٢٠:٠٤ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
دکتر محسن فاتح:
همکاری های بین رشته ای بهترین راه استفاده بهینه از منابع موجود است
دکتر محسن فاتح - مدير گروه پژوهشي ليزر پزشكي جهاددانشگاهي علوم پزشكي تهران افزود: در پیشبرد این هدف تفاهمنامه هایی با مراکز تحقیقاتی مختلف در داخل کشور امضاء شده است و با نهادینه کردن همکاری های تیمی و بین رشته ای می توان به طرح های پژوهشی قوی تری دست یافت که نتایج آن قابل طرح در مجامع علمی ملی و بین المللی باشد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي علوم پزشكي تهران ، دکتر فاتح با بيان اينكه در بحث همکاری های متقابل با مراکز خارج از کشور نیز مذاکراتی در حال انجام است، گفت: باتوجه به محدود بودن منابع و امکانات و به منظور جلوگیری از اتلاف آن بر آنیم که کارگروههایی از افراد متخصص در زمینه ها و حیطه های مختلف گرد هم آوریم تا بتوان با تدوین طرح های پژوهشی چند بعدی هرچه بیشتر از تخصص این افراد بهره برده و در راستای ارتقاء کیفیت طرح های پژوهشی گام برداریم و از امکانات موجود به نحو بهینه استفاده کنیم.
دکتر فاتح درخصوص طرح های پژوهشی انجام شده و در دست اجرا در این مرکز اظهار کرد: از طرح های ارائه شده در سال گذشته طرح پژوهشی پیشگیری از موکوزیت دهانی در بیمارانی که تحت رادیوتراپی ناحیه سر و گردن قرار می گیرند، است که به زودی نتایج آن به چاپ خواهد رسید.
مدیر گروه پژوهشی لیزر پزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در ادامه از انجام طرح به «کارگیری کاربرد جدید لیزر دی اکسید کربن» با مسئولیت دکتر زند اشاره کرد و بیان داشت: در این طرح یک کاربرد غیر جراحی جدید از لیزر دی اکسید کربنی مورد بررسی قرار گرفته است. وی افزود: در اين طرح برای تسکین درد از ماده ای واسط در مسیر تابش پرتو لیزر دی اکسید کربن استفاده می شود. در این روش با یک جلسه درمان و در مدت چند ثانیه اثر کاهش درد این لیزر به وضوح دیده می شود بدون اینکه عارضه خاصی را در محل به جا بگذارد. در ابتدا این طرح بر روی ضایعات مخاطی انجام شد و نتایج رضایت بخشی نیز به دنبال داشت.
دکتر فاتح ادامه داد: به دنبال ماحصل نتایج این طرح، طرح های دیگری نیز در این مرکز در حال اجراست که باتوجه به نتایج مثبت لیزر CO2 بر روی ضایعات مخاطی محققان تصمیم دارند اثر این لیزر را بر روی ضایعات دهانی بیماری پمفیگوس نیز بررسی کنند.
وی تاکید کرد: یکی از اقدامات پژوهشی این مرکز در سال گذشته طرح بررسی اثر لیزر PDL در پیشگیری از بروز اسکار جراحی بود، هر چند استفاده از این لیزر در درمان اسکارها سابقه ای طولانی دارد اما اثر آنها در پیشگیری از اسکار رویکردی نوین به حساب می آید.
مدیر گروه پژوهشی لیزر پزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران درخصوص رویکرد طرح های پژوهشی در سال آتی افزود: رویکرد گروه در راستای تولید و گسترش علوم پایه و به خصوص مباحث فیزیک پزشکی پیش می رود و در این خصوص نیز درصدد هستیم تا نسبت به تجهیز و توسعه آزمایشگاه فیزیکی اقدام نماییم.
وی با بیان این مطلب که کارهای تشخیصی لیزر پزشکی باید در سطح جامعه به نحوی پر رنگتر ارائه شود تصریح کرد: گروه لیزر پزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران جزو اولین بخش هایی بود که به بحث درمان های فتودینامیکی با دید پژوهشی نگریست و در جهت نیل به این هدف سعی دارد تا با معرفی ترکیبات حساسگر نوری کم هزینه نظیر به کارگیری بلو متیلن در درمان ضایعات «لیکن پلان مخاطی دهان» در زمینه بومی سازی این روش درمانی اقدام کند. با اجرای این طرح ها به صورت گسترده می توان هزینه های ناشی از درمان را کاهش داد و به فراگیر شدن آن کمک کرد.
وی در ادامه اضافه کرد: ارائه طرح های پژوهشی مبتنی بر نیاز جامعه از رویکردهای دیگر گروه پژوهشی لیزر پزشکی است که در این حیطه نیز تفاهم نامه هایی با مراکز مربوطه منعقد گردیده است.
١٧:٤٠ ٠٣/٠٦/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد