٢٢:٢٤ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
رييس جهاد دانشگاهي صنعتي شريف خبر داد:
طراحي و ساخت ربات موتور برگردان موتور ملي در كشور
تاسيس پژوهشكده انرژي با مشاركت دانشگاه‌هاي معتبر داخلي و خارجي

رييس جهاد دانشگاهي صنعتي شريف از پيگيري راه اندازي پژوهشكده انرژي خبر داد و گفت: تفاهم نامه‌هايي با دانشگاه هاي معتبر خارجي و داخلي در خصوص همكاري‌هاي علمي و تحقيقاتي منعقد شده و با توجه به آموزش تعدادي از اعضاي هيات علمي اين سازمان در رشته هاي مرتبط با انرژي و توان بالقوه جهاد دانشگاهي و نياز مبرم كشور به فعاليت هاي پژوهشي در اين حوزه، در نظر داريم به زودي پژوهشكده انرژي را در جهاد دانشگاهي تاسيس كنيم.

سيد محمد طباطبايي در آستانه سالگرد تشكيل جهاد دانشگاهي در گفت‌و‌گو با خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، انجام 150 طرح تحقيقاتي و خدمات تخصصي براي صنايع و سازمان‌هاي مختلف، تاسيس پژوهشكده انرژي، تاليف و انتشار 47 عنوان مقاله علمي در نشريات تخصصي و مجامع علمي ملي و بين المللي، ثبت 57 عنوان اختراع، مشاركت فعال در تدوين نقشه جامع علمي كشور، انتشار دو عنوان كتاب جديد و برگزاري بيش از 200 دوره آموزشي تخصصي- كاربردي را از اهم فعاليت ها و دستاوردهاي جهاددانشگاهي صنعتي شريف و پژوهشكده توسعه تكنولوژي در يك سال گذشته عنوان كرد.

رييس جهاد دانشگاهي صنعتي شريف و پژوهشكده توسعه تكنولوژي در ادامه با اشاره به پيگيري‌هاي صورت گرفته براي ايجاد پژوهشكده انرژي، بهينه سازي و فعاليت در زمينه انرژي هاي فسيلي و انرژي‌هاي نو را از محورهاي كار اين پژوهشكده اعلام كرد.

وي با اعلام خبر دستيابي محققان اين واحد به دانش فني توليد و استفاده از انواع غشاها در صنايع مختلف براي نخستين بار در كشور، تصريح كرد: با به كار گيري توان علمي و پژوهشي كشور، محققان اين سازمان براي اولين بار در ايران موفق شدند دانش فني ساخت، توليد و استفاده از انواع سيستم هاي غشايي در بخش صنعتي كشور را تدوين كنند.

طباطبايي خاطرنشان كرد: اين سيستم هاي غشايي ازجمله صنايع با فناوري پيشرفته (هاي‌ تك) محسوب شده و با اجراي اين طرح، كشور گام مهمي درجهت خودكفايي كشور در زمينه تصفيه و جداسازي مواد مختلف برداشته مي شود.

رييس جهاد دانشگاهي صنعتي شريف، همچنين با اشاره به پروژه طراحي و ساخت ربات موتور برگردان موتور ملي كه براي اولين بار در كشور در اين واحد انجام شده است، افزود: اين ربات، كه در خط مونتاژ موتور ملي (EE7) استفاده مي شود، نمونه داخلي ندارد و تمامي قطعات آن در مركز خدمات تخصصي ساخت پژوهكشده توسعه تكنولوژي طراحي و ساخته شده است.

وي در ادامه طراحي و ساخت 100 سري دستگاه اتوكليماتور ليزري و ساخت بيش از 60 هزار عدسي دقيق و چشمي را به عنوان بخشي ديگر از فعاليتهاي جهاد شريف در يک سال گذشته عنوان کرد و گفت: اتمام موفقيت آميز ساخت دستگاه اتوكليماتور نوري و امکان سنجي ساخت قطب نماي فيبر نوري كه با استفاده از آن مي توان زاويه تا شمال جغرافيايي را با دقت دقيقه با استفاده از سيستم ژيروسکوپي فيبر نوري بدست آورد و طراحي و ساخت 10 هزار عدسي چشمي براي دستگاه تست بارداري بخشي از فعاليتهاي اپتيكي مجموعه مي باشد.

طباطبايي در ادامه به همكاري آزمايشگاه اپتيك جهاد دانشگاهي صنعتي شريف با موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران اشاره كرد و گفت: با توجه به سابقه 20 ساله مركز خدمات تخصصي اپتيك در زمينه تحقيق، طراحي، ساخت و توليد انواع قطعات و سامانه‌هاي اپتيكي، موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران در طي يكسال گذشته توليدكنندگان و وارد كنندگان محصولات اپتيكي را ملزم كرده است محصولات و كالاهاي وارداتي خود را بر طبق استانداردهاي داخلي و بين‌المللي مربوطه، در آزمايشگاه اپتيك جهاددانشگاهي صنعتي شريف مورد آزمونهاي كنترل كيفي قرار دهند.

وي به ايسنا گفت: هم اكنون در اين آزمايشگاه آزمون‌هاي مرتبط با انواع عينك‌هاي طبي، آفتابي، صنعتي، ورزشي و انواع قطعات اپتيكي شامل عدسي، منشور، آينه‌ها و ... و همچنين سامانه‌هاي اپتيكي مانند ميكروسكوپ، لنزومتر و ... توسط محققان انجام مي‌شود.

رييس جهاد دانشگاهي صنعتي شريف با اشاره به فعاليت هاي اين سازمان در زمينه طراحي و ساخت سامانه‌هاي لايه نشاني در خلا بالا، از بهينه سازي كاتد مگنترون سامانه هاي لايه نشاني اسپاترينگ به عنوان يكي ديگر از دستاوردهاي علمي جهاد صنعتي شريف ياد كرد و افزود: محققان گروه پژوهشي فن‌آوري خلأ اين واحد پس از يك سال تحقيق در زمينه ارتقاي بازدهي كاتد مگنترون اسپاترينگ ساخت مركزفن‌آوري خلأ بالا با به كارگيري فنون شبيه سازي ميدان‌هاي مغناطيسي موفق به ارتقاي كارايي اين سامانه شدند.

وي با تشريح برخي فعاليت ها و همكاري هاي اين سازمان با صنايع توليد آلومينيوم، خودرو سازي، لاستيك سازي و...، اظهار داشت: تدوين تكنولوژي و دانش فني و ساخت 50 هزار انواع قطعات، ابزارآلات و دستگاههاي پرمصرف و مورد نياز صنايع مختلف كشور بخش ديگري از فعاليت هاي اين سازمان است.

رييس جهاد دانشگاهي صنعتي شريف با اشاره به فعاليت‌هاي اين مجموعه در زمينه مديريت پروژه گفت: اين موضوع به عنوان يكي از زمينه هاي كاري اصلي اين سازمان در حال پي گيري است و برگزاري دوره هاي تعالي مديريت پروژه، ارتباط با مجامع علمي بين المللي در اين زمينه و همچنين به كارگيري دانش مديريت پروژه در پروژه هاي بزرگ كشور از جمله فعاليتهاي جهاددانشگاهي صنعتي شريف در اين زمينه است.

طباطبايي با اشاره به طراحي و ساخت سيستم اندازه گيري مدولار طول به كمك LVDT براي قطر داخل قطعات صنعتي در پژوهشكده توسعه تكنولوژي، گفت: در سال گذشته محققان اين پژوهشكده توانستند براي اولين بار در كشور به دانش فني و فن‌آوري سامانه مدولار رايانه‌يي براي اندازه گيري قطر داخل سوراخ‌هاي دقيق، دست يابند.

وي در اين زمينه افزود: با اجراي اين پروژه اولين تجربه طراحي و توليد ابزارهاي اندازه گيري الکترومکانيکي براي رفع نياز اندازه گيري هاي قطر داخل و خارج قطعات صنعتي در خطوط توليد انبوه فراهم شده است.

رييس جهاد دانشگاهي صنعتي شريف در بخش ديگري از سخنان خود اظهار داشت: طراحي و ساخت سيستم کنترل خودکار ايستگاه زميني رديابي ماهواره، شبيه سازي خطوط صنعتي و توليدي به منظور بهينه سازي فرآيند و مصرف انرژي، طراحي و ساخت سيستم هم محور ساز ليزري و كسب فن‌آوري طراحي و ساخت پروانه كشتي عناوين بخش ديگري از فعاليتهاي اين مجموعه است.

وي در ادامه از طراحي و ساخت يك مجموعه گيربكس براي صنايع لاستيك سازي كرمان خبر داد و افزود: مستند سازي فعاليت هاي سازمانها و توانمند سازي و ارتقاي بهره وري فرآيندهاي آنها نيز از ديگر سرفصل هاي كاري در اين سازمان است و همكاران من در مجموعه جهاددانشگاهي صنعتي شريف و پژوهشكده توسعه تكنولوژي در اين حوزه ها نيز فعاليت هاي چشمگيري داشته اند.

رييس جهاد دانشگاهي صنعتي شريف درادامه انجام اين فعاليت‌ها را در راستاي تحقق اهداف و چشم انداز مجموعه جهاد دانشگاهي صنعتي شريف برشمرد و افزود: تبديل شدن به قطب علمي در چند حوزه پژوهشي، كاربردي كردن نتايج تحقيقات پژوهشي و استفاده از نتايج پژوهش‌ها، ارتقاء سطح كيفي مراكز خدمات علمي و تخصصي، تدوين تكنولوژي‌هاي بومي، از اهداف و چشم انداز فعاليتهاي اين مجموعه است كه براي تحقق اين اهداف، سرمايه گذاري و فعاليت در زمينه اندازه گيري دقيق، انجماد سريع و خلاء به عنوان سه قطب علمي هم اكنون در محور برنامه هاي مجموعه قرار گرفته است.

طباطبايي همچنين كسب عنوان «سازمان نوآور» در جشنواره خلاقيت و نوآوري در عرصه صنعت و معدن كشور، را به عنوان يكي ديگر از موفقيت‌هاي علمي مجموعه عنوان كرد.

طباطبايي در ادامه به فعاليت هاي اين سازمان در صنايع دفاعي پرداخت و گفت: تدوين دانش فني نورد و توليد انواع آلياژهاي آلومينيومي براي صنايع نظامي، ساخت انواع رتيكل براي تجهيزات اپتيكي و همچنين طراحي و ساخت سيستم هاي كنترلي در صنايع هوايي و حمل و نقل از جمله دستاوردهاي علمي جهاددانشگاهي صنعتي شريف در اين حوزه بوده است.

رييس جهاد دانشگاهي صنعتي شريف درباره حوزه‌هاي كاري اين مجموعه به ايسنا گفت: در حال حاضر در رشته هايي همچون اپتيك، هوافضا، فن‌آوري خلاء بالا، ساخت انواع ربات ها، ميكروالكترونيك، شيمي و مهندسي شيمي، صنايع، نانوفن‌آوري، مواد نو، مديريت پروژه، اتوماسيون، اندازه گيري ابعادي، رديابي، فناوري اطلاعات، مواد مغناطيسي، ساخت و توليد، پروژه هاي زيست محيطي، كنترل كيفيت، حمل و نقل و ترافيك، انرژي، آلومينيوم، تدوين تكنولوژي، تدوين استاندارد و مطالعات توسعه تكنولوژي فعاليت مي كنيم.

وي افزود: توانمندي هاي اين مجموعه شامل موضوعاتي همچون تدوين دانش فني، مطالعات راهبردي، تدوين استاندارد، نظارت و بازرسي، مطالعات امكان سنجي، مديريت پروژه، مشاوره و انتقال فن‌اوري به صنعت، سيستم هاي جامع اطلاعات و مستندسازي و ارائه خدمات تخصصي و پژوهش‌هاي كاربردي است.ح/الف

١٨:١٨ ١٣/٠٥/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد