٠٥:٥٨ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
ششمین کنگره ملي سلامت خانواده آغاز شد

 ششمین کنگره سلامت خانواده صبح امروز 21 آذر ماه همزمان با روز ملی خانواده از سوی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی ایران با حمایت وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در سالن همایش های رازی آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) واحد علوم پزشکی ایران ؛ دکتر سید ابوالحسن شاهزاده فاضلی دبیر عملی کنگره سلامت خانواده و رئیس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی ایران در مراسم گشایش این کنگره گفت : این کنگره افزایش آگاهی عمومی و حساسیت تصمیم سازان نسبت به جایگاه سلامت خانواده در فرآیند توسعه را هدف خود قرار داده است.

وی افزود : با توجه به اینکه نوجوانان آینده سازان جامعه هستند و نوجوانان کنونی، جوامع و دنیای آینده را اداره خواهند کرد، امروزه سلامت نوجوانان از چنان اهمیت و حساسیتی برخوردار است که به عنوان موضوعی مستقل مطرح گردیده است به همین دلیل امسال کنگره سلامت خانواه موضوع سلامت نوجوانان و جوانان را به عنوان تم اصلی خود برگزیده و تغذیه جوانان و نوجوانان ، اهمیت فعالیت های فیزیکی و بدنی در سلامت جوانان ، شیوه های ارتباط در خانواده واهمیت آموزش های لازم در زمینه بلوغ جنسی و روانی و رفتارهای پر خطر در جوانان و نوجوانان از محورهای اصلی این کنگره است.

دکتر فاضلی در ادامه تاکید کرد : یکی از بزرگترین نعمت های پروردگار برای بشر تندرستی و سلامتی است و سلامت از حقوق اصلی و تبعیض ناپذیر هر انسانی به حساب می آید و سلامتی رفاه نیست بلکه ضرورت اساسی جهت تامین آسایش و پیشرفت فرد و جامعه است و برای داشتن کشور و جامعه ای سالم باید انسان سالم و خانواده سالم را مدنظر قرار دهیم.

حدود 20 درصد از نوجوانان و جوانان سیگار مصرف می کنند

در ادامه مراسم افتتاح این کنگره دکتر ملک افضلی رئیس کنگره سلامت خانواده گفت : 70 درصد مردم تهران حداقل تحرک معادل 30 دقیقه پیاده روی در روز را ندارند.

وی تاکید کرد : حدود 20 درصد از نوجوانان و جوانان و 2 درصد از زنان بالای 18 سال سیگار مصرف می کنند که در گروه سنی 13 تا 17 سال در پسران حدود نیم تا 5 درصد و در دختران یک درصد سیگاری هستند.

در ادامه دکتر محمدرضا مجدی مدیر کل سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت به نمایندگی از دکتر امامی رضوی معاون سلامت و وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی طی بیانیه ای از سوی وی گفت : خانواده در طی دهه های گذشته در جوامع غربی با بی توجهی زیادی مواجه شده بود و رفته رفته تجربیات و مطالعات جامعه شناختی، دنیای غرب را به این نتیجه رسانده که برای توسعه هم جانبه در دنیای امروز نیازمند به استحکام و تقویت بنیاد خانواده می باشند از طرفی یکی از ابعاد بسیار مهم در توسعه اجتماعی نیز ، تمرکز در ارتقای سلامت خانواده است چرا که توانمند سازی خانواده ها از طرق مختلف و در ابعاد گوناگون می تواند موجبات بهبود فضای اجتماعی را فراهم آورد.

وی اظهار داشت: بسیاری از رفتارها و الگوهای زندگی مورد و مطلوب جامعه می تواند از خانواده ها آغاز گردد، اصلاح شیوه زندگی به ویژه گروه سنی نوجوانان و جوانان که یکی از چالش های بسیار مهم در تمام کشورها به شمار می رود با توانمند سازی خانواده ها و والدین قابل مدیریت می باشد، در این میان نظام سلامت نیز در تلاش است تا با تمرکز بر مفاهیم ارتقاء و سلامت خانواده و با رویکرد تحکیم بنیان آن، ابعاد مختلف خانواده را در قالب برنامه های ارتقای سلامت نوزادان ، کودکان ، نوجوانان و جوانان ، مادران ، میانسالان و سالمندان پوشش دهد و بدون شک بسیاری از اهداف نظام سلامت نیز با این دیدگاه قابل احصا می باشد.

صبح امروز در کنگره سلامت خانواده مطرح شد؛
برچسب گذاری تغذیه ای برای مواد غذایی ضروری است   
 


عضو کمیته عملی کنگره سلامت خانواده گفت : از جمله مشکلات جوامع جهانی در زمینه سلامت ، بیماری های غیر و اگیر مثل چاقی و دیابت و بیماری های قلبی و عروقی است که سن ابتلا به آن هم رو به کاهش است و با تغذیه افراد رابطه مستقیم دارد بنابراین انتخاب غذای مناسب می تواند از بسیاری از بیماری های غیرواگیر جلوگیری کند.

دکتر ربابه شیخ الاسلام متخصص تغذیه مدیر موسسه تغذیه، سلامت و توسعه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) واحد علوم پزشکی ایران گفت: انتخاب تغذیه مناسب برای کودکان و نوجوانان می تواند کاهش دهنده بسیاری از بیماری ها در سنین بالا باشد و از مصرف هزینه های بسیاری پیشگیری کند به عنوان مثال برای یک جراحی قلب و استفاده از روش های نوین درمانی برای یک بیمار قلبی حدود 10 تا 20 میلیون تومان هزینه به هر خانواده تحمیل می شود.

بنابراین بهتر است خانواده ها از دوران کودکی فرزندان خود را به خوردن غذای سالم ، فعالیت بدنی و دوری از دود سیگار و مواد مخدر و آسیب رسان به سلامت سوق دهند.

وی تصریح کرد : در بسیاری از کشورها مواد غذایی به صورت فله ای به دست مصرف کننده می رسد که این خود می تواند احتمال آسیب به ماده غذایی و وجود میکروب باکتری در غذا را افزایش دهد.

وی افزود: مواد غذایی باید علاوه بر ظاهر سازی و عاری میکروب دارای باطن و ساختی سالم نیز باشند که برچسب های تغذیه ای شامل اطلاعات کامل ماده غذایی می توانند درانتخاب ماده غذایی سالم کمک شایانی به مصرف کننده داشته باشند.

وی تاکید کرد : اطلاعات برچسب های تغذیه ای باید از طرف کمیته ای علمی تحت نظر مسئولین سلامت یا موسسه استاندارد انتخاب شود و با توجه به میزان سواد علمی جامعه مصرف کننده ساده و قابل فهم باشند.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: صنعت غذایی نیز جهت کاهش بیماری ها و افزایش سطح سلامت جامعه اقدامات فراوانی انجام می دهد که تولید غذاهای کم چرب ، کاهش چربی های اشباع شده و استفاده از شیرین کننده های مصنوعی بی خطر از جمله آنها می باشد.ح/الف

١٦:٢٩ ٢١/٠٩/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد