١٣:٢٨ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سرطان پستان:
كوچك كردن پستان تا 30 درصد ريسك ابتلا به سرطان پستان را كاهش مي دهد

دكتر عصمت السادات هاشمي متخصص جراحي عمومي در گفتگو با خبرنگار روابط عمومي جهاد دانشگاهي علوم پزشكي تهران ابراز داشت: كوچك كردن و بزرگ كردن پستان از اعمال زيبايي جراحي پستان به حساب مي‌آيد كه علاوه بر بعد زيبايي، ‌منافع درماني را نيز در پی دارد.

به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد علوم پزشكي تهران،وي با اشاره به اين مطلب كه تغييرات هورموني در دوران بلوغ و يا بعد از حاملگي و اتمام دوران شيردهي‌ مي‌تواند باعث افزايش حجم پستان شود، اظهار كرد : بزرگ شدن پستان مي‌تواند عوارضي مانند آرتروز گردن، ‌تغيير حالت اسكلتي بدن، عدم رويت تومورهاي كوچك سرطاني به دليل بزرگي بيش از حد پستان و جلوگيري از تشخيص زودرس سرطان را به دنبال داشته باشد.

دكتر هاشمي تصريح كرد: با توجه به اين مطلب كه كوچك كردن پستان مي‌تواند تا 30درصد ريسك ابتلا به سرطان پستان را كاهش دهد، در بعضي موارد به افرادی که دارای پستانهای بزرگ و در معرض احتمال خطر ابتلا به اين بيماري هستند پيشنهاد مي‌شود كه براي تشخيص زودرس تومورهاي احتمالي براي كوچك كردن پستان های خود اقدام كنند.

وي با اشاره به اين مطلب كه كوچك كردن توام پستان همزمان با عمل ماستكتومي مي‌تواند باعث افزايش تأثير راديوتراپي نیز شود گفت : كوچك كردن پستان در حين عمل درمانی سرطان پستان مي تواند هم در ارتقاء روحيه بيمار موثر باشد و هم باعث افزایش تأثير اقدامات راديوتراپي شود.

عضو هيات علمي مركز تحقيقات سرطان پستان جهاد دانشگاهي علوم پزشكي تهران در ادامه خاطرنشان كرد: تحقيقات فراواني در كشورهاي مختلف دنيا براي آگاهي از میزان تاثير عمل ماموپلاستي بر کاهش ريسك ابتلا به سرطان پستان انجام گرفته كه از آن جمله مي‌توان به پژوهشي كه در سال 2000 در كشور سوئد بر روي 31910 بيماري كه در طی 30 سال تحت عمل ماموپلاستي قرار گرفته بودند اشاره كرد.

 این متخصص جراحی عمومی ادامه داد: نتايج حاصل از اين پژوهش حاکی از آن بود كه عمل ماموپلاستي باعث اثر محافظتي در مقابل سرطان پستان مي‌شود همچنین در افرادی که جهت اعمال زیبایی پستان تحت انجام ماموپلاستی قرار می گیرند در 2 تا 4 دهم درصد احتمال کشف یک ضایعه سرطانی در بافت برداشته شده وجود دارد بنابراین بیمار با تشخیص زود رس تحت درمان بهتری قرار خواهد گرفت. به خصوص اگر سن اين افراد زير 40 سال باشد هرچه کاهش حجم پستان بیشتر انجام گیرد میزان ریسک ابتلا به این نوع سرطان کمتر خواهد شد.

وي با رد اين تفكر كه اعمال جراحي پستان مي‌تواند احتمال بروز سرطان را افزايش دهد بيان کرد: ‌كوچك كردن و بزرگ كردن پستان نه تنها ابتلا به سرطان پستان را افزايش نمي‌دهد بلکه مي‌تواند در درمان دردهاي آرتروزي بالاتنه در كوچك كردن پستان و حفظ تناسب بدن در بزرگ كردن پستان براي بيماران تحت ماستكتومي اثرات درماني ویژه نيز داشته باشد.

 دكتر هاشمي در خصوص افزایش حجم پستان بيان داشت: بعضي از افراد بعد از دوران شيردهي و يا به دنبال عمل خارج كردن تومورهاي سرطاني از پستان با تغيير حجم يكي از پستان‌ها يا هر دو پستان روبرو مي‌شوند. كه براي جلوگيري از تغيير حالت اسكلتي اين بيماران و براي ارتقاء وضعیت روحی و روانی آن ها با استفاده از روشهاي مختلف، اين كاهش حجم را جبران نمود.

وي گفت : راه هاي مختلفي در خصوص بزرگ كردن پستان وجود دارد ولي امروز بهترين و ايمن‌ترين راه براي افزايش حجم پستان استفاده از پروتزهايي از جنس سيليكون است كه در داخل آن با ژل مخصوص پرمي‌شود و در زير پوست یا عضله پستان قرار مي‌گيرد. وي ادامه داد : به دليل قرار گرفتن اين پروتز در زير عضله پستان اين عمل جراحی تداخلي با حاملگي و شيردهي ندارد و معمولاً‌ براي تمام زنان در همه‌ي سنين بلامانع است. فقط بايد در زماني این عمل انجام گیرد كه سينه‌ها كاملاً‌ رشد كرده باشند و قبل از سن 18 سالگي اين عمل مناسب نيست. اين جراح عمومي با اشاره به اين مطلب كه اصولا‌ً جراحي پستان نيز مانند كليه اعمال جراحي عوارضي در كنار منافعشان دارد ابراز كرد : برای کاهش عوارض جراحی های زیبایی پستان باید این اعمال توسط جراح متخصص و ماهر انجام پذیرد تا در حد امکان از ایجاد مشکلات در این خصوص جلوگیری به عمل آید.ح/الف

١٢:١٢ ٢٩/٠٧/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد