گروههای پژوهشی جهاددانشگاهی واحد مشهد تاکنون قریب به 400 طرح پژوهشی انجام دادهاند.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد مشهد، سید حبیب طاهری عضو معاونت پژوهشی این واحد، گفت: ویژگیهای فعالیتهای پژوهشی در جهاددانشگاهی عبارتند از: انجام تحقیقات کاربردی و توسعهای، تلاش برای کارفرمایی بودن پژوهشها، استفاده از نیروی متخصص و متعهد و دارا بودن ساختاری منعطف که باعث میشود از دل سازمانی چنین کوچک، پروژهها و تحقیقاتی به ثمر برسد که بسیاری از آنها برای اولینبار در کشور صورت میگیرد.
وی افزود: جهاددانشگاهی واحد مشهد با فاصله زمانی کمی از تشکیل این نهاد فعالیت خود را در حوزههای پژوهشی، فرهنگی و آموزشی آغاز نمود.
معاونت پژوهشی این واحد از لحاظ ساختار تشکیلاتی فعالیتهای خود را در قالب گروههای پژوهشی و مراکز خدمات تخصصی انجام میدهد و در حال حاضر مشتمل بر 9 گروه مصوب پژوهشی و سه مرکز خدمات تخصصی میباشد و دو هسته پژوهشی نیز با هدف تشکیل گروههای پژوهشی جدید در این معاونت شکل گرفته است.
وی افزود: کانون تمرکز فعالیتهای گروههای علوم انسانی جهاددانشگاهی مشهد که شامل سه گروه پژوهشی علوم اجتماعی، برنامهریزی شهری و اقتصاد شهری میباشد، موضوع گردشگری مذهبی است و احراز قطب پژوهشی گردشگری با اولویت گردشگری مذهبی در دستور کار این گروهها قرار دارد.
گروه پژوهشی زیست فناوری قارچهای صنعتی، گروه پژوهشی مواد، گروه پژوهشی ایدز، هپاتیت و HTLV هستههای پژوهشی بیولوژی سلولی و مولکولی و کشت بافت گیاهی دیگر گروههای فعال این معاونت میباشند.
مرکز خدمات تخصصی تشخیص طبی و آسیب شناسی از اولین مراکز تاسیس شده در جهاددانشگاهی مشهد است که چهار آزمایشگاه تشخیص طبی، شامل آزمایشگاه مرکزی، آزمایشگاه شماره2، آزمایشگاه نیشابور و آزمایشگاه گناباد زیرنظر این مرکز فعالیت میکنند.
همچنین مرکز خدمات تخصصی دندانپزشکی و مرکز خدمات تخصصی فنی و مهندسی از دیگر مراکز معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی مشهد هستند.
وی اظهار داشت: گروه پژوهشی صنایع غذایی از سال 69 در قالب شاخهای از گروه کشاورزی و از سال 73 به عنوان گروه پژوهشی فرآوری بصورت مستقل با اخذ موافقت قطعی در زمینه اجرای طرحهای تحقیقاتی صنایع غذایی بویژه فرآورده های لبنی و شبه لبنی(سویا) آغاز نمود.
در راستای فعالیت تخصصی صنایع غذایی گروه پژوهشی کیفیت موادغذایی در سال 82 و گروه پژوهشی افزودنیهای موادغذایی در سال 83 آغاز به فعالیت نمودند. از سال 86 پژوهشکده صنایع غذایی با ترکیب سه گروه فوق در حال فعالیت است.
وی اظهار داشت: گروه پژوهشی علوم اجتماعی جهاددانشگاهی مشهد تاکنون 246 طرح، اقتصاد شهری 12 طرح، برنامه ریزی شهری 22 طرح، زیست فناوری قارچ های صنعتی 23 طرح، سلولی- مولکولی 2 طرح، صنایع غذایی 40 طرح، کشت بافت گیاهی 3 طرح، گروه پژوهشی مواد 18 طرح و همچنین تعداد 30 طرح در زمینه پزشکی انجام داده است.
وی افزود: هم اکنون تعداد 125 عضو تمام وقت و 60 عضو پاره وقت در این معاونت مشغول به فعالیت هستند. از این تعداد 35 نفر عضو هیات علمی تمام وقت می باشند و حدود 40 نفر از متخصصین و اساتید برجسته و مطرح دانشگاه نیز بصورت پاره وقت و در قالب عضویت در شوراهای علمی با این معاونت همکاری دارند.ح/الف