٠٤:٠٧ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
رييس جهاددانشگاهي خراسان شمالي:
همياري پژوهشگران، بازوي مسوولان براي خدمت‌رساني به مردم است

رييس جهاددانشگاهي خراسان شمالي گفت: همياري پژوهشگران، بازوي مسوولان براي خدمت‌رساني به مردم است.

به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي خراسان شمالي، دكتر رضا شاهين‌فر در همايش تقدير از پژوهشگران شهرستان اسفراين اظهار داشت: حضور فعالانه پژوهشگران در عرصه‌هاي مختلف مشوقي براي مسوولان براي ارتقاي شاخصهاي مختلف توسعه و خدمت‌رساني بيشتر به جامعه خواهد بود. وي افزود: جهاددانشگاهي از جمله نهادهايي است كه از پژوهشگران، مخترعان و مبتكران استقبال و حمايت مي‌كند و يكي از رسالتهاي آن، عملياتي‌سازي پژوهش‌ها و مطالعات است.

شاهين‌فر ادامه داد: اين نهاد به‌عنوان پل ارتباطي ميان دانشگاه، صنعت و جامعه ايفاي نقش مي‌كند و تاكنون دستاوردهاي خوبي براي كشور به ارمغان آورده است. وي با بيان اينكه حركت در جهت خودكفايي و استقلال كشور از رسالتهاي جهاددانشگاهي است، اضافه كرد: اين نهاد انقلابي در مسير امور پژوهشي دستاوردهاي ارزنده‌اي را به ارمغان آورده چنانكه نتايج آن در قالب طرحهاي مختلف درخشش داشته كه سلولهاي بنيادين و تولد حنا از جمله آنها است.

رييس مركز رشد واحدهاي فناور بجنورد در ادامه اظهار داشت: با افتتاح نخستين مركز رشد واحدهاي فناور بجنورد بسترهاي خوبي براي حمايت از پژوهشگران، مبتكران و صاحبان طرحها و ايده‌هاي برتر استان فراهم شده است. شاهين‌فر با اشاره به تخصيص 10 ميليارد ريال اعتبار به اين مركز براي حمايت از مبتكران، آن را امتيازي براي استان دانست و افزود: در اين مركز علاوه بر ارايه خدمات مشاوره‌اي، تخصيص امكانات و ديگر خدمات حمايتي، تسهيلاتي در قالب وامهاي 30 تا يك ميليارد ريالي با كارمزد چهار درصد، با اقساط 84 ماهه و با سه سال تنفس به نوآوران ارايه مي‌شود كه شر ايط ويژه‌اي است.

وي با دعوت از صاحبان ايده‌هاي برتر براي ارايه طرحهاي خود به مركز رشد واحدهاي فناور استان اظهار داشت: در صورتي‌كه تعداد طرحهاي رسيده از شهرستاني زياد باشد و مديران آن منطقه نيز استقبال و همكاري داشته باشند، شعبه‌اي از اين مركز در آن شهرستان تاسيس مي‌شود. فرماندار اسفراين نيز در اين همايش پژوهش را روندي فعالانه، هوشيارانه و هدفمند براي تغيير و بازنگري پديده‌ها و رخدادها دانست و افزود: امروز كشورهاي توسعه يافته به مقوله پژوهش نگاهي ويژه دارند و در اين عرصه به صورت كلان سرمايه‌گذاري مي‌كنند. محمدجواد طيبي گفت: اكنون در ايران نيز به اين امر توجه شده چنانكه سهم يك درصدي پژوهش از بودجه عمومي به سه درصد افزايش يافته است.

وي ادامه داد: نبايد بدون پژوهش تصميم‌گيري شود و لازم است عرصه‌هاي تحقيقاتي بيشتر از پيش مورد توجه قرار گيرد. طيبي گفت: در ر راستاي اجراي منويات رهبري در دولت نهم و دهم توجه ويژه‌اي به پژوهش و توليد علم شده و گامهاي موثري در اين عرصه برداشته شده است چنانكه آمار در حوزه‌‌هاي مختلف انتشارات علمي و چاپ مقاله، اختراعات ثبت شده، تجاري‌سازي يا صادرات خدمات فني و مهندسي و ديگر عرصه‌ها مبين اين مطلب است.

رييس حوزه علميه اسفراين نيز گفت: ريشه و پايه فناوري و تكنولوژي منشا رشد و بالندگي در عرصه‌هاي مختلف در دين اسلام و قرآن وجود دارد. حجت‌الاسلام بابايي افزود: از علم فضا تا زمين‌شناسي همه در قرآن موجود است و برخي كشورهاي دنيا كه اكنون به پيشرفتهايي دست يافته‌اند علوم خود را از منابع ديني اسلام دريافت كرده‌اند. وي با تاكيد بر لزوم توسعه پژوهشهاي علمي و نظري در حوزه‌هاي مختلف گفت:‌ در اين صورت كشور خودكفا مي‌شود و با توطئه‌هاي استعمارگران مقابله مي‌كند.

رييس دانشگاه پيام نور اسفراين نيز بيان داشت: براي توسعه كشور در حوزه‌هاي مختلف از قبيل پزشكي، صنعت، فناوري و انرژي هسته‌اي بايد شاخصهاي پژوهشي ارتقا يابد. زين‌العابدين منتظري افزود: بايد با افزايش پژوهشگران و فعاليتهاي آنان از نظر كيفي و كمي و برقراري ارتباط تنگاتنگ دانشگاه‌ها با جامعه براي توسعه كشور تلاش كرد.

در اين همايش همچنين نماينده پژوهشگران شهرستان اسفراين به ارايه گزارشي از وضعيت پژوهش در شهرستان پرداخت.ح/الف

١٤:٠٦ ٠٧/١٠/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد