١٨:١٤ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
در گروه پژوهشی مواد جهاددانشگاهی مشهد؛
ساخت نمونه فوم کامپوزیتی مسی با استفاده از روش سنتز احتراقی(SHS)

گروه پژوهشی مواد جهاددانشگاهی مشهد، ساخت نمونه فوم کامپوزیتی مسی با استفاده از روش سنتز احتراقی(SHS) بررسی کرد.

به گزارش روابط ‌عمومی جهاددانشگاهی واحد مشهد، گروه پژوهشی مواد این واحد، در ادامه فعالیت‌های خود پیرامون فوم های فلزی، ساخت نمونه فوم کامپوزیتی مسی با استفاده از روش سنتز احتراقی(SHS) را مورد بررسی قرار داد و در این راستا موفق به چاپ چندین مقاله از این طرح در مجلات خارجی و داخلی از جمله Journal of Alloys and Compounds, Article in press.(ISI)  و (مجله مهندسي متالورژي، در دست چاپ) و پذیرش آن در ششمین کنفرانس تخصصی فوم‌های فلزی واقع در شهر براتیسلاوای اسلواکی و هشتمين همايش علمي دانشجویي مهندسي مواد و متالورژي ايران، دانشگاه صنعتي اميركبير(پلي تكنيك تهران) گردید.

در این تحقیق امکان استفاده از روشی جدید بنام سنتز احتراقی برای تولید فوم کامپوزیت مس-آلومینا با تخلخل باز، مورد بررسی قرار گرفت.

بدین منظور ابتدا مخلوطی از پودرهای اکسید مس(CUO)، آلومینیوم و گرافیت با درصدهای وزنی مشخص با هم مخلوط گردیده و تحت فشار مشخصی پرس شدند و سپس با ایجاد یک حرارت لحظه‌ای در قسمتی از نمونه، واکنش سنتز احتراقی شروع شده و با خارج شدن گازهای تولیدی حین انجام واکنش و همچنین به علت وجود تخلخل اولیه در پودر متراکم شده، فومی متخلخل از کامپوزیت مس- آلومینا تولید گردید.

تاثیر نسبت وزنی اجزای تشکیل دهنده مخلوط پودر و فشار تراکم اولیه بر چگونگی انجام واکنش سنتز احتراقی، نوع تخلخل، فازهای تولیدی و دانسیته محصول حاصل مورد ارزیابی قرار گرفته و مورفولوژی تخلخل ایجاد شده توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) بررسی گردید.

نتایج حاصل نشان دادند که بهترین نسبت وزنی اجزای تشکیل دهنده مخلوط پودر برای تولید فومی با تخلخل باز، 84 درصد اکسید مس، 5/9 درصد آلومینیوم و 5/6 درصد گرافیت و فشار بهینه برای فشردن مخلوط اولیه بین 300- 100 مگاپاسگال است.ح/الف

١٦:٠٨ ٣١/٠٦/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد