١٨:٠٧ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
برای اولین بار در کشور؛
الکترو پمپ های سیرکولاتور خطی فشار قوی در پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه تولید شد

شرکت صنایع آبیار پمپ غرب یکی از واحد های فناور مستقر در پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه برای اولین بار در کشور موفق به طراحی و ساخت الکترو پمپ های سیرکولاتور خطی فشار قوی (هد بالا) شد.

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی کرمانشاه، احمد اکبری مدیر عامل شرکت صنایع آبیار پمپ غرب، اظهار داشت: با توجه به نام گذاری سال 1388 از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال اصلاح الگوی مصرف، نیروهای متخصص شرکت صنایع آبیار پمپ غرب برای اینکه سهمی در اجرای این شعار داشته باشند با توجه به نیاز داخل کشور و با حمایت های پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه موفق به تولید الکترو پمپ های سیر کولاتور خطی فشار قوی (هدبالا) شدند.

وی ادامه داد: این الکترو پمپ ها برای اولین بار در ایران طراحی و ساخته شده که جایگزین الکترو پمپ های زمینی نصب شده در تأسیسات بزرگ و سیستم های گرمایشی و سرمایشی می باشد.

وی با بیان اینکه ساخت پمپ های مذکور پس از انجام تحقیقات میدانی، اینترنتی و بازاریابی حدود سه ماه طول کشید، اضهار داشت: عموما در تأسیسات حرارت مرکزی داخل کشور از پمپ های زمینی استفاده می شود که مشکلاتی همچون حجم زیاد، آماده سازی و فونداسیون، صدا و لرزش زیاد، افت انرژی با توجه به قطعات واسطه بین الکتروموتور و پمپ و ریزش آب با توجه به نخ نسوز را به دنبال دارد.

وی همچنین نیاز به سرویس های دوره ای و هزینه های بالای تعمیر و نگه داری را از دیگر معایب پمپ های زمینی عنوان کرد.

مدیر عامل شرکت صنایع آبیار پمپ غرب از واحدهای مستقر در پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه، گفت: پس از کارشناسی های دقیق و علمی نیاز به ساخت پمپ های خطی و فشار قوی ضروری به نظر رسید و در دستور کار شرکت قرار گرفت که در نتیجه آن سه نوع پمپ با مشخصات هدپمپ 100 فوت با دبی 290 گالن در دقیقه و با قدرت 5/5 اسب بخار، هدپمپ 120 فوت با دبی 265 گالن دردقیقه و با قدرت 5/7 اسب بخار و هدپمپ 150 فوت با دبی 220 گالن با قدرت 10 اسب بخار طراحی و ساخته شد.

اکبری در خصوص مشخصات فنی و تکنولوژی به کار رفته در الکترو پمپ های تولیدی این شرکت، افزود: در این طرح قطعات واسطه ای بین الکتروموتور و پمپ مثل کوپلینگ، بلبرینگ و شافت مربوطه حذف شده و با استفاده از مکانیکال سیل( کاسه نمد) به جای نخ نسوز از ریزش آب جلوگیری شده است.

وی گفت: نصب این الکترو موتورها آسان و کم هزینه است و نیاز به آماده سازی و فونداسیون ندارد و همچنین افزایش راندمان و کاهش مصرف انرژی و نیز عدم نیاز به سرویس دوره ای، کارکرد آرام و بدون لرزش از دیگر ویژگی های این طرح است.

اکبری تصریح کرد: در بازار داخلی ایران نمونه خارجی این الکترو پمپ ها وجود ندارد و باید از مدت ها قبل سفارش داده شده و به صورت وارداتی تهیه گردد که مشکلاتی همچون عدم وجود قطعات یدکی را به دنبال دارد اما پمپ های تولیدی شرکت صنایع آبیار پمپ غرب صد در صد قطعات آن ایرانی و مونتاژ آن درون شرکت انجام می شود و قیمت کارشناسی آن حدود 40 درصد ارزانتر از قمیت نمونه خارجی مشابه می باشد.

گفتنی است، نمونه این موتور هم اکنون در موتور خانه پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه نصب و راه اندازی شده است.ح/الف

١٥:٤٨ ٢٢/٠٦/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد