رييس جهاد دانشگاهي خراسان شمالي گفت: دستاوردهاي جهاددانشگاهي خودكفايي كشور را رقم ميزند.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي خراسان شمالي دكتر رضا شاهينفر افزود: امروز شاهد هستیم که با تلاشهاي اين نهاد انقلابي هر از چندگاهی افتخاری جدید در عرصههای مختلف حاصل مي شود كه هر يك از اين دستاوردها میتواند نقش بسیار موثری در استقلال و خودکفایی ایران عزیز داشته باشد.
وي دستاوردهاي حوزه پزشکی، تولد حنا، رویانا، تامینا، ایرانا، دستاوردهاي مراکز تخصصی سرطان پستان، استفاده بهروز و تخصصی از امکانات ویژه پزشکی تا حوزه فنی مهندسی و انسانی و سایر حوزههای علمی از قبیل تولید فرستندههای پرقدرت رادیویی، تولید دکلهای حفاری نفت و تولید فرآوردههای دارویی گیاهی و شیمیایی را از جمله اين موارد ذكر كرد.
وي بيان داشت: جهاددانشگاهی در سال 59 به فرمان رهبر کبیر انقلاب اسلامی جهت بهبود وضعیت و کیفیت دانشگاه ها و انقلابی کردن محیط آنها تاسیس شد.
دكتر شاهينفر ادامه داد: در ابتدای امر نقش جهاددانشگاهی بیشتر معطوف به مدیریت دانشگاهها و هدایت مراکز علمی بود ولی به دلیل نیازی که کشور به استقلال علمی و محصولات جدید داشت شورای عالی انقلاب فرهنگی وظیفه ارتباط میان دانشگاه، صنعت و اجتماع را بر عهده این نهاد قرار داد.
وي گفت: این نهاد نیز بر حسب وظیفهای که برای آن دیده شده بود در راستای رسالت کاری خود حرکت کرد و امروز بعد از گذشت 29 سال از تاسیس آن شاهد تحقق این امر و نقش این نهاد در حرکتهای علمی، اقتصادی و اجتماعی جامعه به صورت ملموس هستیم.
رييس جهاد دانشگاهي واحد خراسان شمالي بيان داشت: طبیعتا این توسعه در کنار فعالیتهای ویژه علمی سایر مراكز از قبیل انرژی اتمی، تولید موشکهای پیشرفته و ماهواره امید با يكدیگر چرخهای تشکیل میدهند و اقتداری را در عرصه بینالمللی نصیب ایران اسلامی می کنند که آثار آن در آینده به مراتب بیشتر و بهتر حس خواهد شد.
وي گفت: در شرایطی که چنین مراكز علمی تخصصی در سطح کشور فعالیت میکنند اگر بسترهای مدیریت کلان و جزء کشور نیز بتوانند در راستای این مباحث حرکت خود را به صورت علمی همسو کنند طبیعتا تمام امکانات، منابع و سرمایههای موجود به همراه این بسترهای تخصصی، دست به دست هم داده و می توانند اثر همدیگر را تقویت کنند.
وي ادامه داد: جهاددانشگاهی به عنوان نهادی که از یک سو با تمام محیطهای دانشگاهی، دانشجویان و اساتید در ارتباط است و از سوی دیگر با مباحث تجاریسازی، محیطهای صنعتی و همچنین اجتماع آشنایی کامل دارد میتواند به عنوان یک واسط اتصال دهنده بین این موارد بیش از پیش توانمندیهای موجود را به جامعه عرضه کند.
دكتر شاهينفر در ادامه اظهار داشت: در استان خراسان شمالی نيز، همراستا و همپای سایر استانهای قدیمیتر سعی بر استفاده بهینه از امکانات براي تحقق اهداف و توسعه استان شده است.
وي اضافه كرد: جهاددانشگاهي خراسان شمالي با در اختیار داشتن سه مرکز آموزش کوتاه مدت، اولین و بزرگترین مرکز آموزش عالی علمی كاربردی و تنها مرکز رشد واحدهای فناور، زنجیرهای را از زمان تولید علم تا زمان هدایت به سمت اقتصادیسازی و صنعتیسازي فراهم كرده است كه تمام اين امكانات و خدمات مي تواند در اختيار مديريت كلان استان قرار گيرد.
وي با بيان اينكه خدمات جهاددانشگاهي از خروج بخشي از منابع استان جلوگيري كرد، گفت: بسياري از مشكلات و كمبودهايي كه در گذشته و حال در سطح استان حس ميشد مانند دعوت از شركتهاي خارج از استان جهت انجام برخي خدمات، دورههاي آموزشي مورد نياز براي سازمانها كه تا پيش از اين كاركنان مجبور به عزيمت به ديگر استانها بودند، توسط جهاددانشگاهي بومي شد و از اتلاف اين منابع جلوگيري شد.
رييس جهاددانشگاهي خراسان شمالي گفت: پيش از اين دورههاي مختلفي مانند آموزش مربيان و مديران مهدكودكها، آموزشهاي كارآفريني، دوره هاي آموزشي دهياران و شهرداريها كه مورد نياز استان بود در ساير استانها برگزار ميشد كه اكنون اين دورهها توسط جهاددانشگاهي استان برگزار ميشود.
وي گفت: اين امر توانسته تا حدودي برخي از مشكلات موجود در داخل استان را مرتفع سازد اما متاسفانه با وجود تمام اين پتانسيلها و ظرفيتهاي مكمل، هنوز شاهد واگذاري مواردي شبيه اين امور اين امور به شركتها و افرادي در خارج از استان هستيم.
وي ادامه داد: اين امر باعث سنگينتر شدن وضعيت مديريت كلان استان مي شود كه ميتوان با صدور بخشنامههاي مختلف در اين زمينه، موجبات توسعه بيشتر استان را فراهم كرد.
رييس مركز رشد واحدهاي فناور بجنورد بيان داشت: مراكز پژوهشي نيز به عنوان زيرساختارهاي استاني از ابتداي تاسيس استان در حال شكلگيري است و اين فرصتي مغتنم براي افكار بلند و آيندهنگرانه ساخت استاني پيشرفته و زيبا است ولي اين ساختارها هنوز در استان شكل مورد نياز خود را به دست نياوردهاند كه حمايتهاي بيشتر مديران و مراكز علمي مي تواند منجر به رونق اين مراكز و نهايتا كمك حالي براي توسعه استان باشد.
دكتر شاهينفر گفت: مركز رشد واحدهاي فناور بجنورد نيز به عنوان مركزي فناورانه مبتني بر پايه اقتصاد، مي تواند مسير و كمك حالي براي ساير مراكز باشد.
وي از كليه نخبگان علمي و كساني كه با ايدههاي مبتكرانه خود ميتوانند آيندهاي زيبا براي خود و استان ارايه نمايند براي مراجعه به اين مركز دعوت كرد و افزود: در اين مركز علاوه بر حمايتهاي خدماتي، آموزشي و مشاورهاي، امكانات و حمايتهاي مالي نيز در حد وسع و توان ارايه خواهد شد.
وي ادامه داد: همچنين با برقراري ارتباط ميان واحدهاي فناور مركز رشد استان با ساير واحدها در استانهاي ديگر و مراكز علمي صنعتي و حضور نمايشگاهي، امكان آشنايي بيشتر آنان و تبادل نظر و همچنين خلق آثار علمي و تكنولوژيك جديد و شناسايي سرمايهگذاران و توليد انبوه فراهم ميشود.ح/الف