«بنيانا» نخستين گوساله حاصل از تکنولوژي شبيه سازي خاورميانه بيستم نير ماه به همت محققان جهاد دانشگاهي در پايگاه تحقيقاتي رويان اصفهان متولد شد.
دكترمحمد حسين نصر اصفهاني مدير پايگاه تحقيقاتي رويان اصفهان با اعلام اين خبر به خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: تولد اين گوساله به دنبال يک رشته تحقيقات دامنهدار از سال 1382 و حصول موفقيتهاي چشمگير در توليد انواع حيوانات مزرعهاي حاصل از IVF ، کلونينگ و مهندسي ژنتيک بود که منجر به تولد گوسفند شبيه سازيشده «رويانا» و بز شبيهسازيشده «حنا» شد.
وي افزود: با اين وجود انجام شبيه سازي موفق در گاو، تبلور اصلي بلوغ دانش بيوتکنولوژي کشور است. چرا که انجام شبيهسازي اين حيوان به لحاظ خصوصيات ويژه فيزيولوژيکي، توليدمثلي و توليدي و نيز اهميت بالقوه اين حيوان در علوم بيوتکنولوژي دارويي از پيچيدگي ها و ظرافت هاي خاصي برخوردار است.
به گفته دكتر نصر اصفهاني، تولد اين گوساله که «بنيانا» به مفهوم بنيادين و پايهاي نام گرفته، اولين تولد موفق گوساله شبيهسازيشده در خاورميانه محسوب ميشود که کشورمان را در جايگاه معدود کشورهاي صاحب توانمندي در شبيه سازي انواع حيوانات مزرعهاي (گاو، گوسفند و بز) قرار داده است.
وي تصريح كرد: اين موفقيت حاصل تلاش بي وقفه محققان پژوهشکده رويان جهاد دانشگاهي و انجام حدود 50 آزمايش مقدماتي، 200 آزمايش اصلي، توليد بيش از 2000 جنين شبيهسازي شده و انتقال 300 جنين به 100 گاو گيرنده در طول مدت دو سال تحقيق بوده است.
مدير پايگاه تحقيقاتي رويان اصفهان گفت: همچنين ميزان کارآمدي حاصله در توليد جنينهاي شبيه سازي شده آزمايشگاهي در پژوهشکده رويان جهاد دانشگاهي در بالاترين ميزان جهاني قرار دارد که مشابه آمار کشورهاي صاحب تکنولوژي شبيه سازي از جمله نيوزلند، دانمارک و آمريکا است.
دكتر نصر اصفهاني خاطر نشان كرد: عليرغم ميزان بسيار بالاي آبستني اوليه حاصل، طي روند انتقال جنين، تعداد بسيار زيادي از اين آبستنيها در مرحله بسيار حساس گذر از ماه سوم حاملگي سقط شدند و از سوي ديگر تعداد سه مورد آبستني از پنج مورد ادامه يافته در ماه ششم آبستني عوارض اوليه بيماري حاد هيدروآلانتوئيس يا آب آوردگي شديد کيسه جنيني را بروز دادند که شايعترين علت سقط آبستني هاي شبيه سازي شده گاو به حساب ميآيد.
مدير پايگاه تحقيقاتي رويان اصفهان ادامه داد: بدين لحاظ حصول اين موفقيت در مقطع کنوني يک دستاورد بزرگ علمي است و در حال حاضر پژوهشگران پژوهشکده رويان جهاددانشگاهي اولين رده سلولي تراريخت بز حاوي ژن توليد داروي t-PA را توليد کردهاند که اميد است در آيندهاي نزديک، اولين بز تراريخت (ترانسژن) را که توان توليد داروي درمان سکته قلبي را در شير خود دارد توليد کنند.
نصر اصفهاني با بيان اين كه اين مرکز، آمادگي خود را براي حفظ گونههاي در حال انقراض کشور از طريق تکنولوژي شبيه سازي اعلام کرده است، تصريح كرد: تا کنون چندين کشور دنيا از جمله نيوزلند، انگليس، آمريکا، ايتاليا گونه هاي جانوري در حال انقراض خود را از طريق تکنولوژي شبيه سازي احياء کردهاند.
وي با اشاره به اين كه گوساله «بنيانا» در ساعت 15:05 امروز شنبه (بيستم تيرماه ) و پس از گذراندن 270 روز کامل حاملگي با انجام عمل سزارين در مجتمع دامپروري نصر متولد شد، اظهار كرد: محققان پژوهشکده رويان اميدوارند كه پس از تولد بنيانا، ظرف چند روز آينده تولد دومين گوساله شبيه سازي شده را نيز در مجتمع دامپروري فوكا وابسته به تامين اجتماعي اعلام کنند.
/بازتاب گسترده موفقيت اخير دانشمندان ايراني در رسانههاي دنيا/
تولد «بنيانا»، گامي در مسير دستيابي ايران به جايگاه اول علمي و تكنولوژيك منطقه
موفقيت اخير محققان كشورمان در توليد نخستين گاو شبيه سازي شده خاورميانه در پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي بازتاب وسيعي در خبرگزاريها و رسانههاي منطقه و جهان داشت.
به گزارش سرويس «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، خبرگزاري آسوشيتدپرس در گزارشي با اعلام موفقيت ايران در شبيهسازي گاو آورده است: دانشمندان ايراني اولين دانشمندان در خاورميانه شدهاند كه توانستند به عنوان بخشي از تحقيقات سلولهاي بنيادي در اين كشور گوساله شبيه سازي شدهاي را به دنيا بياورند.
اين خبرگزاري به نقل از دكتر محمد حسين نصر اصفهاني ــ رييس انستيتو تحقيقاتي رويان ــ اعلام كرد: اين گوساله نر به نام «بنيانا» روز شنبه در شهر اصفهان متولد شد.
در گزارش آسوشيتدپرس مي خوانيم : ايران در كنار فعاليت هستهيي و برنامههاي فضايي خود در جستوجوي پيشرفتهاي چشمگير و مهم در ساير فنآوري ها از جمله شبيه سازي و پزشكي است و به دست آوردن رهبري منطقه را در زمينه علوم و فنآوريهاي پيشرفته تا سال 2025 هدفگذاري كرده است.
ايران در سال 2006 از شبيه سازي يك بره و در آوريل همان سال از شبيه سازي يك بزغاله خبر داد.
خبرگزاري آسوشيتدپرس در پايان تاكيد كرده است در ايران به عنوان كشوري كه اكثريت جمعيت آن مسلمانان شيعه هستند، شبيه سازي حيواني با مجوز رهبران مذهبي انجام ميشود، در حالي كه در كشورهاي سني شبيهسازي از هر نوعي ممنوعيت قانوني دارد.
خبرگزاري شينهوا نيز در گزارشي اعلام كرد: ايران اولين گوساله را با موفقيت شبيه سازي كرد. محققان ايراني موفق شدند اولين گوساله شبيه سازي شده را در اين كشور و همچنين در خاورميانه شبيه سازي كنند.
خبرگزاري چيني شينهوا، تاكيد كرد: محققان انستيتو رويان كه به اين دستاورد مهم دست يافتهاند، در نظر دارند و اميدوارند كه بتوانند گونههاي خاصي را كه در معرض خطر انقراض هستند، در آينده نزديك شبيه سازي كنند.
اين خبرگزاري همچنين آورده است: انستيتو رويان در بيانيهاي اعلام كرد كه هدف نهايي محققان شبيه سازي در ايران دستيابي به فنآوري توليد دارو با فرآوردههاي حاصل از حيوانات تراريخته است.
شينهوا همچنين به تولد «حنا» و «رويانا» در سال 2006 اشاره و تاكيد كرد كه اين دو نيز هنوز زنده و سلامت هستند.
روزنامه ساندي اكسپرس، سايت خبري اسكاي نيوز، شبكه خبري فاكس نيوز، بخش خبري سايت ياهو، روزنامه يو اس اي تودي، نيويورک ديلي، دي لايف و دهها پايگاه خبري ديگر در منطقه و جهان نيز به نقل از منابع مختلف به انعكاس موفقيت اخير محققان ايراني پرداخته است.
موفقيتهاي محققان ايراني در زمينه سلولهاي بنيادي و شبيهسازي طي سالهاي اخير همواره مورد توجه ويژه محافل علمي و رسانهيي دنيا بوده و به عنوان بخشي از تلاشهاي ايران براي دستيابي به فنآوريهاي پيشرفته و كسب جايگاه برتر علمي تحليل شده است.
به گزارش ايسنا، روزنامه «واشنگتن تايمز» چندي پيش در گزارشي كه همزمان با اعلام توليد نخستين بز شبيهسازي شده خاورميانه توسط محققان ايراني منتشر شد، نوشت: در حالي که دنيا توجه خود را بر برنامههاي هستهيي ايران متمرکز کرده است، نتايج تحقيقات مشترک دانشگاه هاروارد و موسسه فنآوري ماساچوست نشان ميدهد دانشمندان ايراني در زمينه تحقيقات سلولهاي بنيادي جنيني به صدر جدول جهاني صعود مي کنند.
اين روزنامه با اشاره به اين كه در حالي که آمريکايي ها هنوز در باره تحقيقات سلول هاي بنيادي به بحث و جدل مشغولند، رهبر معظم انقلاب، تحقيقات درباره سلولهاي بنيادي را مورد تشويق و حمايت قرار دادهاند، اين امر را نشانگر سازگاري و تعامل بسيار بالاي اسلام با دانش جديد عنوان كرده و آورده است: «چيزي که در محافل سياسي آمريکا ترقي خواهانه عنوان ميشود، از ديد سياستمداران ايراني امري كاملا عقلي و بديهي تلقي ميشود.»
گزارش نويس واشنگتن تايمز با اشاره به اين كه مهاجرت بخش از دانشآموختگان ايراني هم مانع از پيشرفت محققان متهعد و علاقمند ايران در حوزههاي پيشرفتهاي مانند تحقيقات سلولهاي بنيادي نشده آورده بود: ايران در شمار 10 کشور برتر دنيا در زمينه کشت و انجماد سلولهاي بنيادي انساني است.
دومين كپي از گاو شبيهسازي شده در اصفهان در راه است!
رييس پايگاه اصفهان پژوهشكده رويان:
«تامينا»، كپي مشابه «بنيانا» هفته آينده متولد ميشود!
با گذشت كمتر از 24 ساعت از تولد بنيانا، نخستين گوساله حاصل از شبيهسازي در خاورميانه، محققان پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي در انتظار تولد دومين گوساله شبيهسازي شده با منشاء سلولي يكسان با اين گوساله هستند.
دكتر محمد حسين نصر اصفهاني، رييس پايگاه اصفهان پژوهشگده رويان درگفتوگو با خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) با بيان اينكه جنين «بنيانا» و «تامينا» 9 ماه پيش انتقال يافته بود، اظهار كرد: «بنيانا» اولين گوساله شبيهسازي شده به همراه «تامينا» كه هفته آينده متولد ميشود، از يك منشا سلولي بوده و به عبارتي گوساله متولد نشده، كپي بنيانا است. اين دو گوساله جنين شبيه سازي شده از يك گاو نر بوده كه به دو گاو ماده انتقال يافته اند.
نصر اصفهاني ادامه داد: به علت اينكه «تامينا» در مجتمع دامپروري فوكا وابسته به تامين اجتماعي متولد ميشود، اين نام بر روي اين گوساله شبيه سازي گذاشته شده است.
به گفته وي براي انجام فعاليتهاي بيوتكنولوژي در كشور نياز به دامداري بزرگي است كه اميدواريم اين موضوع نيز هر زودتر با تامين اعتبار محقق شود.
نصر اصفهاني خاطرنشان كرد: گوساله «بنيانا» كه در ساعت 15:05 روز شنبه (بيستم تيرماه ) و پس از گذراندن 270 روز کامل حاملگي با انجام عمل سزارين متولده شده در حال حاضر در سلامت كامل است.
به گفته دكتر نصر اصفهاني، تولد «بنيانا» كه نخستين تولد موفق گوساله شبيهسازيشده در خاورميانه محسوب شده و کشورمان را در جايگاه معدود کشورهاي صاحب توانمندي در شبيه سازي انواع حيوانات مزرعهيي (گاو، گوسفند و بز) قرار داده است، حاصل تلاش بي وقفه محققان پژوهشکده رويان جهاد دانشگاهي و انجام حدود 50 آزمايش مقدماتي، 200 آزمايش اصلي، توليد بيش از 2000 جنين شبيهسازي شده و انتقال 300 جنين به 100 گاو گيرنده در طول مدت دو سال تحقيق بوده است.
مدير پايگاه تحقيقاتي رويان اصفهان گفت: همچنين ميزان کارآمدي حاصله در توليد جنينهاي شبيه سازي شده آزمايشگاهي در پژوهشکده رويان جهاد دانشگاهي در بالاترين ميزان جهاني قرار دارد که مشابه آمار کشورهاي صاحب تکنولوژي شبيه سازي از جمله نيوزلند، دانمارک و آمريکا است.
دكتر نصر اصفهاني خاطر نشان كرد: عليرغم ميزان بسيار بالاي آبستني اوليه حاصل، طي روند انتقال جنين، تعداد بسيار زيادي از اين آبستنيها در مرحله بسيار حساس گذر از ماه سوم حاملگي سقط شدند و از سوي ديگر تعداد سه مورد آبستني از پنج مورد ادامه يافته در ماه ششم آبستني عوارض اوليه بيماري حاد هيدروآلانتوئيس يا آب آوردگي شديد کيسه جنيني را بروز دادند که شايعترين علت سقط آبستني هاي شبيه سازي شده گاو به حساب ميآيد.
مدير پايگاه تحقيقاتي رويان اصفهان ادامه داد: در حال حاضر پژوهشگران پژوهشکده رويان جهاددانشگاهي اولين رده سلولي تراريخت بز حاوي ژن توليد داروي t-PA را توليد کردهاند که اميد است در آيندهاي نزديک، اولين بز تراريخته (ترانس ژنيك) را که توان توليد داروي درمان سکته قلبي را در شير خود دارد توليد کنند.
نصر اصفهاني با بيان اين كه اين مرکز، آمادگي خود را براي حفظ گونههاي در حال انقراض کشور از طريق تکنولوژي شبيه سازي اعلام کرده است به ايسنا گفت: تا کنون چندين کشور دنيا از جمله نيوزلند، انگليس، آمريکا، ايتاليا گونه هاي جانوري در حال انقراض خود را از طريق تکنولوژي شبيه سازي احياء کردهاند.