همزمان با سالروز تاسيس نهاد انقلابي جهاد دانشگاهي، دكتر بيگي استاندار اذربايجان شرقي، دكتر فرخ مسجدي معاون برنامه ريزي استانداري آذربايجان شرقي، محمد اشرف نيا معاون عمراني استاندار آذربايجان شرقي و دكتر عليرضا منادي نماينده مردم تبريز،اسكو اذرشهر در مجلس شوراي اسلامي وجمعي از ساير مسئوللان استاني با حضور در جهاد دانشگاهي آذربايجان شرقي ازبخشهاي مختلف جهاد دانشگاهي بازديدكرده و با فعاليتهاي مختلف اين نهاد انقلابي آشنا شدند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)منطقه آذربايجان شرقي،احمد عليرضا بيگي در دیدار با اعضای هیات علمی جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی که همزمان با 16 مرداد سالروز تاسیس این نهاد که در محل پژوهشکده برنامه ریزی وتوسعه این واحد انجام شد، افزود: نهادهاي غير دولتي زماني به وجود مي ايند كه ساير نهادها و ادارات دولتي نمي توانند در برخي بخش ها فعاليت كنند و جهاد دانشگاهي از لحاظ تحقيقاتي در رديف ساير مراكز تحقيقاتي دولتي كشور، متولي انجام فعاليت هايي است كه از عهده مراكز دولتي بر نمي آيد.
وي ادامه داد: جهاد دانشگاهي در گستره فعاليت خود به عنوان يك ناجي عمل مي كند و توانسته است در بسياري از موارد عملكرد بسيار موفقي داشته باشد.
استاندار آذربايجان شرقي گفت: جهاد دانشگاهي در فعاليت هايي كه وارد شده است توانسته با سرعت و دقت عمل زياد كارهاي بسياز بزرگي را انجام دهد كه از عهده ادارات دولتي بر نم آيد و اين در سايه تصميم گيري و اقدام همزمان جهاد دانشگاهي است و اگز اين كارها به حالت ستادي و دولتي انجام مي شد فرآيند اداري ان زمان زيادي صرف مي كرد.
وي اضافه كرد: اين نهاد انقلابي كه به فرمان امام خميني (ره) تشكيل يافته مركز انسان هايي است كه از تعهد و توانايي زيادي برخوردارند و اراده و همت آنان ستودني مي باشد.
عليرضا بيگي افزود: اين همت و اراده فعالين جهاد دانشگاهي باعث شده است تا در طول 29 سالي كه از تشكيل آن مي گذرد همچنان به عنوان يك نهاد انقلابي و مردمي مورد توجه مقام معظم رهبري قرار گيرد و در سايه الطاف ايشان به مدارج عالي پيشرفت نايل گردد.
وي اظهار داشت: كشور به فعاليت هاي جهاد دانشگاهي اعتماد دارد و هميشه به فعاليت ها و پيشرفت هاي آن خواهد باليد.
استاندار آذربايجان شرقي افزود: جهاد دانشگاهي بايد مركز اقتصاد ، علم و صنعت قرار گيرد تا بتواند در اين موارد نيز زمينه ساز پيشرفت و توسعه كشور و تقويت پيكره خود باشد.
وي با بيان اينكه جهاد دانشگاهي قابليت هاي فراواني براي فعاليت دارد، تصريح كرد: اهل صنعت و اقتصاد بايد به توانايي هاي اين نهاد انقلابي اعتقاد يابند تا با آن همكاري كنند و اين ممكن نيست مگر در سايه تعامل و همكاري دوجانبه با يكديگر.
عليرضا بیگی همچنين راه اندازي پزوهشكده رويان در آذربايجان شرقي را در راستاي توسعه استان مهم ارزيابي كرد و تاكيد كرد: برنامه ريزي هاي لازم براي راه اندازي اين واحد بايد در جهت كاهش هزينه ها وجلوگيري از ايجاد بار مالي اضافي صورت گيرد و در اجراي اين پژوهشكده نياز ها واولويتهاي منطقه بايد در نظر گرفته شود.
به گزارش ایسنا، نماينده مردم تبريز در مجلس شورای سالامی نیز گفت: جهاد دانشگاهي فاصله بين حرف تا عمل را كم كرده است.
دكتر عليرضا منادي نماينده مردم تبريز در مجلس شوراي اسلامي در سخناني با اعلام اينكه با وارد شدن جهاد دانشگاهي در برخي از عرصه ها نمايش خوبي از توانمندي را به نمايش گذاشته است تاكيد كرد:مشاهدات در چند سال اخير نشان مي دهد كه جهاد دانشگاهي با استفاده از نيروهاي مستعد وفعال توانمندي خود وكشور و نيز متخصصان ايراني را در بسياري از زمينه هاي علمي از جمله در زمينه سلولهاي بنيادي در عرصه بين المللي به زيبايي به نمايش گذاشته است.
وي با تاكيد برراه اندازي شعبه پژوهشكده رويان در تبريز افزود: با توجه به پتانسيلهاي موجود در اين استان ونيز احساس نيازي كه در اين منطقه از كشور براي استفاده از خدمات درماني وجود دارد بيش از پيش ضرورت راه اندازي اين پژوهشكده در استان احساس مي شود.
دكتر منادي راه اندازي اين پژوهشكده در تبريز را خواست عموم مردم منطقه وحتي برخي از كشور هاي مجاور استان اعلام كرد وافزود: با تاسيس اين پژوهشكده خدمات لازم براي مردم استان وكشور هاي هم جوار در تبريز ارايه خواهد شد واز ايجاد هزينه هاي اضافي براي مردم كه براي معالجه به تهران سفر مي كنند جلوگيري خواهد كرد.و
وي در پايان از همه ي مسئولان استان خواست تا با جديت تمام براي راه اندازي اين پژو هشكده نهايت همكاري وحمايت هاي لازم وجدي را انجام دهند تا شاهد پيشرفت استان و اين منطقه از كشور در اين زمينه علمي باشيم.
به گزارش ایسنا، رييس جهاد دانشگاهي واحد آذربايجان شرقي نیز در سخنانی با تاکید بر لزوم راه اندازی شعبه پژوهشكده رويان در استان گفت: تاسیس و راه اندازی شعبه پژوهشكده رويان در تبریز نياز به حمايت جدي مسوولين دارد.
وی،ضمن ارايه گزارشي از فعاليتهاي بخشهاي مختلف جهاد دانشگاهي استان بر لزوم حمايت جدي مسئولان از فعاليتهاي اين نهاد انقلابی تاكيد كرد.
وي تاسيس شعبه پژوهشكده رويان در تبريز را براي ارايه خدمات در اين زمينه به مردم منطقه مورد تاكيد قرار داد و افزود: در راه اندازي اين پژوهشكده اولويتهاي منطقهاي در نظر گرفته خواهد شد و از متخصصين بومي براي تامين نيروهاي لازم در اين پژوهشكده براي برطرف كردن نيازها و همچنين اولويتهاي استان و منطقه استفاده خواهد شد.
وي ماموريت اصلي جهاد دانشگاهي را حركت در مسير تحقق خودكفايي كشور اعلام كرد و افزود: جهاد دانشگاهي امروز در حوزههاي مختلف علمي، فرهنگي، فناوري و پژوهشي قدم گذاشته و در آن عرصه كارهاي بزرگي را در دست انجام دارد.
وي طراحي ساخت دكلهاي حفاري را يكي از ماموريتهاي جهاددانشگاهي واحد استان اعلام كرد و افزود: هم اكنون تكنولوژي طراحي و ساخت اين صنعت در دست كشورهاي معدودي قرار دارد كه جهاد دانشگاهي واحد استان با همكاري وزارت نفت، طراحي و ساخت اين نوع دكلها را در سطح 40 درصد بومي براي كشور در دست اجرا دارد.
دکتر قراچورلو با اشاره به فعاليتهاي جهاد دانشگاهي آذربايجان شرقي، افزود:جهاد دانشگاهي استان با هدف ساماندهي گروههاي پژوهشي، پژوهشكده برنامهريزي و توسعه را با زيرمجموعهي 4 گروه پژوهشي مهندسي صنايع، جامعه شناسي توسعه، برنامه ريزي منطقهاي و مديريت استراتژيك راهاندازي ميكند كه تا پايان سال جاري فعاليت رسمي خود را آغاز خواهد كرد.
به گزارش ایسنا، معاون برنامه ريزي استانداري آذربايجان شرقي نیز در سخنانی جهاد دانشگاهي را پلي بين دانشگاه و صنعت خواند.
دكتر فرخ مسجدي، افزود: جهاد دانشگاهي در ابتداي تاسيس خود با هدف ايجاد ارتباط بين جامعه وتاسيس ايجاد شد.
معاون برنامه ريزي استانداري آذربايجان شرقي در ادامه نقش جهاد دانشگاهي را در پيشبرد اهداف عالي نظام مورد تاكيد قرار داد وافزود: در چند سال اخير جهاد دانشگاهي با ورد در برخي از عرصه هاي علمي وفناوري نمايش خوبي از توانمدي كشور مان را در عرصه هاي بين الملي به نمايش گذاشته است.
وي با اشاره به حضور موفق جهاد دانشگاهی در عرصه هاي علمي، افزود:پيشرفت هاي اخير جهاد دانشگاهي در زمينه سلولهاي بنيادي باعث شد كشور مان جزو معدود كشور ها ي مطرح در اين زمينه باشد.
وي در پايان با شاره به فعاليتهاي جهاد داشگاهي استان افزود: جهاد دانشگاهي مي تواند به بازوي فكري مسئولان اجرايي استان تبديل شود.ح/الف