٠٠:٢٣ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
نخستین سمپوزیوم جنبه های مولکولی سرطان پستان برگزار شد
رئیس مركز تحقيقات سرطان پستان: آینده درمان سرطان در گرو دستاوردهای مولکولی است
در چند سال آینده ایران جزء کشورهای رده یک دنیا در زمینه ملکولی خواهد بود

رئیس مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاددانشگاهی در مراسم افتتاحیه «سمپوزیوم جنبه های مولکولی سرطان با گرایش سرطان پستان»، با اشاره به اينكه بسياري از محققان بر اين باورند كه تشخيص به موقع و صحيح و درمان زودهنگام سرطان پستان با رويكرد مولكولي و سلولي امكان پذير است افزود: بسياري از گرنت‌هاي تحقيقاتي به دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتي بر روي مطالعه رفتار مولكولار و سلولي است و به يقين درآينده درمان سرطان، سلولي و مولكولي خواهد بود.

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران؛ دکتر مسعود حبیبی رئیس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران گفت: سرطان از جمله بیماری های مزمنی است که شیوع بالایی دارد و سرطان پستان از سرطان های بسیار شایع در دنیا در میان زنان است که اگرچه ابتلا به اين بيماري در بين زنان ايراني كمتر از زنان غربي گزارش شده است، اما متأسفانه سرطان پستان در کشور ما در سنین پایین مشاهده می شود و زنان جوان را كه بنيان خانواده ها را شكل مي دهند، مبتلا می کند.

وي ادامه داد: باتوجه به نقش محوری زنان در خانواده و جامعه، درمان سریع و به موقع این گروه از اهمیت بالایی برخوردار است که خوشبختانه در زمینه درمان سرطان پستان در مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران فعالیت های قابل ملاحظه ای انجام شده است.

دكتر حبيبي گفت: مطالعات نشان داده است كه تغيير سبك زندگي مردم آثارش را در تغيير روند بيماري ها به خوبي نشان مي دهد بطوريكه امروزه بيماري هايي مانند سرطان، بيماري هاي رواني و قلبي - عروقي جاي بيماري هاي واگيردار و عفوني را گرفته است.

دكتر مسعود حبيبي با اشاره به اينكه متاسفانه سرطان، بيماري مزمني است كه هزينه هاي سنگيني از نظر اقتصادي و رواني به جامعه تحميل مي كند و بسياري از مردم را به كام مرگ مي كشد، ادامه داد: براي درمان سرطان تلاشهاي زيادي در دنيا انجام شده است و براي سرطان پستان با توجه به شيوع بالاي آن در كشورهاي غربي كارهاي بسياري براي تشخيص زودرس و درمان به موقع آن صورت پذيرفته است و بسياري از محققان بر اين باورند كه راه تشخيص به موقع و درمان قطعي اين بيماري رويكردهاي سلولي و ملكولي مي باشد.

دكتر حبيبي، با اشاره به فعاليت‌هاي فراوان صورت گرفته در زمينه كلينيكال و اپيدميولوژيك در مركز تحقيقات سرطان پستان در ادامه بر لزوم فعاليت با رويكرد مولكولار و سلولار تاكيد كرد و افزود: اين سمپوزيوم دريچه‌اي براي نگاه بيشتر به رفتارهاي سلولار و مولكولار در سرطان است و فرصت بيشتري را براي آشنايي دانش پژوهان براي ارايه خدمات بهتر فراهم مي‌كند.

دکتر حبیبی در پایان با اشاره به حضور دکتر درودی استاد دانشگاه لایدن هلند در این سمپوزیوم خاطرنشان کرد: حضور ایشان در این سمپوزیوم حاکی از علاقه ایشان به پیشرفت و اعتلای کشور است و امیدوارم سرآغازی برای انجام تلاش های ارزشمند در آینده باشد.

سخنان دبير علمي سمپوزيوم جنبه‌هاي مولكولي سرطان همچنین دکتر کیوان مجید زاده دبير علمي «سمپوزيوم جنبه‌هاي مولكولي سرطان با گرايش سرطان پستان» در سخنانی گفت: ایران در زمینه جنبه های مولکولی سرطان پیشرفت های قابل توجه و گسترده ای داشته است و پتانسیل خوبی نیز در این زمینه موجود است؛ از این رو طی چند سال آینده جزء کشورهای رده یک دنیا در این زمینه خواهیم بود.

وی با بیان این که امروزه سرطان پستان شايع‌ترين سرطان بانوان و نيز شايع‌ترين علت مرگ بانوان به دنبال ابتلا به سرطان به شمار مي‌رود؛ اظهار داشت: شمار افراد تشخيص داده شده اين بيماري مرگ آور در اغلب نقاط جهان در حال افزايش است و متأسفانه عليرغم سرمايه ‌گذاري هاي هنگفت در مورد اين سرطان جامعه علمي هنوز پاسخگوي سؤالات اساسي و نيازهاي محوري در زمينه پيشگيري تشخيص زودرس و درمان آنها نيست.

وی هدف از برگزاری این سمینار را معرفی حیطه های نوين پژوهشي در زمينه سرطان پستان برشمرد و افزود: مركز تحقيقات سرطان پستان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران كوشيد با ايجاد زمينه مناسب براي معرفي تحقيقات و حيطه‌هاي نوين پژوهشي در كشور شرايطي فراهم كند كه پژوهشگران و محققان سراسر كشور نتايج فعاليت‌هاي خود را عرضه كنند.

وی با بیان این که ايجاد شرايط مناسب براي انجام كار مشترك با برگزاري اين سمپوزيوم مهیا می شود، گفت: هدف عمده برگزاري اين سمپوزيوم معرفي حيطه و ايده‌هاي نويني در كشور است كه تاكنون فراهم شده است.

دكتر مجيدزاده افزود: در راستاي اين هدف، نخبگان ايراني شناسايي‌ و تلاش مي‌شود از توانمندي‌هاي ساير نخبگان هم استفاده بهينه‌اي‌ شود. وي با توجه به پيشرفت علوم سلولي و مولكولي در تشخيص و درمان سرطان و فعاليت ارزشمند محققان كشورمان در مراكز تحقيقاتي و دانشگاهي داخل و خارج از كشور گفت: سمپوزيوم جنبه‌هاي مولكولي سرطان با رويكرد سرطان پستان برگزار شد تا فرصتي براي تبادل نظر و انتقال تجربيات محققان و دانشمندان كشور باشد و اميد است اين سمپوزيوم امكاني براي آشنايي بيشتر همكاران با تكنولوژي هاي پيشرفته سلولي و مولكولي و ارتقاي هرچه بيشتر دانش براي ارائه خدمات درماني به هموطنان باشد.

دبیر علمی این سمپوزیوم گفت: در اين برنامه كه اولين سمپوزيوم از سلسله نشست‌هاي ادامه دار ابعاد مولكولي سرطان پستان است سعي شده است تا از همكاري فعالان اين حوزه جهت ايراد سخنراني دعوت شود و دکتر فیروز درودی استاد دانشگاه لایدن هلند از افراد صاحب نظر در این رشته به واسطه تحقیقات ارزشمندشان در دنیا هستند.

استاد دانشگاه لايدن هلند و مشاور ارشد سازمان جهانی بهداشت و یونسکو که به عنوان سخنران ویژه در نخستين سمپوزيوم چنبه‌هاي مولكولي سرطان با گرايش سرطان پستان حضور داشت گفت: مسئله مهم در تغذیه مواد غذايي و اثرات آن بر انسانها است؛ به طوري كه اين مواد مؤثرترين عامل در بروز سرطانها از جمله سرطان پستان هستند.

دکتر فیروز درودي، با اشاره به راهكارها و تكنيك‌هاي تشخيص سرطان اظهار داشت: يكی از راهها براي جلوگيري از سلول‌هاي سرطاني و تشخيص به موقع آنها كاربرد تكنيك‌هاي زودتشخيص سلولها و عوامل سرطاني است. مشاور ارشد سازمان جهانی بهداشت و یونسکو با اشاره به اينكه كنترل مواد غذايي يكي از راهكارهاي تشخيص و پیشگيري از سرطانها است، افزود: مواد غذايي، كشيدن سيگار و در معرض قرار گرفتن نور عوامل مهمي در بروز سرطانها به ويژه سرطان پستان در زنان است.

دکتر درودی در ادامه افزود: به همين منظور تكنيك‌هايي براي تشخيص اين مواد در فرد ارائه شده است. همچنين همه افراد در برابر اين مواد ذكر شده عكس العمل يكساني ندارند و بسته به سيستم دفاعي آنها اين ميزان متفاوت خواهد بود. استاد دانشگاه لايدن هلند خاطرنشان كرد: كارهايي كه ما تاكنون در زمينه تشخيص به موقع سرطان انجام داده‌ايم، بررسي عوامل ژنتيكي و اثرات مواد غذايي روي كروموزمها بوده كه اين روش بررسي ژنتيكي اساس و پايه‌اي براي تشخيص اثر مواد روي بدن فرد بيمار است.

وي با اشاره به افرادی که در معرض اشعه‌هايي مانند اشعه گاما و ايكس هستند، بيان داشت: افرادي كه با اشعه و پرتوزايي در ارتباط مستقيم هستند و نيز پرستاران در حد دوز بسيار پايين در خطر ابتلا به سرطانها هستند. به گفته وی اين اشعه‌ها همان قدر مضرند كه علاوه بر سرطانها، بيماري‌هاي قلبي را نيز تحريك مي‌كنند.

دکتر درودي افزود: سعي ما اكنون اين است كه بتوانيم تكنيك‌هايي مؤثر براي بررسي ناهنجاري‌هاي ژنتيكي كه يكي ديگر از عوامل محرك سرطان است را ارائه بدهيم تا افراد مبتلا به سرطان سريع و به موقع درمان شوند.

وي درباره افراد در معرض اشعه خطرناك افزود: تحقيقاتي كه براي اين افراد انجام داديم اين بود كه نمونه هايي از خون آنها را مورد بررسي قرارداديم و مطالعاتي در خون آنها در فاصله زماني مختلف انجام داديم تا سلول‌هاي سرطاني كه در فرد ايجاد شده را از بين ببريم.

استاد دانشگاه لايدن هلند بااشاره به اینکه بیش از 30 سال است که خارج از کشور زندگی می کند ارائه تازه ترین دستاوردهای علمی در جهت درمان سرطان را یکی از وظایف خود دانست و در ادامه افزود: ما ایرانیان مقیم خارج از کشور به حرمت امکانات اموزشی که سالهای قبل در مقاطع ابتدایی تا دانشگاهی در اختیار ما قرار داده شده است وظیفه خود می دانیم که تجربیات خود را به همکاران ایرانی خود منتقل کنیم و این چنین دین خود را به کشورمان ادا کنیم.

وی در پایان صحبت های خود متخصصان و پزشکان ایرانی را باهوش عنوان کرد و با اشاره به انجام اقدامات تحقیقاتی پیشرفته در مقایسه با امکانات محدود متخصصان در ایران گفت: امیدوارم بین همکاران و موسسات تحقیقاتی در اروپا و ایران برای تامین تجهیزات و مواد بهتر که این دو باعث بالا رفتن ضریب سرعت محققان می شود همکاری ایجاد شود.
گفتنی است،نخستین «سمپوزیوم جنبه های مولکولي سرطان با نگرش بر سرطان پستان» توسط مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران با حضور اساتید برجسته داخل کشور و دکتر درودی استاد دانشگاه لایدن هلند به عنوان سخنران ویژه 7 مرداد ماه 1388 در تالار امام بیمارستان امام خمینی (ره) تهران و با حضور بساری از محققان علاقمند برگزار شد. این سمپوزیوم برای متخصصان دارای 2 امتیاز بازآموزی بود.ح/الف

١٦:٣٩ ١٢/٠٥/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد