/جهاد دانشگاهي، تجليگاه علم و فرهنگ/
مدیر کلینیک بیماری های پستان:
رویکرد این مجموعه بر اساس رشد متوازن و منطبق بر اصول علمی در همه حیطه های بیماری پستان است
مدير كلينيك تخصصي بيماري هاي پستان جهاد دانشگاهي علوم پزشكي تهران كه در به مناسبت بيست و نهمين سالگرد تشكيل جهاد دانشگاهي گفتگو مي كرد با بیان اینکه رویکرد این مجموعه بر اساس رشد متوازن و منطبق بر اصول علمی در همه حیطه های بیماری پستان است، افزود: مرکز بیماری های پستان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در این راستا سعی دارد در همه حیطه های تخصصی در این زمینه رشد متوازنی را در مجموعه ایجاد کند و برنامه های کلانی نیز در این زمینه دارد.
دکتر مهدي حسینیان سراجه لو در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران از مرکز بیماری های پستان به عنوان یک Joint clinic تخصصي و فوق تخصصي نام برد و گفت: این مرکز در سال 1375 برای اولین بار در كشور تأسیس و تمامی پروسه های تشخیصی، درمانی و حمایتی در این زمینه به طور کامل در آن پيش بيني شد. بطوريكه کلینیک های که اكنون در این مرکز مشغول به ارائه خدمات هستند می توان از کلینیک های جراحی، تصویربرداری، سونوگرافی و کلینیک های تابعه اعم از زنان، روانپزشکی، روانشناسی، کیفیت زندگی و شیمی درمانی نام برد.
مدیر کلینیک بیماری های پستان جهاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به عملكرد هر كدام از كلينيك هاي تخصصي و فوق تخصصي اين مجموعه گفت: تمام روش های درمانی در رابطه با این نوع سرطان اعم از بیوپسی، کورنیدل، استروکتایسی و.... به طور کامل در کلینیک رادیولوژی این مجموعه انجام می شود.
وی در ادامه تصریح کرد: روند کلینیک شیمی درمانی نیز برای بیماران در این مجموعه مطابق با آخرین پروتکل های روز دنیا انجام می گیرد. وی با اشاره به فعالیتهای کلینیک لنفادم در اين مجموعه اضافه کرد: کلینیک لنفادم به عنوان یکی از ارزش های این مجموعه محسوب می شود، زیرا لنفوتراپی این مجموعه به عنوان تنها مرکز درمانی در کشور شناخته می شود.
مدیر کلینیک بیماری های پستان در مورد ضرورت کلینیک لنفوتراپی بیان داشت: وقتی پستان فردی به علت سرطان برداشته می شود جراح ناگزیر است تا غدد لنفاوی زیر بغل بیمار را نیز تا حدودی تخلیه کند. تخلیه این غدد لنفاوی باعث می شود که برگشت مایعات از اندام فوقانی یعنی دست به سمت بدن دچار اختلال شود و مایع بین سلول ها تجمع یابد و دست بیمار ورم کند، درصورت تداوم این ورم فرد کارآیی دست خود را به مرور از دست می دهد و در بعضی مواقع منجر به قطع دست می شود.
وی تصریح کرد: همکاران ما دوره ای را در کشور آلمان تحت عنوان لنفوتراپی گذرانده اند و توانسته اند با روش های مخصوص ماساژ درمانی ویژه و بانداژهای خاص غیرکشی مطابق با استانداردهای روز دنیا مشکل لنفادم دست بیماران را برطرف کنند.
دکتر حسینیان در ادامه گفت: کلینیک لنفادم بیماری های پستان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در حال گسترش این تفکر در سراسر کشور است که جراحان متخصص در این زمینه را با این شیوه آشنا کند تا کمتر شاهد قطع دست بیماران در این زمینه باشیم.
وی در این خصوص بیان داشت: در این مرکز کنفرانس هایی به صورت ماهیانه برگزار می شود که یکی از این کنفرانس های ماهیانه در سال اختصاص به لنفادم دارد و جراحان و متخصصین مراکز دیگر می توانند در این کنفرانس ها شرکت کنند و با روش های نوین لنفوتراپی آشنا شوند.
وی در خصوص کلینیک جراحی این مرکز اظهار داشت: کلینیک جراحی محدود با تجهیز 2 اتاق عمل و 6 تخت بستری قابلیت انجام روند کامل اعمال جراحی مرتبط با بیماری های پستان را دارد. در این کلینیک اعمالی نظیر بیوپسی، ماسکتومی، بازسازی، بازسازی درمانی و ماموپلاستی درمانی به طور کامل انجام می شود. مدیر کلینیک بیماری های پستان جهاد دانشگاهي علوم پزشکی تهران در ادامه تاکید کرد: اعمال زیبایی نیز با رویکرد علمی در این مرکز انجام می شود و کلیه ی اعمال جراحی زیر پوشش یک پروتکل ویژه جراحی که توسط مرکز بیماری های پستان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در حال طراحی است در این مرکز انجام می شود.
وی با بیان اینکه رویکرد این مجموعه به سمت حفظ سینه در سرطان پستان پیش می رود اضافه کرد: اختلاف این مرکز با دیگر مراکز درمانی مشابه، حفظ سینه در صورت امکان در بیماران مبتلا از طریق برداشتن بافت سرطانی و بعد از آن بازسازی ظاهر سینه است.
دکتر حسینیان در ادامه با اشاره به کلینیک صدای مشاور گفت: صدای مشاور با شماره 66402020 به صورت رایگان در اختیار افراد قرار دارد؛ افراد نیازمند به مشاوره می توانند از طریق تماس با این شماره تلفن با کارشناسان مرکز ارتباط برقرار کنند و به بیان مشکلات خود بپردازند و یا اطلاعاتی را در خصوص بیماری های پستان دریافت کنند.
کارشناسان پاسخگو در صدای مشاور با راهنمایی درست و منطبق بر اصول علمی، فرد را راهنمایی می کنند و درصورت لزوم بیمار را برای تشخیص بیشتر به کلینیک مربوطه ارجاع می دهند.
دکتر حسینان در ادامه تصریح کرد: طرح های ملی غربالگری از جمله برنامه های کلان این مجموعه است و رویکرد ما دراین خصوص حرکت به سمت آموزش خودآزمایی بالینی پستان در زنان سراسر کشور به صورت رایگان است.
وی افزود: طرح های غربالگری نه تنها در سطح شهر تهران بلکه در استان های گلستان، مازندران، قزوین، لرستان، خراسان جنوبی و بعضی از مراکز دیگر تنظیم شده و به گروه های تحقیقاتی در این مراکز یاری می رساند تا قادر شوند بیماران مرکز خود را به درستی مدیریت کنند و تمام این رویه ها به صورت رایگان و برخواسته از رسالت جهادی مرکز بیماری های پستان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در سطح کشور انجام می گیرد؛ با این امید که بحث سرطان پستان به عنوان شایع ترین سرطان زنان کشور تحت کنترل در آید.
دکتر حسینیان اظهار داشت: خدمات رسانی به روز درسر لوحه اهداف این مرکز قرار گرفته است تا به ارائه هرچه بهتر خدمات به بیمارانی که بدون هیچ تبلیغات گسترده ای هر روز تعدادشان افزایش می یابد پرداخته شود.
وی در این خصوص ادامه داد: مرکز بیماری های پستان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در این راستا در نظر دارد با توجه به حضور جراحان متخصص، شاخص و کارآمدی که از نظر علمی – پژوهشی و درمانی در کشور فعالیت دارند دعوت به عمل آورده تا بتوانیم به روز کردن خدمات درمانی را به شکلی بهتر اجرایی کنیم.
دکتر حسینیان در ادامه تاکید کرد: بخشی که در مجموعه ما تا پیش از این مغفول بوده است رویکردهای روانشناسی با موضوع سرطان پستان است که این بخش نیز در حال راه اندازی است زیرا همان طور که می دانید حمایت های روحی و کمک رسانی معنوی اگر بیشتر از کمک رسانی جسمی نباشد کمتر هم نیست، در همین راستا مرکز بیماری های پستان توسط گروه حمایتی متشکل از روانشناس، روانپزشکی، روان درمانگر و متخصص درصدد برآمد که در زمینه سلامت فکری و روحی بیماران گام بردارد.
وی افزود: در همین راستا جلساتی به صورت دوره ای برگزار می شود که در این جلسات بیماران بهبود یافته از سرطان برای بیماران دیگر سخنرانی می کنند تا به حفظ روحیه این گروه کمک کند، زیرا سخنان یک فرد بهبود یافته بسیار می تواند تأثیرگذار باشد؛ سعی بر این است که با کلاسه بندی و منسجم کردن این نشست ها و همکاری متخصصین این جلسات گسترش یابد.
دکتر حسینیان با بیان اینکه به روز کردن تجهیزات پزشکی از ديگر برنامه هاي اصلي ین مرکز است افزود: در حال حاضر یک دستگاه سونوگرافی جدید در این مرکز خریداری شده است که در حال حاضر نیز در سراسر دنیا از دستگاه استفاده می شود.
همچنین رویکرد دیگر این مرکز تجهیز مرکز به ماموگرافی دیجیتال برای اولین بار در کشور است. وی با تاکید بر این موضوع که متوسط سن ابتلا به سرطان پستان در کشور ما نسبت به دنیا پایین تر است اظهار داشت: زمانی مادران به این نوع سرطان مبتلا می شوند که در حال تربیت فرزندانشان برای ورود به اجتماع هستند و همین امر می تواند بنیان خانواده را تضعیف کند.
پس ضرورت فرهنگ سازی در سطح جامعه به خصوص از طریق رسانه ملی امری مهم تلقی می شود و همکاری مسئولان را می طلبد تا از واژه «پستان» تابویی برای جامعه ساخته نشود تا عدم اطلاع رسانی را به دنبال داشته باشد؛ همچنین به خاطر حجب و حیا در به کار بردن واژه «پستان» این بیماری را وارد هاله ای از ابهام قرار ندهیم.
دکتر حسینیان تأکید کرد: بحث اطلاع رسانی از لحاظ علمی – مذهبی و ملی رسالتی بس عظیم است زیرا که باعث توجه و مراجعه هرچه بیشتر زنان در هنگام بروز بیماری در مراحل پایین است و در این صورت شرط بهبود فرد سریعتر و قابل حصول تر است.
١٦:٤٠ ١٧/٠٥/١٣٨٨