١٨:١٢ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
با حضور محققاني از 40 كشور جهان؛
دهمين جشنواره و كنگره بين‌المللي تحقيقاتي «رويان» برگزار مي‌شود

دهمين دوره جشنواره بين‌المللي تحقيقاتي «رويان» و دهمين كنگره بين‌المللي باروري و ناباروري و پنجمين دوره كنگره بين‌المللي فن‌آوري سلول‌هاي بنيادي «رويان»، اول تا سوم مهر ماه به همت پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي و با حضور محققان داخلي و خارجي برگزار مي‌شود.

به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر گورابي، رييس جشنواره در نشستي با خبرنگاران با اشاره به سابقه 10 ساله برگزاري جشنواره، اظهار كرد: سعي شده كه جشنواره و كنگره سال جاري با غناي بيشتري نسبت به سال‌هاي گذشته برگزار شود.

وي افزود: آنچه مهم است اين كه با توجه به برگزاري اين گونه جشنواره‌ها در طول سال بتوانيم پس از آن از ثمرات آن بهره ببريم و مهمترين ثمره جشنواره‌ آن است كه توانستيم از اين طريق با محققان بين‌المللي و مراكز تحقيقاتي دنيا ارتباط برقرار كرده و با همكاري يكديگر مسايل و مشكلات را برطرف كنيم.

گورابي تصريح كرد: عليرغم مشكلات موجود امسال 253 طرح تحقيقاتي از 41 كشور جهان جهت شركت در اين جشنواره ارسال شده كه در مقايسه با سال گذشته كه 202 طرح بود ‌افزايش داشته است.

رييس جشنواره تحقيقاتي رويان خاطر نشان كرد: بيشترين طرحهاي تحقيقاتي از كشورهاي آمريكا با 36 طرح، ايران 27، ايتاليا 21، چين 16، تركيه 13 طرح و ژاپن نيز 13 طرح به جشنواره «رويان» ارسال شده است.

وي ادامه داد: از 253 طرح ارسال شده بر حسب موضوع و به تفكيك گروه‌ها به شش گروه سلول‌هاي بنيادي با 78 طرح، ناباروري زنان 73، ژنتيك 37، اپيدميولوژي و سلامت باروري 10 طرح، جنين شناسي 79 طرح و اندرولوژي 73 طرح تقسيم شدند.

وي اظهار كرد: طرحهاي ارسالي با معيارهاي دقيق و سختي ارزيابي شدند و مهمترين فاكتور در داوري آنها ضريب نفوذ مجله و ضريب نوآوري موضوع بوده است كه 10 طرح اول هر گروه پس از بررسي كل طرح‌ها توسط مديران گروه انتخاب شد و به مرحله دوم داوري رسيد و در مرحله دوم طرحها به دوران بين‌المللي ارسال و امتيازات آنها جمع‌آوري شد.

رييس پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي تصريح كرد: داوري طرحها در سال جاري به اين صورت بود كه به كوشش هيات داوران بين‌المللي شامل 81 داور داخلي و 37 داور خارجي و به همت دبير هيات داوران دكتر اقدمي به انجام رسيد.

وي در باره برگزاري كارگاه‌هاي تخصصي دهمين كنگره بين‌المللي باروري و ناباروري رويان اظهار كرد: از آنجايي كه كنگره به زبان انگليسي است به درخواست برخي از دانشجويان مقرر شد كه قبل از كنگره اصلي در واقع پيش كنگره‌اي به زبان فارسي براي آمادگي و آگاهي بيشتر برگزار شود.

به گزارش ايسنا، در ادامه اين نشست دكتر اشرف معيني ــ‌ دبير علمي دهمين كنگره بين‌المللي باروري و ناباروري رويان ــ نيز با تشريح برنامه‌هاي اين كنگره يادآور شد: موضوعات مطرح شده در كنگره در بخش باروري و ناباروري شامل جنين شناسي، آندرولوژي، اپيدميولوژي ، فيزيولوژي و ايمونولوژي باروري، يائسگي، روشهاي پيشرفته درمان ناباروي، تصويربرداري در ناباروري، ژنتيك باروري، تشخيص ژنتيكي قبل از لانه گزيني، شبيه سازي، حيوانات ترنس ژن و اخلاق زيستي در باروري و شبيه سزي مي‌باشد.

معيني تصريح كرد: همچنين در بخش فن‌آوري سلول‌هاي بنيادي مباحثي از قبيل پيام رساني سلول‌هاي بنيادي، كنام سلول‌هاي بنيادي، پلاستيسيتي سلول‌هاي بنيادي، طب پيوند با واسطه سلول‌هاي بنيادي، ژن درماني با واسطه سلول‌هاي بنيادي، پروفايل ژني سلول‌هاي بنيادي، سلول‌هاي بنيادي سرطاني، مشخصات سلول‌هاي بنيادي خاص بافتي، زيست شناسي سلول‌هاي بنيادي جنيني، تمايز كنترل شده سلول‌هاي بنيادي جنيني، تمايز كنترل شده سلول‌هاي بنيادي بزرگسال، مهندسي بافتي و نانوسلول‌هاي بنيادي و اخلاق پزشكي در تحقيقات سلول‌هاي بنيادي مورد بررسي قرار مي‌گيرد.

وي ادامه داد: تعداد كل مقالات رسيده به دبيرخانه كنگره 280 مقاله شامل تعداد 187 مقاله از محققان ايراني و 93 مقاله از كشورهاي خارجي بوده است كه تعداد كشورهاي شركت كننده 34 كشور و بيشترين تعداد مقالات خارجي از كشورهاي آمريكا، ايتاليا، آلمان، چين، هند، ژاپن،‌ انگلستان و كره ارسال شده است.

دبير علمي دهمين كنگره بين‌المللي باروري و ناباروري رويان، اضافه كرد: همچنين تعداد 34 سخنران خارجي از17 كشور جهان (22 سخنران مدعو و 12 ارائه دهنده مقاله) و 58 سخنران ايراني (33 سخنران مدعو و 25 ارائه دهنده مقاله) براي ارائه دستاوردهاي علمي خود و تبادل اطلاعات در سطح بين‌المللي در كنگره شركت خواهند كرد كه جمعا تعداد 117 سخنراني در طول سه روز در اين كنگره ارائه خودهد شد. همچنين تعداد 110 مقاله نيز به صورت پوستر ارائه مي‌شود.

وي در پايان به برگزاري كارگاههاي تخصصي اشاره كرد و افزود: پيش كنگره سلول‌هاي بنيادي، مهندسي بافت استخوان ، كليشه خواني هيستروسالپينگو گرافي، هيستروسكوپي در مطب، لانه گزيني جنين توسط هيستروسكوپي، هيستروسونوگرافي و انجماد بافت تخمدان از كارگاههاي تخصصي اين كنگره هستند.


برترين‌هاي دهمين جشنواره بين المللي تحقيقاتي «رويان» معرفي شدند/
ايران، آمريكا و ايتاليا ارائه‌دهندگان بيشترين طرح‌ها در جشنواره بين‌المللي رويان

برگزيدگان بخش‌هاي بين‌المللي و داخلي دهمين جشنواره بين‌المللي تحقيقات باروري و سلول‌هاي بنيادي «رويان» معرفي شدند.

به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر گورابي، رييس پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي و رييس دهمين جشنواره بين‌المللي تحقيقاتي «رويان» با اشاره به برگزاري دهمين كنگره بين‌المللي باروري و ناباروري «رويان» و پنجمين كنگره بين‌المللي فن آوري سلول‌هاي بنيادي در روزهاي اول تا سوم مهرماه جاري، تعداد طرح‌هاي تحقيقاتي ارائه شده به دهمين جشنواره بين‌المللي تحقيقاتي رويان را 253 طرح عنوان كرد كه از سوي محققان ايران و 40 كشور خارجي به اين جشنواره بين المللي ارائه شده‌اند.

وي با اشاره به اين كه تعداد طرح‌هاي ارائه شده به اين جشنواره نسبت به سال گذشته كه حدود 202 طرح بوده افزايش داشته است، خاطرنشان كرد: بيشترين طرح‌هاي تحقيقاتي مربوط به كشورهاي آمريكا (36)، ايران(27)، ايتاليا (21)، چين (16)، تركيه (13) و ژاپن (13) بوده است.

گورابي با بيان اين كه امسال سه طرح ايراني نيز توانستند جزو 10 طرح اول بين‌المللي قرار گيرند كه به عنوان برندگان ايراني جشنواره معرفي شدند، خاطر نشان كرد: برندگان ايراني جشنواره امسال، دكتر سيد جواد مولا با طرح «بيان متفاوت فرم‌هاي پيدايش مختلف OCT4 در سلولهاي پرتوان و غير پرتوان انساني»، دكتر محمدرضا صفري نژاد با طرح «درمان داوريي انزال زودرس بر مبناي شواهد» و دكتر حسين مزدراني با طرح «كاهش ناپايداري ژنتيكي القايي قابل انتقال به نسل بعد در گامت‌ها با استفاده از ويتامين‌ها مشاهده شده به صورت ميكرونوكلئيد و آنوپلوئيدي كروموزومي در رويان‌هاي پيش از لانه گزيني» مي‌باشند.

وي خاطرنشان كرد: برندگان بخش بين‌المللي جشنواره امسال در گروه اندرولوژي يا ناباروري مردان، «پائولو كيفي» از ايتاليا با طرح «نقش حياتي ژن PATZ1 در اسپرماتوژنز و تومورهاي بيضه» ، در گروه جنين‌شناسي، «گيتانجالي ساشدوا» از هند با طرح «بررسي مولكولي شرايط رحم در طي لانه گزيني در انسان و پريمات‌هاي غير انساني»، در گروه سلول‌هاي بنيادي، «اي ليو» از چين با طرح «ترميم بافتي با استفاده از سلول‌هاي بنيادي دندان در يك مدل حيواني بزرگ»، در گروه ژنتيك، «وي سوم او» از چين با طرح «نقش ژن آدرنومدولين در توليد مثل دو جنس نر و ماده»، درگروه زنان «شرمن سيلبر» از آمريكا با طرح «دوقلوهاي مونوزيگوت با نارسايي تخمدان: پيوند تخمدان (كورتكس در مقابل ميكرووسكولار) و انجماد» و «مليندا هالاس» از مجارستان با طرح «چه چيز از گهواره زندگي (رحم) حفاظت مي‌كند؟ ايمونومدولاسيون وابسته به پروژسترون» (برندگان مشترك) هستند.ح/الف

١٩:٢٨ ٢٨/٠٦/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد