رسمی و به منظور تحقق وظايف پژوهشی اين نهاد و كمك به رفع نيازهای پژوهشی كشور در زمينه تخصص‌های حوزه فرهنگ و هنر تأسيس شد و اينك دارای گروه‌های پژوهشی جامعه‌شناسی فرهنگی، مديريت و برنامه‌ريزی فرهنگی، پژوهش هنر و طراحی شهری است.

٠٩:٣٨ ٣٠/٠٣/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد