٠٠:٥٥ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
رييس جهاد دانشگاهي در كنگره حفظ باروري تاكيد كرد:
لزوم وجود احكام شفاف و روشن در زمينه توسعه علمي و فناورانه در برنامه پنجم

رييس جهاد دانشگاهي با تاكيد بر ضرورت وجود احكام كاملا شفاف و روشن در زمينه توسعه علمي و فناورانه كشور و تاثير آن در قالب شاخص‌هاي عددي معين در جهت كاهش وابستگي كشور به درآمد نفت و رشد اقتصادي كشور، گفت: از اين رو بايد اين احكام شفاف و روشن در برنامه پنجم توسعه پنج ساله كشور وجود داشته باشد.

به گزارش ايسنا، دكتر حميدرضا طيبي صبح امروز 23 دي ماه در پانزدهمين كنگره ساليانه باروري و ناباروري با موضوع حفظ باروري با بيان اينكه توسعه علمي و نقش تعيين كننده آن در سرنوشت كشور و كيفيت زندگي مردم حائز اهميت است، افزود: امروز توسعه علمي و فناورانه مترادف با اقتدار، امنيت، شكوفايي اقتصادي و رفاه مردم است، بر اين اساس شاهد سرمايه‌گذاري‌هاي بسيار زياد كشورها خصوصا كشورهاي توسعه يافته در زمينه توليد علم و فناوري هستيم.

وي با بيان اينكه اين توجه و سرمايه گذاري‌ها باعث شتاب زياد تحولات علمي و خصوصا فناورانه در دنيا شده است، گفت: جلوگيري از توسعه علمي و فناورانه كشورها خصوصا كشورهاي جهان سومي كه داراي منابع غني انساني و منابع طبيعي هستند به يك شكل جديد از استعمار تبديل شده است. از اين رو كشورهاي سلطه‌گر به هر شكل ممكن به دنبال جلوگيري از توسعه علمي و فناورانه كشورها هستند.

طيبي با بيان اينكه كشور ما هم از اين قاعده مستثني نيست و نبايد داشتن منابع غني و به دست آوردن درآمدهاي آسان از محل فروش منابع طبيعي، ما را از توسعه علمي و فناورانه غافل كند، تصريح كرد: بايد هوشيار باشيم كه گرفتار ترفندهاي دشمنان خارجي در اشكال مختلف و غافل كردن ما از اصول اصلي توسعه كشور و رسيدن به اهداف مقدس جمهوري اسلامي نشويم.

وي با ابراز خرسندي از سرعت توسعه علمي در كشور در ادامه نكته مهم را توزيع مناسب اين توسعه علمي در همه زمينه‌هاي اولويت دار مورد نياز جامعه برشمرد و افزود: از پايدار بودن امر تحقيق در هر حوزه و زمينه و مهمتر از همه از تجاري‌سازي يافته‌هاي علمي و يا به گفته پزشكان، باليني شدن و به گفته مهندسين تبديل علم به فناوري و فناوري به محصولات و خدمات مورد نياز جامعه و توليد ثروت غافل نشويم.

به گفته رييس جهاد دانشگاهي، تامين منابع ارزي و ريالي مورد نياز جامعه بايد از فعاليت‌هاي اقتصادي حاصل از توسعه علمي و فناورانه كشور باشد، منابع مالي حاصل از فروش منابع طبيعي بايد در سرمايه گذاري براي رسيدن به اهداف فوق هزينه شود.

وي جهاد دانشگاهي را نهادي برآمده از متن انقلاب اسلامي ايران برشمرد و يادآور شد: اين نهاد همواره كوشيده است كه الگوسازي مناسبي از توان جوانان ايراني در توسعه علمي و فناورانه و توسعه فرهنگي كه بسترساز قرارگرفتن توسعه علمي و فناورانه در جهت سعادت دنيوي و اخروي است انجام دهد.

طيبي با اشاره به تلاش و همت پژوهشگران اين نهاد علمي و كسب موفقيت‌هاي بسيار بزرگ گفت: در جهاد دانشگاهي چه پژوهش‌هاي بنيادي و چه پژوهش‌هاي توسعه‌اي و كاربردي، در قالب محصول و خدمات كاملا كاربردي شده و در خدمت جامعه قرار مي‌گيرد.

وي يكي از دلايل موفقيت جهاد دانشگاهي را نگاه كامل به زنجيره توليد علم تا تجاري سازي و توليد ثروت از آن دانست و افزود: پژوهشگاه ابن سينا هم به عنوان يكي از واحدهاي پژوهشي جهاد دانشگاهي همواره با بهره مندي از آخرين نتايج پژوهش‌ها و پيشرفت‌هاي علمي دنيا در مسير اهداف متعالي جهاد دانشگاهي گام برداشته است.

رييس جهاد دانشگاهي توفيقات اين پژوهشگاه‌ در زمينه طرح‌هاي مهم پژوهشي كاربردي درماني در حوزه فناوري‌هاي نوين زيستي و گرايش‌هاي وابسته به آن از جمله توليد مثل را حاصل تلاش‌هاي مجدانه مديران، متخصصان و پژوهشگران جهادگر اين پژوهشگاه دانست.

به گزارش ايسنا، وي در خاتمه با اشاره به برگزاري سمينارهاي متعدد كشوري در زمينه فناوري‌هاي نوين زيستي و توليد مثل نظير سقط جنين، رحم جايگزين، اهداي گامت جنين، طرح ابعاد ميان رشته‌اي روشهاي كمك باروري، پرداختن به وجوه اخلاقي، فقهي، حقوقي و علوم و فناوري‌هاي نوين و نقش آثار ارزشمند در اين باره را از جمله تلاش‌هاي ارزنده اين پژوهشكده عنوان كرد.

رييس پژوهشگاه ابن سيناي جهاد دانشگاهي خبر داد:
تلاش پژوهشگران ايراني براي توليد واكسن سرطان

رييس پژوهشگاه فن‌آوري هاي نوين علوم پزشکي جهاددانشگاهي- ابن سينا از تلاش محققان اين پژوهشگاه براي توليد واكسن سرطان خبر داد و افزود: اميدواريم درمان سرطان به مرحله‌اي برسد كه ديگر از درمان‌هاي غيراختصاصي بي‌نياز شويم.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمد آخوندي در مراسم افتتاحيه پانزدهمين كنگره ساليانه باروري و ناباروري با موضوع حفظ باروري كه در بيمارستان فوق تخصصي محك برگزار شد گفت: از حقوق مسلم هر بيمار سرطاني است كه بداند پيش از شروع درمان سرطان مي‌تواند براي حفظ باروري سلولهاي جنسي خود را ذخيره و نگهداري كند.

وي از وظايف متخصصان زنان، جراحان، انكولوژيست‌ها و راديوتراپيست‌ها را آشنايي بيماران با وجود چنين مراكزي دانست و يادآور شد: بدين ترتيب بيماران سرطاني با حقوق خود آشنا خواهند شد.

رييس پانزدهمين كنگره ساليانه باروري و ناباروري با بيان اينكه هم اكنون شماري از كودكان سرطاني از اين امكان بهره‌مند شده‌اند، گفت: در اين روش بافت تخمدان و بيضه كودكان بيمار حتي زنان مجرد در سنين بالا با مراجعه به اين مركز در كوتاه‌ترين زمان گرفته و نگهداري مي‌شود.

دكتر آخوندي با بيان اينكه در پسر بچه‌هاي نابالغ، ژرمسل‌ها و استمسل‌هاي سازنده اسپرم جدا و براي آينده نگهداري مي‌شود، گفت: اين طرح پژوهشي كه در ايران در موش نتايج موفقي را كسب كرده بود با همكاري مشترك محققان دانشگاه آمستردام در انسان به نتيجه رسيد.

وي به حضور اساتيد مجربي چون پروفسور الحسني با هدف آموزش در اين پژوهشكده اشاره كرد و افزود: پيش از اين، اين پژوهشكده با راه اندازي بانك اسپرم، امكان حفظ و نگهداري اسپرم در بالغين را پيش از شروع درمان سرطان فراهم كرده بود.

رييس پانزدهمين كنگره باروري و ناباروري، اين كنگره با موضوع حفظ باروري را سومين كنگره برگزار شده در دنيا عنوان كرد و افزود: اولين كنگره با موضوع حفظ باروري در آلمان، دومين در بلژيك و سومين آن در ايران برگزار شد.

گفتني است، اين همايش با همكاري دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، پژوهشكده باروري و ناباروري ابن سينا و موسسه خيريه محك برگزار شد.

با اشاره به افزايش شمار مبتلايان به ناباروري در كشور

رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي:
قرارگيري در معرض امواج از علل ناباروري در جامعه است    

رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با اشاره به افزايش رو به تزايد شمار مبتلايان به ناباروري در كشور در ادامه قرارگيري در معرض تابش انواع امواج را از علل ناباروري در جامعه برشمرد و افزود: اين امواج از امواج ساده راديويي تا امواج تلفن همراه و پارازيت‌هاي ماهواره‌اي را شامل مي‌شود.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر محمدرضا رزاقي در پانزدهمين كنگره ساليانه باروري و ناباروري با موضوع حفظ باروري كه در بيمارستان فوق تخصصي محك برگزار شد با بيان اينكه با قرارگيري دختران و پسران جوان در معرض اين امواج، سلولهاي بلاست (توليدمثلي) تحت تاثير قرار گرفته و سبب از بين رفتن عملكرد جنسي و قدرت باروري آنان مي‌شود، افزود: البته افزايش سن ازدواج در كشور و دنيا و يا حتي ازدواج در سنين مناسب ولي با تاخير در زمان بارداري و نيز استفاده از روشهاي پيشگيري موثر در بروز ناباروري همگي از علل افزايش بروز ناباروري در جامعه ايراني است.

وي نوع تغذيه، شيوه زندگي را از ديگر عوامل موثر در بروز ناباروري برشمرد و يادآور شد: هم اكنون غذاهاي مصرفي ما اعم از گياهي و حيواني همگي پرورشي هستند (يا از طريق هورمون رشد و يا با استفاده از كودهاي شيميايي) كه آثار سوء اين غذاها در سيستم باروري و توليد مثلي ثابت شده است.

رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي نازايي ثانويه به وازكتومي در مردان و توبكتومي در زنان اشاره كرد و افزود: بر اساس آخرين آمارها وازكتومي در بهترين شرايط و به دست باتجربه‌ترين جراحان با 90 درصد موفقيت فقط 40 تا 45 درصد دفع اسپرم را به همراه دارد. اين در حالي است كه هرچه طول مدت وازكتومي افزايش يابد شانس برگشت باروري هم كمتر مي‌شود.

رزاقي با بيان اينكه در دنياي كنوني علاوه بر توجه به درمان ناباروري بايد حفظ باروري را هم مدنظر قرار داد، گفت: البته دانشمندان كشورمان به آن درجه از علم رسيده‌اند كه هم دوش پزشكان سراسر دنيا در مقوله باروري فعاليت كنند.

وي حفظ باروري در كودكان سرطاني تحت درمان‌هاي دارويي، شيميايي و مداليتي‌هاي راديوتراپي را حائز اهميت برشمرد و افزود: در جريان درمان سرطان، سلولهاي زاياي كودكان از بين مي‌رود. از اين رو حفظ باروري براي كودكان سرطاني درمان شده اهميت دارد.

رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي انجام همه اين اقدامات درماني را منوط به داشتن قانوني منسجم دانست و يادآور شد: بايد مشكلات و موانع قانوني در اين مسير برداشته شود تا در آينده با وقفه درماني روبرو نشويم.

با اشاره به رشد اختلالات باروري در پنجاه سال اخير

قائم مقام سازمان نظام پزشكي كشور اعلام كرد:
سالانه 120 هزار زوج به جمعيت نابارور كشور اضافه مي‌شوند    

قائم مقام سازمان نظام پزشكي كشور با اشاره به افزايش ساليانه 120 هزار زوج نابارور در كشور رشد اختلالات باروري در 50 سال اخير را چشمگير برشمرد و افزود: مي‌توان از آلاينده‌ها، شيوه زندگي، پسماندها، الگوهاي تغذيه‌اي غلط، فعاليت نامناسب فيزيكي، پسماندهاي كشاورزي و زراعي به عنوان عوامل موثر در بروز ناباروري نام برد.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر عليرضا زالي امروز در افتتاحيه پانزدهمين كنگره ساليانه باروري و ناباروري با موضوع حفظ باروري كه در بيمارستان فوق تخصصي محك برگزار شد با بيان اين كه وجود استروژن در شير ثابت شده است بر ضرورت بهسازي صنايع شير كشور تاكيد كرد و افزود: تغذيه و شيوه زندگي ايرانيان بر ميزان شيوع سرطان و حتي قدرت باروري تاثيرگذار است.

وي با بيان اينكه 5/12 تا 13 درصد از مردم كشور مصرف كننده انواع محصولات دخاني هستند، گفت: امروزه اثر سيگار بر روي كاهش رشد فوليكول و تحرك اسپرم ثابت شده است. سوء تغذيه و استرس هم تا حدود 20 درصد ميزان تحرك اسپرم را كاهش مي‌دهد.

قائم مقام سازمان نظام پزشكي كشور حفظ باروري در بيماران سرطاني را سرآغاز نويني براي باروري برشمرد و افزود: بررسي‌ها نشان داده است كه نگرش 90 درصد از بيماران مبتلا به سرطان بدون توجه به نوع و درجه سرطان براي حفظ باروري مثبت است.

دكتر زالي ادامه داد: همچنين 75 تا 80 درصد از درمانگران سرطان به حفظ باروري معتقدند اما اين امر در عمل 30 درصد است.

وي با بيان اينكه سيماي وحشتناك سرطان مي‌تواند ايده حفظ قدرت باروري را براي خانواده‌هاي آنها به دست فراموشي بسپارد، گفت: ‌مناسب آن است كه اگر پروتكل درماني خاصي براي جوانان و نوجوانان مبتلا به سرطان تدوين مي‌شود حفظ باروري را هم مدنظر قرار داد.

قائم مقام سازمان نظام پزشكي كشور سرطان را سومين علت مرگ در كشور برشمرد و افزود: در تلاطم جهاني با افزايش درصد معدل شيوع سرطان به عنوان يك عامل كاهنده عمر روبروييم؛ به نحوي كه از هر 300 كودك، يك نفر در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار دارد.

زالي در پايان يادآور شد: 75 درصد از تومورهاي كودكان به نوعي علاج پذيرند. اين در حالي است كه 78 درصد از مبتلايان سرطان‌ها در سنين زير 25 سال بقايي بيش از 5 سال دارند.

گفتني است،اين كنگره پس از ارايه مقالات و سخنراني هاي تخصصي عصر فردا به كار خود پايان مي دهد.

١٦:٥٦ ٢٣/١٠/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد