معاون پژوهشی جهاددانشگاهی کرمانشاه:
به زودی کرمانشاه قطب علمی گیاهان دارویی و مطالعات اقوام غرب کشور می شود
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی استان کرمانشاه گفت: با توجه به شرایط ویژه و پتانسیل های موجود در کرمانشاه به زودی این استان قطب علمی گیاهان دارویی و مطالعات اقوام غرب کشور می شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، غلامرضا حسینی به مناسبت سالروز تاسیس جهاددانشگاهی در جمع خبرنگاران گفت: یکی از رسالت های مهم جهاددانشگاهی با توجه به اهمیت تحقیق و پژوهش در کشور انجام پژوهش های بنیادی وکاربردی است که به منظور هدفمند شدن فعالیتهای پژوهشی و تخصصی شدن آن و همچنین فراهم سازی بستر مناسب برای ایجاد قطب های علمی، گروه های پژوهشی مختلفی در جهاددانشگاهی کرمانشاه ایجاد شده است.
وی ادامه داد: در معاونت پژوهشی سه گروه هیدرولیک ، شیمی و جامعه شناسی تشکیل شده و علاوه بر این گروه ها مراکز خدماتی و تخصصی توسعه و مطالعات استان و خدمات تخصصی فنی -مهندسی نیز ایجاد شده است.
حسینی با اشاره به طرح های پژوهشی گروه هیدرولیک و منابع آب تصریح کرد: در این حوزه به منظور ارتباطات بیشتر بین پژوهشگران و دانشگاهیان و رفع موانع مشکلات آب پژوهشگران جهاددانشگاهی توانسته اند با استفاده از امکانات پژوهشی مناسب و نیروهای متخصص طرح های پژوهشی مطالعاتی و کاربردی خوبی ارائه دهند.
وی اضافه کرد: محور اصلی پژوهش ها در زمینه هیدرولیک، آبیاری وزهکشی ، مدیریت منابع آب سطحی و زیرزمینی و مدیریت حوزه های آب خیز و حفاظت خاک و ... است که در این طرح ها از سیستم های GIS, IS استفاده شده است.
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی کرمانشاه در خصوص فعالیت های انجام گرفته در گروه شیمی یادآور شد: گروه شیمی با هدف ارتباط بین پژوهشگران و دانشگاه تاسیس شده که توانسته با در اختیار گرفتن فضا و تجهیزات مناسب پژوهشهای کاربردی در سطح استان انجام دهد.
وی خاطر نشان کرد: به لحاظ وجود معادن طبیعی بخصوص 40 معدن قیر در استان این گروه با شناسایی این پتانسیل یکی از محورهای اصلی کار خود را فناوری قیر طبیعی قرار داده است.
حسینی در ادامه افزود: به همین منظور برای ایجاد ارزش افزوده برای اولین بار در ایران ودر مقیاس آزمایشگاهی از قیر طبیعی کربن فعال تهیه شده که ویژگی این کربن فعال ارزان تر بودن و کارایی بیشتر و همچنین قابل رقابت با نمونه های خارجی است.
وی در توضیح این ماده تصریح کرد: کربن فعال یک ما ده جاذب است که به عنوان یک ماده استراتژیک در صنعت فیلتراسیون و در صنایع غذایی، دفاع و پتروشیمی کابرد فراوانی دارد.
حسینی همچنین اضافه کرد: این طرح به ستاد نوآوری و شکوفایی وزارت صنایع و معادن ارسال شده که با توجه به نامگذاری امسال به نام سال اصلاح الگوی مصرف مورد استقبال قرار گرفت و حمایت های قابل ملاحظه ای به عمل آمد.
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی کرمانشاه با اشاره به اهداف گروه پژوهشی شیمی عنوان کرد: کاربردی شدن تحقیقات انجام گرفته از اهداف دیگر این گروه است و به همین منظور جهاددانشگاهی تفاهم نامه ای را با وزارت صنایع و معادن منعقد کرده که حمایت های قابل توجهی از سوی این وزارت به عمل آمده و حدود 80 درصد هزینه های انجام شده از سوی این وزارتخانه تامین می شود.
حسنی در توضیح گروه پژوهشی جامعه شناسی گفت: این گروه 9 سال است که تاسیس شده و با توجه به اهمیت آسیب شناسی اجتماعی در کرمانشاه اولویت هایی در دو مقوله آسیب شناسی مسائل اجتماعی شهر کرمانشاه و مسائل جوانان مورد پژوهش قرار گرفت و راهکارهای جدیدی در زمنیه بیکاری، طلاق، تکدی گری ، تخریب اموال عمومی و اثر بخشی نوسازی و بهسازی کرمانشاه ارائه شد.
وی یادآور شد: طرح ها یی که در جهاددانشگاهی انجام گرفته به جهت اینکه سمت و سوی کاربردی دارد عموما تقاضا محور است و از سوی دستگاه های دولتی و خصوصی تقاضهایی مطرح می گردد که در قالب آنها پژوهش هایی انجام می شود.
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی کرمانشاه در رابطه با مراکز خدماتی و تخصصی فنی- مهندسی گفت: این مرکز در دو بخش الکترونیک و کامپیوتر فعالیت گسترده ای در کرمانشاه انجام می دهد و در این راستا طرح های ملی نیز ارائه شده است.
حسینی افزود: در قسمت کامپیوتر طراحی و پیاده سازی شبکه های کامپیوتر، سیستم یکپارچه سازی GIS، طراحی و پیاده سازی وب سایت و برنامه نویسی شبکه و ... انجام شده است.و در قسمت الکترونیک طراحی دیجیتال و مخابرات سیار، پردازش سیگنال های دیجیتال و هوش مصنوعی و سیستم های مخابرات دیجیتال و شبیه سازی انواع سیستم های مخابرات و ... از مواردی است که در استان کرمانشاه انجام گرفته است.
١٥:٠١ ١٤/٠٥/١٣٨٨