٢٠:٢٠ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
به همت متخصصان مرکز تحقيقات سرطان پستان جهاد دانشگاهي؛
علائم ضايعه ADH در توده پنج ميلي متري پستان تشخيص داده شد
در يك موفقيت قابل توجه، علائم ضايعه «Atypical ductal hyperplasia» در يك توده، به ابعاد 5 ميليمتر توسط متخصصان مرکز تحقيقات سرطان پستان جهاد دانشگاهي علوم پزشکي تهران شناسايي شد.
دکتر تکتم بهشتيان در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا منطقه علوم پزشكي تهران، با اشاره به اين مطلب که توده‌هاي کوچکتر از 8 ميليمتر کمتر براي بيوپسي ارجاع داده مي‌شوند، گفت: در اين مرکز زني 60 ساله به علت وجود توده و کيست‌هاي فراوان خوش خيم در پستان تحت معاينات فالوآپ قرار داشت كه در حين يكي از معاينات با دستگاه‌هاي سونوگرافي مجهز و با دقت بالا، توده‌اي مشکوک به بدخيمي به قطر5 ميلي متر در پستان اين فرد شناسايي شد.
اين راديولوژيست افزود: به دليل رويت علائم مشکوک در اين توده اين فرد براي انجام core بيوپسي تحت نظارت سونوگرافي کانديد شد و در نتيجه پاتولوژي ضايعه ADH (پيش ساز سرطان پستان) گزارش شد.
دکتر بهشتيان خاطرنشان کرد: ADH ضايعه‌اي است که احتمال بروز سرطان را تا 5 برابر در افراد معمولي و 11 برابر در افرادي با سابقه سرطان پستان فاميلي افزايش مي‌دهد، با توجه به حساسيت نوع جراحي و اهميت خروج بافت‌هاي اطراف به همراه توده، بيمار به جراح متخصص سرطان پستان ارجاع شد.
وي ادامه داد: با توجه به اين مطلب که هايپرپلازي آتيپيکال داکتال پيش ساز سرطان پستان مي‌باشد، بعد از مشخص شدن نتيجه پاتولوژي، جراح اين مرکز اقدام به خارج کردن ضايعه کرد و به دليل کوچک و غيرقابل لمس بودن اين توده براي انجام عمل جراحي ماده رنگي تحت نظارت سونوگرافي به داخل ضايعه تزريق شد.
وي در پايان با اشاره به تجهيز کلينيک تصوير برداري مرکز تحقيقات سرطان پستان به دستگاه سونوگرافي با دقت بالا افزود: وجود دستگاه مجهز سونوگرافي در اين کلينيک عامل موثري در شناسايي اين توده بسيار کوچک بوده زيرا تشخيص اين توده در اين ابعاد بسيار مشکل است.
١١:٥٥ ٢٨/٠٥/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد