رييس سازمان آموزش و پرورش خراسان شمالي:
جهاددانشگاهي نقش بسزايي در توليد علم و تشكيل هستههاي دانشبنيان دارد
رييس سازمان آموزش و پرورش خراسان شمالي گفت: جهاددانشگاهي كه به فرموده مقام معظم رهبري از رويشهاي مبارك انقلاب است نقش بسزايي در توليد علم و تشكيل هستهها و تشكلهاي دانشبنيان داشته است.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد خراسان شمالي، علي باقرزاده فاروجي در بازديد از اين نهاد با بيان اينكه خدمات جهاددانشگاهي به نظام ماندگار است، اظهار داشت: همراستايي سه حوزه پژوهش، آموزش و فرهنگ در جهاددانشگاهي پيوندي مثمرثمر است كه دستاوردهاي خوبي براي جامعه دارد.
وي با اشاره به نقش و اهميت آموزش و پرورش در توسعه جامعه بر ضرورت توجه هر چه بيشتر به اين نهاد تاكيد كرد و افزود: سلولهاي بنيادين توليد علم در آموزش و پرورش است و براي تحقق اهداف سند چشمانداز 20 ساله بايد به اين حوزه مهم توجه شود.
باقرزاده فاروجي با اشاره به بخش پژوهش و مركز رشد واحدهاي فناور جهاددانشگاهي خراسان شمالي گفت: آموزش و پرورش با برگزاري مسابقات آموزشگاهي و آزمايشگاهي، المپيادها، توليد محتواي الكترونيكي، جشنواره جوان خوارزمي، مسابقات ربوكاپ و جشنوارههاي الگوي برتر تدريس از زمينههاي خوبي براي تعامل با جهاد دانشگاهي برخوردار است.
رييس جهاددانشگاهي خراسان شمالي نيز با اعلام آمادگي براي تعامل با سازمان آموزش و پرورش استان، برنامههاي اين دو نهاد را داراي زمينههاي مشترك و همسو براي همكاريهاي مثمر ثمر دوجانبه دانست.
دكتر رضا شاهينفر با اشاره به راهاندازي نخستين مركز رشد واحدهاي فناور در خراسان شمالي گفت: جهاددانشگاهي براي راهاندازي قمرهايي از مركز رشد واحدهاي فناور در مدارس آمادگي دارد تا از خلاقيتها و نوآوريهاي دانشآموزان صاحب ايده براي توسعه جامعه بهرهگيري شود.
رييس مركز رشد واحدهاي فناور بجنورد ادامه داد: اين مركز حمايتهاي مشاورهاي و آموزشي و ارايه تسهيلات 30 تا يك ميليارد ريالي به صاحبان طرحهاي برتر كه در دو مرحله "رشد" و "پيش رشد" در اين مركز پذيرفته ميشوند را در دستور كار دارد كه به اين منظور 10ميليارد ريال اعتبار به آن تخصيص يافته است.
شاهينفر با اشاره به پذيرش 16 اختراع در اين مركز افزود: براي شناسايي خلاقيتها و استعدادها فراخوان مسابقه "ايدههاي برتر" نيز اعلام شده است تا با كشف استعدادها به شكوفايي آنها و توسعه استان كمك شود.
وي تاكيد كرد: در صورت ارايه برنامههاي مشاورهاي، آموزشي و فراهم كردن امكان بازاريابي با حداقل مبلغ ميتوان شغلهاي پايدار ايجاد كرد كه مركز رشد واحدهاي فناور بستري براي تحقق اين هدف است.
رييس جهاددانشگاهي خراسان شمالي همچنين با اشاره به ارايه آموزشهاي كارآفريني در اين نهاد گفت: هدف اين است كه دانشجويان علاوه بر آموختن سرفصلهاي درسي، مهارتهاي كاربردي را نيز بياموزند كه اين امر ميتواند در جلوگيري از بيكاري دانشآموختگان نيز موثر باشد.
شاهينفر با اشاره به تحصيل 800 دانشجو در 10 رشته ترمي و پودماني در دو مقطع كارداني و كارشناسي در مركز علمي كاربردي جهاددانشگاهي شعبه بجنورد اضافه كرد: افزايش اين تعداد، به دو هزار دانشجو در سال آينده در برنامه است همچنين تاسيس موسسه آموزش عالي نيز در دستور كار قرار دارد.
وي حوزه آموزش تخصصي كوتاهمدت را حوزهاي فعال در جهاددانشگاهي خراسان شمالي خواند و افزود: اين حوزه نيز با ارايه آموزشهاي تخصصي از سنين كودكان مهد تا مربيان آنها، نياز استان به بسياري از آموزشها را مرتفع كرده است.ح/الف
١٠:٠٥ ٠٧/١٠/١٣٨٨