رييس مركز رشد واحدهاي فناوری جهاددانشگاهي واحدبجنورد:
بايد به نخبگان و مخترعان به ديده حمايت نگاه شود
دكتر رضا شاهينفر در نخستين جلسه شوراي پذيرش واحدهاي فناوری مركز رشد جنورد كه با حضور معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي كشور برگزار شد، گفت: در اين شورا هدف، كمك به نخبگان است و نبايد به اين قشر به گونهاي نگاه شود كه آنها متقاضي و عدهاي تصميمگيرنده هستند.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي واحد خراسان شمالي ، رييس مركز رشد واحدهاي فناوری جهاددانشگاهي شعبه بجنورد تاكيد كرد: بايد به نخبگان و مخترعان جامعه به ديده حمايت نگاه شود.
وي افزود: بايد به اين امر بهگونهاي نگريسته شود كه عدهاي مبتكران، مخترعان و نخبگان جامعه هستند و اعضاي شورا به عنوان اعضاي حامي و كساني كه ميخواهند به رشد فناوري و زيرساختهاي آن كمك كنند ايفاي نقش ميكنند.
وي ادامه داد: تاكنون 26 طرح به مركز رشد واحدهاي فناور بجنورد رسيده است كه پنج طرح به علت اينكه ماهيت آنها با هدف مركز رشد همخواني نداشت و صرفا طرح پژوهشي بود حذف شد و تعدادي از طرحها نيز در دست بررسي است.
اين مسوول اضافه كرد: پس از كارشناسي و بررسيها، هفت طرح كه جايگاه خوب و مناسبي براي ارزيابي و پذيرش در شورا داشت در دستور كار جلسه قرار گرفت.
رييس مركز رشد واحدهاي فناور جهاددانشگاهي شعبه بجنورد در ادامه با اشاره به ويژگيهاي لازم براي پذيرش طرحهاي مبتكرانه در اين مركز گفت: هر يك از صاحبان طرحها بايد بتوانند شركتهاي خود را به واحدهاي فناور ارتقا دهند، چندين نفر را زير پوشش گرفته و بتوانند وارد پارك علم و فناوري و يا شهرك صنعتي شوند نه اينكه پس از مدتي با واحدهايي مواجه شويم كه مقروض هستند.
شاهينفر تخصص و برخورداري هر واحد فناور از تيمي كه بتواند از عهده كليه كارها برآيد را از ديگر ويژگيهاي لازم دانست و افزود: اكثر طرحهاي رسيده به صورت طرحهاي بينرشتهاي است بنابراين بايد يك تيم متخصص با تركيبي از رشتههاي مختلف دانشگاهي براي واحدهاي فناور تشكيل شود.
وي ادامه داد: بايد بسترهاي لازم براي حمايت مالي از شركتهاي فناور فراهم شود بهگونهاي كه اين حمايتها عملا منجر به اتلاف هزينههاي مالي نشده و از آن سو شركت نيز با مشكل مواجه نشود.
وي اظهار داشت: ميتوان بسياري از مسايل مالي را با برقراري ارتباط با سازمانهاي مختلف، كارخانجات، مراكز فني و حرفهاي و ديگر نهادها حل كرد و هزينهها را از دوش واحدهاي فناور برداشت.
شاهينفر تاكيد كرد: هدف كلي واحدهاي فناور هر چه بلندتر بوده و با انگيزه ايجاد شركت، كارخانه، صادرات و جهانيسازي باشد در اولويت پذيرش مركز رشد خواهد بود.
وي گفت: از سويي از ديگر اهداف اين است كه شركتها و واحدهاي فناوري جذب شوند كه كاركرد آنها با برنامه سند چشمانداز استان و همچنين رسالت دانشگاهها و مراكز علمي همخوان باشد.
بنا به اين گزارش، در اين جلسه هر يك از مبتكران و مخترعان طرح خود را براي اعضاي شورا توضيح دادند كه از هفت طرح ارايه شده شش طرح تاييد شد.
٠٨:٠٠ ٢٣/٠٤/١٣٨٨