مقاله پژوهشگران جهاددانشگاهی واحد مشهد در «سومین همایش تحقیقات فرش دستباف» موفق به کسب لوح تقدیر شد
مقاله «بررسي تأثير مديريت متمرکز در افزايش توليد و صادرات فرش دستباف در استان خراسان رضوي» توسط گروه پژوهشی اقتصاد شهری جهاددانشگاهی مشهد در «سومین همایش تحقیقات فرش دستباف» ارائه و موفق به كسب لوح تقدیر شد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد مشهد، مقاله «بررسي تأثير مديريت متمرکز در افزايش توليد و صادرات فرش دستباف در استان خراسان رضوي» توسط گروه پژوهشی اقتصاد شهری جهاددانشگاهی مشهد (حميده خاکسار آستانه و محمد مظهری) در «سومین همایش تحقیقات فرش دستباف» ارائه و موفق به كسب لوح تقدیر شد.
در این مقاله آمده است: از آنجايي كه يكي از اولويتهاي بسيار مهم كشور، رشد و توسعه صادرات غير نفتي است لذا توجه به مسائل توليدي و صادراتي فرش دستباف كه كشور در آن داراي مزيت نسبي است بسيار ضروري به نظر ميرسد. اهميت اين موضوع به اين دليل است که در دهههاي گذشته صادرات فرش دستباف سهم عمدهاي از كل صادرات غير نفتي را شامل بوده است.
بنابراين از آنجائيکه يکي از مهمترين عوامل مؤثر بر بهبود وضعيت توليد و صادرات فرش دستباف، نحوه مديريت واحدهاي توليدي فرش دستباف ميباشد، توجه به مناسبترين شيوه مديريت واحدهاي توليدي، ضرورتي اجتناب ناپذير است.
بر همين اساس هدف از انجام اين مطالعه شناسايي وضعيت فعلي واحدهاي توليد فرش دستباف با مديريت متمرکز در استان خراسان رضوي، بررسي وضعيت توليد و نحوه تخصيص عوامل توليد در واحدهاي توليد فرش دستباف با مديريت متمرکز، بررسي چگونگي تأثير مديريت متمرکز در افزايش توليد و در نتيجه افزايش صادرات در واحدهاي توليد فرش دستباف با مديريت متمرکز و ارائه راهکارهاي مناسب در اين خصوص ميباشد.
این مطالعه با استفاده از ابزار پرسشنامه به صورت توصیفی و با بکارگیری آمارههای میانگین و انحراف معیار و آزمونهای مختلف آماری انجام گرفته است. جامعه آماری را نیز تعدادی از کارشناسان اداره فرش سازمان بازرگانی، تجار، صادرکنندگان و تولیدکنندگان فرش دستباف استان تشکیل میدهند.
نتايج تخمين تابع توليد واحدهاي توليد فرش دستباف با مديريت متمرکز نشان داد، متغير نيروي کار بيشترين تأثير را بر توليد اين واحدها دارد، سپس به ترتيب متغيرهاي سرمايه و هزينه مواد اوليه مصرفي تأثيرگذار مي باشند. همچنين نتايج آزمونهاي آماري حاکي از آن است که شيوه مديريت متمرکز فرش دستباف نسبت به مديريت غيرمتمرکز نتوانسته است در بهبود فرآيند صحيح و مناسب توليد فرش دستباف و در نتيجه افزايش توليد و صادرات اين کالا به طور کارا عمل کند.
١٢:٢٥ ١٩/٠٦/١٣٨٨