٠٠:٠٤ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
برگزاری نخستین جشنواره نوآوری در نظام سلامت
دبیر اجرایی جشنواره نوآوری در نظام سلامت: این جشنواره با هدف فرهنگ سازی نوآوری در نظام سلامت برگزار می شود
دبیر اجرایی جشنواره «نوآوری در سلامت» فرهنگ سازی نوآوری در نظام سلامت و توسعه SME های سلامت محور را از نتایج مورد انتظار این جشنواره عنوان کرد.
به گزارش روابط عمومي جهادداننشگاهي واحد علوم پزشكي تهران ،‌حسن مرکزی گفت: این جشنواره در جهت توسعه خلاقیت و نوآوری، نام گذاری سال 87 توسط مقام معظم رهبری به نام نوآوری و شکوفایی، نام گذاری سال 2009 از سوی اتحادیه اروپا به نوآوری و با هدف فرهنگ سازی نوآوری در نظام سلامت به همت جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران اواخر بهمن ماه جاری برگزار می شود.
وی افزود: نوآوری یک ظرفیت بسیار غنی از توانایی های انسان است، استعدادی که خداوند با قابلیت توسعه و شکوفایی در وجود انسان به ودیعه نهاده است.
دبیر جشنواره نوآوری در سلامت کشف استعدادها، پرورش و ایجاد یک بستر مناسب برای رشد آنها را لازمه شکوفایی دانست و گفت: شخص، جامعه، فرهنگ حاکم بر اجتماع، حاکمیت و سایر عوامل به موازات یکدیگر در طی این مسیر سهیم هستند.
وی ادامه داد: نوآوری مانند پالایشگاهی است که فکر خام بشری را به سوی ابداعات و اکتشافات سوق می دهد و به نوعی ایده ها را به کالا یا خدمات سودمند تبدیل می کند.
وی در تبین اهداف برگزاری جشنواره اظهار داشت: چهارچوب اصلی جشنواره بر جذب و انتشار نوآوری ها در قالب طرح کسب و کار و کمک به فرآیند تبدیل ایده به کسب و کار بنگاههای کارآفرین در سلامت استوار است. بنابراین توسعه SMEهای سلامت محور را می توان در قالب نتایج جشنواره ردیابی کرد. مرکزی با اشاره به تعریف سلامت گفت: رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی و نه صرفاً فقدان بیماری و نقص عضو تعریف سازمان جهانی بهداشت در تعریف سلامت است که بر این اساس، سیاست های حوزه سلامت علاوه بر ارائه خدمات درمانی مواردی چون اصلاح شیوه زندگی، بهبود و کیفیت زندگی، سلامت روانی و به طور کلی استفاده از همه فرآیندها، تجهیزات و روشهای مؤثر در ارتقاء سلامت را در بر می گیرد.
مرکزی افزود: تأمین سلامت یکی از آرزوهای بشر است. از یک سو نظام سلامت ما یک نظام دولتی است که طبق قوانین موجود وظیفه دارد سلامت را برای همه مردم فراهم کند و از سوی دیگر نقش موسسات خصوصی، موسسات نوآور، کارآفرین نظام فعلی سلامت کشور تعریف نشده است از این رو شناسایی نوآوران و فعالان عرصه سلامت، کشف استعدادهای کشور و معرفی ظرفیتها و توانمندسازی فعالان عرصه سلامت در تحقق این امر بسیار مهم است.
وی ادامه داد: این جشنواره در نظر دارد با بررسی، شناسایی، توسعه و توان نوآوری در لایه های مختلف و مؤثر در نظام سلامت هدایت، جذب و انتشار نوآوری هایی که می توانند با استفاده اطلاعات موجود خدمات سلامت را ارتقاء بخشند بر عهده گیرد.
وی با اعلام مهمترین اهداف برگزاری جشنواره گفت: شناسایی ایده‌های نوآورانه و کاربردی در عرصه سلامت، شناسایی استعدادها و ظرفیت‌های بالقوه موجود در کشور در عرصه سلامت، شناسایی و معرفی کارآفرینان عرصه سلامت به جامعه و استفاده از توانمندی آنان در جهت ایجاد و توسعه و اشتغال در کشور، معرفی ظرفیت ها و توانمندی‌های عرصه سلامت به عنوان یک حوزه کسب و کار به علاقه مندان و سرمایه گذاران و ایجاد فضای تعامل میان صاحبان ایده‌ها، مسئولان دولتی، مشاوران و سایر عناصری که در به ثمر رسیدن ایده به کسب و کار دخيل را در برگزاری این جشنواره رصد می کنیم. مرکزی اظهار داشت: اثبات جایگاه ارزشمند نوآوری در نظام سلامت از دیگر اهداف مورد رصد این جشنواره است در این راستا ظرفیت سازی برای نهادهای متولی نظام سلامت را در دستور کار قرار داده است.
برگزاری کارگاههای آموزشی، انتخاب نوآوری های برتر، نمایشگاه جانبی از برنامه های تکمیلی جشنواره هستند مرکزی با اشاره به برگزاری کارگاه های تخصصی در این جشنواره گفت: کمیته‌ها و کارگروه های تخصصی جشنواره در حوزه خدمات سلامت در بخش های خدمات پيشگيري - بهداشتي، خدمات بیمارستانی، خدمات سرپایی و درمان در منزل، تجهیزات سلامت و سلامت الکترونیک، زیست فناوری سلامت و سلامت شهر فعال هستند که در قالب برگزاری کارگاه نمایش داده خواهد شد.
مرکزی از انتخاب نوآوری‌هاي برتر در این جشنواره خبر داد و گفت: به منظور ارج نهادن به فعالیتهای نوآورانه و گسترش فرهنگ نوآوری، جشنواره از نوآوری‌های برتر قدردانی می کند که در این راستا هر يك از كميته‌ها، سه نوآوری برگزیده هیأت داوران جشنواره، جوایز اولین جشنواره نوآوری در سلامت را به همراه تندیس نوآوران برتر به خود اختصاص خواهند داد. مرکزی افزود: محصول نوآوری، کارآفرینی و ایجاد کسب و کارهای نوآورانه است، واضح است که معرفی و تشویق کسب و کارهای نوآورانه مبتنی بر ایده های نو که در سالهای اخیر رونق بیشتری داشته اند سهم درخور توجهی در بسترسازی و هدایت افکار و ایده های نو خواهد داشت که به نوبه خود موجب گسترش کارآفرینی و بهبود شرایط و فرآیندهای ایجاد کسب و کارهای کوچک و مؤسسات اقتصادی در عرصه سلامت خواهد شد.
دبیر جشنواره ادامه داد: برگزاری اولین نمایشگاه سه روزه نوآوریهای عرصه سلامت از فعالیتهای جنبی جشنواره است. در این نمایشگاه شرکتها و مؤسسات فعال در عرصه سلامت که در سالهای اخیر اقدام به اجرای طرحهای نوآورانه یکی از موضوعات مربوطه نموده‌اند به ارائه محصول يا خدمات اشتغال دارند.
وی با اشاره به تقدیر از کار آفرینان اظهار داشت: مباحث مربوط به نوآوری بویژه در عرصه سلامت نسبتاً جدید بوده و انتقال دانش و مهارتهای لازم در مورد شیوه‌های تفکر نوآورانه و روشهای تبدیل ایده‌های نو به بنگاههای اقتصادی ایجاد کسب و کار بسیار ضروری است.
دبیر جشنواره نوآوری در سلامت، آخرین فرصت ارسال مقالات و ایده ها به جشنواره نوآوری در سلامت را 15 بهمن ماه 1388 عنوان کرد و گفت: تا کنون حدود 30 ایده کاربردی و نزدیک به 70 مقاله به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.
مرکزی ادامه داد: علاقه مندان و صاحب نظران می توانند مقالات خود را با موضوعات نوآوری در خدمات سلامت، نوآوری در تجهیزات سلامت و سلامت الکترونیکی، نوآوری در زیست فناوری سلامت، نوآوری در سلامت شهر، نوآوری در کاربرد رسانه و سلامت، اشاعه و انتشار نوآوری در سیستم سلامت، پیچیدگی‌های نوآوری در سیستم سلامت، فرصتها و محدودیتهای نوآوری در سیستم سلامت کشور و مهندسی مجدد سیستم‌های پژوهش سلامت با محوریت نوآوریبه دبیر خانه جشنواره ارسال کنند.
وی در پایان با اشاره به نحوه ارسال مقالات به جشنواره گفت: علاقه مندان جهت ارسال مقالات يا کسب اطلاعات بيشتر مي توانند به دبيرخانه کنگره به نشاني تهران، خيابان پورسينا، دانشگاه علوم پزشکي تهران، دانشکده پزشکي، ساختمان آموزش اتاق101 دفتر جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشکي تهران و يا سايت کنگره به آدرس http://www.iih.ir مراجعه يا با شماره تلفن‌هاي 09194481180 و 88974548 تماس برقرار کنند.
١٥:٤٢ ٢٦/١٠/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد