٢٢:٢٣ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
با حضور جمعی از نمایندگان مردم مشهد در مجلس؛
نشست هم‌اندیشی طرح آمايش استان خراسان رضوي برگزار شد

نشست هم‌اندیشی طرح آمايش استان  خراسان رضوي با حضور جمعی از نمایندگان مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی مشهد، نشست هم‌اندیشی طرح آمايش استان  خراسان رضوي با حضور جمعی از نمایندگان مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در راستای بهره‌گیری از نظرات سازنده و کارشناسی نمایندگان، روز پنج‌شنبه 18 تیرماه در محل سازمان مرکزی جهاددانشگاهی مشهد برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، دکتر حمیدرضا بیدخوری معاون پژوهشی جهاددانشگاهی مشهد، به محورهای فعالیت حوزه‌های پژوهشی این واحد، جایگاه گروه‌های پژوهشی علوم انسانی جهاد مشهد در چشم انداز ده ساله این نهاد، توانمندیهای گروه‌ها، اعضای هیات علمی، طرح های پژوهشی و حوزه‌های موضوعی فعالیت پژوهشی و نیز فعالیت قطب گردشگری مذهبی جهاددانشگاهی مشهد اشاره کرد.
در ادامه این نشست، دکتر محمد رحیم رهنما مدیر اجرایی طرح آمايش استان  خراسان رضوي( كلانشهر مشهد) در خصوص برنامه مطالعات برنامه زیر نظر معاونت برنامه ريزي استانداري خراسان رضوي و معاونت برنامه‌ریزی وتوسعه شهرداری مشهد توضیح داد و به معرفی اعضاء و محوریت فعالیت‌های دفتر مديريت مطالعات آمایش و گروههای مطالعاتی یازده‌گانه طرح پرداخت.
در ادامه دکتر حسینیون، مدیر گروه مطالعات تلفیق و جمع بندی طرح آمایش استان خراسان رضوی، گفت: هدف از تهيه برنامه آمايش استان دستيابي به سندي است كه سازمان فضايي منسجم، اثر بخش، مبتني بر شناخت و بكارگيري روش‌هاي اجرايي را براي دستيابي به توسعه پايدار در چارچوب توسعه ملي مبتني بر اصول مصوب آمايش سرزمين داشته باشد.                                                                                                                 
وی همچنین به ملاحظات اساسي درتهيه برنامه، نتايج و خروجي‌هاي مطالعات آمايش استان و نیز جایگاه استان در سطح ملی و فراملی تاکید کرد.
در ادامه جواد آرین منش، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی و نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، گفت: فقدان اراده قوی در اجرای برنامه‌ها و حاکم بودن سلائق مدیران بر برنامه‌ها که تابع شرایط محیطی و با اندک فشار، برنامه‌ها کنار گذاشته می‌شود را مسئله‌ای اساسی عنوان کرد.
وی اولین مشکل شهر مشهد را بحث حاشیه نشینی، دانست و گفت: متوسط حاشیه‌نشینی در ایران 13 درصد است اما در مشهد 36 درصد است. مشهد نزدیک به سه برابر حاشیه نشینی دارد و حدود 900 هزار نفر در پیرامون شهر با بدترین وضعیت در سکونتگاه‌های غیرمجاز زندگی می‌کنند.
آرین منش، دومین مشکل شهر را آب آشامیدنی عنوان کرد و گفت: سد دوستی بطور موقت مشکل آب آشامیدنی شهر را برطرف نموده است اما این تنها یک مسکن است و مسائل سیاسی همواره این موضوع را تهدید خواهد کرد.
وی وجود مرقد مطهر امام رضا(ع) را محور و اولویت برنامه‌ریزی‌ها در شهر مشهد دانست و گفت: زیرساخت‌های توسعه مشهد نباید تنها برای 3 یا 4 میلیون مشهدی اندیشیده شود. اکنون نزدیک به 30 میلیون زائر(20 میلیون خارج استانی و 10 میلیون از داخل استان) به مشهد سفر می‌کنند؛ البته در چشم انداز استان پیش بینی 40 میلیون زائر شده است.
وی اظهار داشت: توجه به مبحث اشتغال با تاکید بر بخش خدمات، ساماندهی صنایع در خارج از شهر مشهد، طراحی مناسب فضاهای شهری، توجه به صنایع غذایی استان به عنوان یک قطب در کشور، استفاده از پتانسیل‌های علمی و ظرفیت‌های دانشگاهی و توجه اکید بر طرح کریدور علم و فناوری استان در این خصوص، رفع کمبود تفرجگاه‌های شهری با تاکید بر تمدن و پیشینه غنی استان در معرفی چهره‌های شاخص فرهنگی و هنری و همچنین لزوم گسترش صنایع دستی باید در مطالعات آمایش استان مورد تاکید قرار گیرد.
محمدرضا خباز نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: در کنار سند چشم انداز یقینا آمایش سرزمین نقش بسزایی دارد. سند چشم انداز استان طراحی و اکنون حدود 5 سال از آن می‌گذرد اما با یک نگاه اجمالی به آن شاهد انحرافات فاحش در اجرای آن هستیم. در این خصوص طرح آمایش سرزمین می‌تواند راهگشا باشد اما این طرح نیز به یک التزام عملی در اجرا نیازمند است.
وی اهمیت و توجه به تجارت را در ساماندهی اقتصاد کشور مورد تاکید قرار داد و گفت: اقتصاد ما باید از طریق تجارت تامین شود؛ ما چاره‌ای جز رونق تجارت نداریم و در این خصوص بالابردن کیفیت کالاها به عنوان یک اصل مطرح است.
وی ساماندهی ترافیک و حاشیه نشینی را نیز از مباحث عمده در مطالعات آمایش سرزمین عنوان کرد و گفت: در رفع مشکل ترافیک در شهر مشهد انتقال صنایع مادر به شهرستان‌های مجاور امری ضروریست؛ چرا که با توجه به اصل گردشگری مذهبی در مشهد، گسترش مشاغل خدماتی موثر و مفید فایده خواهد بود.
در ادامه دکتر دلاوری نماینده مردم درگز در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: دانشگاه محل مناسبی برای طرح مسائل مدیریتی است چراکه از بسیاری از پارامترهایی که ممکن است با ورود به حیطه برنامه‌ریزي‌هاي سياسي باعث انحراف شود مصون است؛ طرح آمایش سرزمین نیز جایگاهش در دانشگاه است و امید است با مطالعات علمی سنجیده نتایج خوبی را به بار دهد.
وی با اشاره به اهم مشکلات شهرستان قوچان از جمله مسئله اشتغال، آب، راه و نیروی انسانی، افزود: استفاده از سرمایه های موجود، پتانسیل‌های مورد غفلت و توجه به نیازها، اصول مهمی هستند که تلفیق آنها باعث افزایش بهره‌وری شده و خروجی مناسب را تامین می‌نماید.
حجت‌الاسلام رضایی نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی نیز ضمن تاکید بر اهمیت و جایگاه علمی استان خراسان، گفت: طرح آمایش سرزمین تابلوی استان است. استان خراسان از نظر نیرو جزء استان‌های غنی و بی نظیر است که از حیث رشد فرهنگی و منابع موجود، ظرفیت‌های بالایی دارد.
وی همچنین توجه به ویژگی‌های بومی و تشخیص نیاز هر نقطه از استان به نوعی از خدمات را در برنامه‌ریزی‌های استانی ضروری عنوان کرد.ح/الف

٠٨:١٩ ٢٤/٠٥/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد