کتاب اطلاعات حمل و نقل و انرژی کشور,توسط پژوهشگران پژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاددانشگاهی واحد شهید بهشتی تدوین شد
پروژه تحقیقاتی تدوین کتاب اطلاعات حمل و نقل و انرژی کشور _سال 1385 در پژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاددانشگاهی واحد شهید بهشتی به اتمام رسید.
به گزارش روابط عمومي پژوهشكده علوم پايه كاربردي جهاددانشگاهي ، آنچه باید در رابطه با اهمیت تدوین این کتاب گفت آن است که، اولین گام در مسیر برنامهریزی و مدیریت کارآمد، دسترسی به اطلاعات و دادههای صحیح و پالایش شده میباشد.
هدف از تدوین این کتاب ارائه اطلاعات و دادههایی است که وضعیت تولید و مصرف انرژی در کشور را با توجه ویژه مصرف انرژی در بخش حمل و نقل و آلایندههای ناشی از آن، روشن سازد و همچنین ساختار ناوگان حمل و نقل کشور را تا حد ممکن نشان دهد.
این کتاب شامل دوازده فصل است که به مقولههای سوخت فسیلی، انرژی ناوگان جادهای اعم از سبک و سنگین، درون شهری و برون شهری، ناوگان غیر جادهای، سوختهای جایگزین، تکنولوژی پیشرفته و ایمنی ناوگان جادهای، سهم خانوارها از وسائل نقلیه جادهای، اقتصاد حمل و نقل و انتشار آلایندهها و گازهای گلخانهای میپردازد.
شایان ذکر است که حدود60 درصد از آمار و اطلاعات این کتاب با مراجعه به بیش از 100 منبع مختلف شامل ترازنامهها، سالنامههای آماری، پایگاههای اطلاعاتی داخلی و خارجی و استعلام از سازمانهای مرتبط با حمل ونقل و انرژی و سپس صحه گذاری اطلاعات گردآوری شده، ارائه گردیدهاند و 40 درصد بقیه اطلاعات با بهرهگیری از روشهای مختلف مدلسازی تولید گردیده و قبل از این در کشور موجود نبوده است.
کتاب اطلاعات حمل و نقل و انرژی و پایگاه اطلاعاتی آن به سفارش شرکت بهینهسازی مصرف سوخت و توسط پژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاددانشگاهی واحد شهید بهشتی تدوین شده است تا گامی در جهت اعتلا، رشد و شکوفایی و حفظ منابع ملی کشور باشد.
٠٧:٤٧ ٢٤/٠٨/١٣٨٨