فرماندار شهرستان ميبد با بيان اينكه جهاد دانشگاهي شعبه اين شهرستان فعاليتهاي ارزشمندي را در راستاي نيازهاي شهرستان ارائه كرده است، گفت: مديريت و پرسنل اين نهاد با تعيين چشمانداز مشخص و براي تحقق آن، با ترسيم برنامهريزي دقيق و نظارت صحيح موفق به عملكرد بسيار خوبي شدهاند.
محمدرضا رجايي، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) - منطقه يزد - اظهار داشت: جهاد دانشگاهي شعبه ميبد در سال 87 در حوزههاي آموزشي، پژوهشي و فرهنگي فعاليتهاي خوبي داشته است.
وي با اشاره به اينكه در حوزه آموزشي نيز جهاد دانشگاهي شعبه ميبد دورههاي عمومي و تخصصي مناسبي را برگزار كرده است، تصريح كرد: در حوزه پژوهشي، جهاد دانشگاهي با ايجاد مركز خدمات تخصصي كاشي، سراميك و سفال توانسته است فعاليتهاي خوبي را در راستاي تامين نيازهاي خدماتي صنعت كاشي و سراميك و توسعه آن داشته باشد.
فرماندار ميبد گفت: در حوزه فرهنگي نيز جهاد دانشگاهي شعبه ميبد با شناساندن مولفههاي اصيل فرهنگ ايراني و اسلامي به دانشجويان و تقويت روحيه خودباوري در بين جوانان، فعاليتهاي مفيد و موثري داشته است.
رجايي با اشاره به فعاليتهاي آموزشي سال 87 جهاد دانشگاهي شعبه ميبد، افزود: در سال 87 تعداد دورههاي برگزار شده مركز آموزش جهاد ميبد 48 دوره با 811 نفر فراگير بوده است و اضافه بر آن دورههاي خاص نظير دورههاي آشنايي با بورس، مهارتهاي كسب و كار نيز برگزار كرده است.
وي بيان كرد: در زمينه فعاليتهاي پژوهشي نيز در بخشهاي مركز خدمات تخصصي كاشي و زيلو و مركز خدمات تخصصي خاك و مصالح ساختماني نيز اين مركز فعاليتهاي ارزشمندي ارائه كرده است.
فرماندار ميبد با اشاره به فعاليتهاي فرهنگي جهاد دانشگاهي ميبد خاطرنشان كرد: انتشار ويژهنامه و پوستر هفتاد و دومين سالياد ارتحال آيتالله العظمي حائري از فعاليتهاي جهاد دانشگاهي ميبد است كه براي اولين بار توسط جهاد ميبد انجام شد. همچنين سلسله گزارشهاي ميبد منشور 87 و عملكردها و انتشار بيش از 600 جزوه و گزارش تصويري توسط ايسنا در قسمت فرهنگي فعاليتهاي جهاد از ديگر فعاليتهاي ارزشمند اين نهاد محسوب ميشود.
وي افزود: در سال 88 نيز پيگيري احداث مجتمع آموزشي، فرهنگي و تحقيقاتي و همچنين پيگيري ثبت و ارتقاء شعبه نيز در حال انجام است و طرحها و دورههاي آموزشي خوبي نيز در دستور كار اين نهاد قرار دارد.
فرماندار ميبد با اشاره به نيازهاي شهرستان و انتظار از جهاد دانشگاهي گفت: از آنجايي كه شهرستان ميبد از يك ظرفيت و استعداد بسيار مناسب و مطلوبي برخوردار است، مراكز آموزش عالي و پژوهشي ميتوانند با تعيين نكات قوت و فرصتهاي اين شهرستان در حوزههايي نظير صنايع زيلو و همچنين گردشگري مانور بسيار خوبي داشته باشند.
وي ابراز اميدواري كرد: با رصد كردن اين سه حوزه توسط جهاد دانشگاهي شعبه ميبد در آينده نه چندان دور شاهد دستاوردهاي برجستهاي از مديريت جهاد دانشگاهي شهرستان باشيم.
فرماندار ميبد ادامه داد: به نظر ميرسد كه شهرستان ميبد با قدمت حداقل 4 هزار ساله خويش و برخورداري از آثار تاريخي برجسته و همچنين با برخورداري از هنر صنايع دستي امكان تحقيقات و فعاليتهاي پژوهشي در بخشهاي ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي به صورت بسياردارد كه به ظاهر كمتر فرصت سياستگذاري و برنامهريزي در اين حوزهها وجود داشته است كه اميدواريم در اين بخشها جهاد دانشگاهي فعاليتهاي پژوهشي و آموزشي داشته باشد.
رجايي خاطرنشان كرد: از آنجايي كه استان يزد و شهرستان ميبد به عنوان يك استان دارالعباده محسوب ميشود و مردمان آن از فرهنگ بسيار غني اسلامي و ايراني برخوردارند، بررسي نكات قوت فرهنگ بومي استان و شناساندن آن به نسل جوان به نوعي كه منجر به باورها و اعتقادات قلبي شود و در شخصيت و سلوك رفتاري آنها تاثيرگذار باشد هم، ميتواند در جهت پاسداشت فرهنگ اصيل اسلامي و ايراني ما تاثيرگذار باشد و در جهت مبارزه با ناهنجاريهاي رفتاري برگرفته از تهاجم فرهنگي بيگانگان نيز موثر است.
فرماندار ميبد در پايان گفت: در حوزههاي فرهنگي نيز ظرفيت و استعداد فوقالعاده خوبي در استان و شهرستان وجود دارد و شهرستان ميبد نيز با برخورداري از نخبگان حوزه و دانشگاه و شناساندن آنها به نسل جوان به عنوان الگوهاي رفتاري ميتواند در سلامت اخلاقي جامعه نيز تاثيرگذار باشد.ح/الف