استاندار گيلان در نشستي كه به مناسبت بيستونهمين سالگرد تاسيس جهاد دانشگاهي، در استانداري گيلان برگزار شد، گفت: جهاد دانشگاهي ميتواند با ايجاد تحول در كشور، ايران را از ساير كشورها متمايز كند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) - منطقه خزر - مهندس روحالله قهرماني، در جمع روسا و معاونان جهاد دانشگاهي سراسر استان گيلان، اظهار داشت: جهاد دانشگاهي زاييده انقلاب شكوهمند اسلامي است كه با آموزش مفاهيم انقلابي سعي در ايجاد كشوري فرهيخته و نخبهپرور دارد كه تا حد زيادي توانسته است در اين امر موفق شود.
وي ادامه داد: جهاد دانشگاهي استان گيلان نيز با نگاه ارزشي و بهرهوري بالايي كه دارد بايد بيش از پيش مورد توجه و حمايت مسئولان قرار گيرد.
استاندار گيلان اظهار داشت: اين نهاد انقلابي به عنوان يك مركز علمي - پژوهشي داراي قابليتهاي فراواني است كه با حمايت بيشتر ميتواند در بسياري از موارد به اولويتهاي پژوهشي پرداخته، گامي موثر در ارائه خدمات آموزشي مطلوب بردارد.
به گزارش ايسنا، ولي پورقلي، رئيس جهاد دانشگاهي استان گيلان نيز در اين ديدار گفت: جهاد دانشگاهي نهادي است كه پيرو فرمان ولايت فقيه تشكيل شد و داراي منابع انساني بينظيري است.
وي افزود: جهاد دانشگاهي به طور همزمان در چند حوزه فرهنگي با توجه به رسالت اصلي خود كه ترويج و نشر فرهنگ اسلامي در دانشگاهها است، در قالب مراكزي چون خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، مركز افكارسنجي دانشجويان ايران(ايسپا)، مركز علمي و فرهنگي گردشگري و سازمان فعاليتهاي قرآني، مشغول به فعاليت است.
رييس جهاد دانشگاهي گيلان يادآور شد: جهاد دانشگاهي استان در حوزه آموزش دورههاي كوتاه مدت و بلند مدت با داشتن 10 رشته كارشناسي و 24 رشته كارداني در 5 مركز رشت، فومن، انزلي، لنگرود و رودسر مشغول ارائه خدمات آموزشي به دانشجويان است.
پورقلي يادآور شد: اين نهاد با توجه به برگزاري كارگاههاي آموزشي مختلف در سطح استان گيلان، توانسته است به نحو مطلوبي در برنامههاي حوزه پژوهشي افتخار كسب كند و با وجود تمامي مشكلات توانسته گامهاي موثر در امر آموزش بردارد.
به گزارش ايسنا، علي وارسته، معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي گيلان نيز در اين ديدار گفت: يكي از محورهاي توسعه استان در حوزه گردشگري است كه جهاد دانشگاهي افتخار دارد اولين گروه مطالعات گردشگري را داشته باشد و همچنين توانسته در كوتاهترين زمان با ايجاد تعاملات در سطح استان و كشور افق اين امر را بيش از پيش روشنتر كند، بطوري كه طرح جامع گردشگري موجب تحولي عظيم در سطح استان شده است.
وي در ادامه از ايجاد بانك خون بندناف توسط جهاد دانشگاهي در گيلان خبر داد و افزود: قصد داريم اين بانك را به بخش خصوصي واگذار كرده، تا بتوانيم واحدهاي ديگر استاني را درگير اين كار كنيم.
دکتر جمالزاد، معاون پژوهشي و آموزشي پژوهشکده محيط زيست جهاد دانشگاهي نيز گفت: ميزان كم سهميه پژوهشي با توجه به فعاليتهاي گستردهاي كه در سطح استان انجام ميشود مشكلاتي زيادي ايجاد كرده است.
وي ادامه داد: امر پژوهش با داشتن دو ماهيت پژوهشي و خدماتي، به دليل كمبود بودجه در حال حاضر بيشتر متمايل به ارائه خدمات است كه بايد به اين امر نگاه ويژهاي داشته باشيم.
وي گفت: اگر فرصتهايي براي فعالان جهاد دانشگاهي فراهم شود آنها ميتوانند از فرصتها به نحو احسن استفاده و دانش را به مهارت تبديل كنند زيرا اگر آموزش به مهارت تبديل نشود، بيفايده خواهد بود.ح/الف