مقاله پژوهشگران جهاددانشگاهي واحد صنعتي شريف در سومين همايش ملي گاز ايران ارائه شد
مقاله اي با عنوان «مطالعه امكان سنجي فني- اقتصادي توليد سيليكاژل كروي در مقياس 400 تن در سال » نوشته ي پژوهشگران جهاددانشگاهي صنعتي شريف در سومين همايش ملي گاز ايران ارائه شد.
به گزارش روابط عمومي جهادانشگاهي واحد صنعتي شريف؛ اين مقاله كه توسط غلامرضا وحداني و با همكاري محمد فرخ، رضا محمدي راد و اعظم مينابي تاليف شده است به صورت پوستر در اين همايش ارائه شد.
سومين همايش ملي گاز ايران در تاريخ 4 و 5 مهرماه در سالن همايشهاي بين المللي صداو سيما برگزار شد.
در چكيده اين مقاله آمده است:
سیلیکاژل به عنوان رطوبت گیر در صنایع مختلف نظیر صنایع نفت ، گاز و پتروشیمی – صنایع برق – صنایع بسته بندی و سایر صنایع به میزان متنابهی مصرف می شود . سیلیکاژل دارای اشکال مختلفی می باشد که یکی از اشکال پرمصرف آن ، سیلیکاژل کروی می باشد .سیلیکاژل کروی به خاطر مقاومت فیزیکی بالا در مقابل سائیدگی و خوردگی ، تولید کم گرد و غبار ، خنثی بودن شیمیایی و غیر سمی بودن ، مورد توجه صنايع نفت و گاز و پتروشيمي می باشد .
سیلیکاژل کروی دارای انواع مختلفی می باشد و نوع H و WS بیشترین کاربرد را در صنعت گاز دارد . سیلیکاژل کروی نوع Ws دربرابر آب مقاومت مکانیکی بالایی دارد و در عوض ،سیلیکاژل کروی نوع H ظرفیت جذب رطوبت بیشتری دارد .
در ایران ، میزان مصرف سیلیکاژل کروی به عنوان رطوبت گیر در صنایع مختلف حدودا 1000 تن در سال و در صنعت گاز حدود 300 تن در سال می باشد. در خارج از کشور ، عمده مصرف کنندگان و تولید کنندگان سیلیکاژل کروی عبارتند از آمریکا ، اروپای غربی و ژاپن ، در این سه منطقه در سال 2004 میلادی بالغ بر 100 هزار تن سیلیکاژل کروی مصرف شده است .
در اين پروژه فرآيند JAKSIL متعلق به جهاد دانشگاهي شريف به عنوان فرآیند منتخب جهت توليد سيليكاژل كروي مد نظر قرار گرفته شده است، که براين اساس بررسي هاي فني و اقتصادي صورت پذيرفته است . در بخش فني اين پروژه به مراحل تهيه مواد اوليه ، واكنش ها ، جداسازي ژل ، شستشوي ژل ، خشك كردن و در نهايت كلسينه كردن محصول پرداخته شده است .
در اين پروژه، مطالعات امكان سنجي فني- اقتصادي توليد سيليكاژل كروي با ظرفيت 400 تن در سال صورت گرفته است.ح/الف
١٣:٢٠ ١٢/٠٧/١٣٨٨