رئیس موسسه و مرکز آموزش عالی علمی- کاربردی جهاددانشگاهی شعبه کاشمر گفت: چالش اساسی در مرکز پائین بودن میزان شهریهها است.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد مشهد، مهندس صادق باغبان رئیس موسسه و مرکز آموزش عالی علمی- کاربردی جهاددانشگاهی شعبه کاشمر گفت: موسسه و مرکز آموزش عالی علمی- کاربردی جهاددانشگاهی شعبه کاشمر یکی از باسابقه ترین مراکز علمی غیرانتفاعی و غیردولتی در سطح منطقه است که 18 سال از شروع به کار آن میگذرد.
وی افزود: اکنون تعداد 1540 دانشجو در 18 رشته تحصیلی در این مرکز تحصیل مینمایند که 7 رشته آن در نظام علمی- کاربردی شامل 5 رشته کاردانی و 8 رشته کارشناسی میباشد. موسسه و مرکز علمی- کاربردی جهاددانشگاهی کاشمر نیز در کل دارای 8 مقطع کاردانی و 10 مقطع کارشناسی میباشد.
از کل دانشجویان شاغل به تحصیل، تعداد 364 نفر آن بومی است که تقریبا 24 درصد کل دانشجویان را شامل میشود. تعداد دانشجویان شاغل به تحصیل نسبت به سال 84 هفت برابر و تعداد رشتهها نسبت به آن سال نیز 5/4 برابر شده است.
رئیس موسسه و مرکز آموزش عالی علمی- کاربردی جهاددانشگاهی شعبه کاشمر، اظهار داشت: این مرکز از بدو تاسیس تا سال 84 با چهار رشته در مقطع کاردانی به فعالیت خود ادامه داده است که تعداد کل دانشجویان در سال 84 حدود 220 نفر بوده است.
مهندس باغبان گفت: از آنجائیکه این مرکز بصورت غیرانتفاعی- غیردولتی است، در ازاء ارائه خدمات آموزشی به دانشجویان شهریه اخذ مینماید و در طی چند سال اخیر شهریه موسسات غیرانتفاعی افزایش نیافته و افزایش آن به مقدار 10 درصد شهریه ثابت فقط در سال تحصیلی 88-87 بوده است. شهریه تحصیلی که دانشجویان در این مرکز برای یک ترم تحصیلی پرداخت میکنند بطور میانگین حدود 300 هزار تومان است که تقریبا یک سوم شهریه در سایر دانشگاه هاست.
وی به ساماندهی وضعیت تجهیزات و امکانات مجموعه اشاره کرد و گفت: این مرکز توانسته است با توجه به سابقه طولانی که دارد تجهیزات کارگاهی و آزمایشگاهی مناسبی را برای واحدهای عملی دانشجویان فراهم کند که هنوز با استانداردها فاصله دارد که امیدواریم در طی یک برنامه سه ساله بتوانیم سطح کارگاهها و آزمایشگاهها را از نظر تجهیزات به حد عالی برسانیم.
وی همچنین مهمترین مشکلات فراروی مرکز را محدودیت فضاهای آموزشی عنوان کرد و گفت: کل فضاهای در اختیار این مرکز(بصورت ملکی) حدود 68 هزار متر مربع است که 2 هزار و 600 متر مربع آن فضای مسقف شامل کارگاهها، آزمایشگاهها، کلاس، فضای اداری، سلف سرویس و ... است که با توجه به افزایش تعداد دانشجویان فضاهای فیزیکی جوابگوی این تعداد دانشجویان نیست. از دیگر مشکلات، فشار مضاعفی است که به نیروهای جهادی این مرکز از نظر تراکم کاری وارد میشود، بطوریکه بعضی از این افراد ناچارا در دو شیفت صبح و بعدازظهر کار کنند.
رئیس موسسه و مرکز آموزش عالی علمی- کاربردی جهاددانشگاهی شعبه کاشمر، چالش اساسی پیش روی مرکز را پائین بودن شهریهها عنوان کرد و گفت: با توجه به کاهش متقاضیان کنکور و همچنین افزایش تعداد موسسات غیرانتفاعی و غیردولتی و همچنین افزایش مراکز علمی-کاربردی و رقابتی که بین اینگونه موسسات است مراکزی خواهند توانست دوام بیاورند و پیشرفت کنند که کیفیت آموزشی بالاتری برخوردار باشند.
مهندس باغبان بر جایگاه بسیار خوب مرکز از نظر علمی تاکید کرد و گفت: سالانه تعداد زیادی از فارغالتحصیلان در مقاطع تحصیلی بالاتر قبول میشوند. با توجه به سطح بالای علمی این مرکز، دفتر گسترش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مجوز اجرای دوره کارشناسی ارشد را به این موسسه داده است که از مهرماه سال جاری دانشجوی کارشناسی ارشد در موسسه آموزش عالی پذیرفته خواهد شد.
وی به جایگاه برتر مرکز علمی- کاربردی شعبه کاشمر در بین سایر مراکز اشاره کرد و اذعان داشت: در آخرین ارزیابی دفتر نظارت و ارزشیابی دانشگاه جامع علمی- کاربردی این مرکز جزء سه مرکز برتر، در سطح استان خراسان رضوی انتخاب شده است.
مهندس باغبان به اهم برنامه های آینده مرکز اشاره کرد و گفت: اخذ مجوز رشته های جدید کارشناسی و کارشناسی ارشد؛ افزایش اعضاء هیات علمی تمام وقت در مقطع فوق لیسانس و دکترا؛ ساخت فضای جدید آموزشی؛ تجهیز آزمایشگاهها و کارگاهها و توسعه فعالیتهای پژوهشی و ایجاد هسته پژوهشی انگور از جمله برنامههای آینده مرکز است.
وی تاکید کرد: این برنامه ها با توجه به چشم انداز ده ساله جهاددانشگاهی خراسان رضوی که در آن ایجاد دانشگاه دیده شده طرحریزی شده است و طی سه برنامه سه ساله به انجام خواهد رسید.ح/الف