١٧:٥٣ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
در ششمين همايش علوم باغباني؛
مقاله شناسايي آکتینومیست‌های کمپوست قارچ خوراکی دکمه‌ای با استفاده از ژن 16S rRNA ارائه شد

مقاله شناسايي آکتینومیست‌های کمپوست قارچ خوراکی دکمه‌ای با استفاده از ژن 16S rRNA در ششمين همايش علوم باغباني در شهرستان رشت به صورت پوستر ارائه شد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد مشهد، مقاله فوق که توسط محمد فارسي و حسن مرعشی عضو هيئت علمي گروه بيوتكنولوژي دانشكده كشاورزي دانشگاه فردوسي مشهد، علي پاكدين دانشجوي دكتري بيوتكنولوژي كشاورزي و خليل ملك زاده و بنفشه جلال زاده از اعضاي گروه پژوهشي زيست فناوري قارچ‌هاي صنعتي جهاد دانشگاهي مشهد تهیه شده است در جهت شناسايي ارگانسيم‌هاي مفيد موجود در کمپوست است که انجام دستورزي هاي مختلف در جهت افزايش راندمان عملکرد بر وزن کمپوست را در قارچ‌هاي خوراکي دکمه‌اي امکانپذير مي‌سازد.

آکتینومیست‌ها، بویژه گونه‌های گرمادوست، بعنوان اصلي ترين اجزای میکروفلور کمپوست قارچ خوراکی دکمه‌ای شناخته‌شده‌اند. آکتینومیست‌های گرمادوست با استفاده از روش رقیق‌سازی بر روی محیط کشت آگار و انکوبه شدن در دمای 48 درجه سانتی‌گراد جداسازی شدند.. جهت تفكيك ايزوله‌ها، جزء کوچک ژن RNA ریبوزومی (16SrRNA) به طول تقریبی 1500 جفت باز تکثیر شد. با استفاده از آنزیم‌های برشی، ژن 16SrRNA تکثیر شده هر ایزوله، جداگانه هضم و الگوی برشی هر آنزیم با الکتروفورز روی ژل آگارز تعیین گردید.

بر اساس نتايج بدست آمده، بیشترین آکتینومیست‌های جداسازی شده از کمپوست قارچ خوراکی دکمه‌ای به جنس‌هاي Streptomysis، Saccharomonospora، Thermomonospora، Nocardioides، Microbispora و Glycomyces تعلق داشتند.ح/الف

١١:٢٩ ٢٥/٠٦/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد