٢٠:٤٤ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
رييس جهاد دانشگاهي علوم پزشکي تهران خبر داد:
راه‌اندازي گروه پژوهشي «رسانه و سلامت»
تلاش محققان جهاددانشگاهي براي ساخت كيت‌هاي تشخيص سرطان در كشور

رييس مرکز تحقيقات سرطان پستان با بيان اينکه اکنون ثابت شده است که نقش آگاهي بخشي و اطلاع رساني در پيشگيري از سرطان پستان مهمتر از انجام ماموگرافي است، از راه‌اندازي گروه پژوهشي رسانه و سلامت در اين نهاد به منظور تعامل سياستگذاران عرصه سلامت با جامعه پزشکي، رسانه‌ها و مردم خبر داد.

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکي تهران، دکتر مسعود حبيبي رييس جهاد دانشگاهي علوم پزشکي تهران در افتتاحيه «سمپوزيوم اطلاع رساني در سرطان پستان؛ چالشها و راهکارها»، شکوفايي رشته‌هاي علمي کشور را از نتايج به ثمر نشستن انقلاب اسلامي دانست و گفت: جهاد دانشگاهي نيز به عنوان يک نهاد انقلابي در زمينه رفع نيازهاي جامعه فعاليت‌هاي متنوع و سودمندي را ارائه کرده است که نياز جامعه و خلاء موجود فصل مشترک تمام فعاليت‌هاي اين نهاد بوده است.

وي افزود: مرکز تحقيقات سرطان پستان نيز در راستاي نياز موجود جامعه يعني تشخيص و درمان به موقع سرطان پستان در سال 75 تأسيس شد و امروزه با بيش از 30 محقق و پژوهشگر تمام وقت و 30 عضو هيات علمي پاره وقت در حوزه هاي پيشگيري، تشخيص و درمان سرطان پستان به فعاليت خود ادامه مي‌دهد. رييس جهاد دانشگاهي علوم پزشکي تهران تصريح کرد: در مرکز تحقيقات سرطان پستان علاوه بر ارائه خدمات درماني، طرح‌هاي تحقيقاتي در حوزه‌هاي سلولي و مولکولي، ژنتيک، ايجاد بانک DNA و همچنين شناخت بيومارکرها انجام مي‌شود. وي از ارائه نتايج طرح پيگيري کيت‌هاي تشخيصي خبر داد و گفت: طرح‌هاي زيادي در زمينه ساخت کيت‌هاي تشخيصي که واردات آن در کشور با مشکلاتي رو به رو است در مرکز تحقيقات سرطان پستان انجام شده که به زودي اعلام خواهد شد.

حبيبي خاطرنشان کرد: اين مرکز به عنوان يک مجموعه درماني کامل در حوزه سرطان پستان از جراحي، راديولوژي، توانبخشي، لنف ادم، راديولوژي بازتواني و ارتقاء کيفيت زندگي بيماران سرطاني فعاليت مي‌کند اما تمام اين موارد براي هنگامي است که بيماري براي درمان مراجعه کرده است. وي افزود: سرطان پستان به عنوان شايع‌ترين سرطان و اولين عامل مرگ در سن باروري و بازدهي زنان، سن مادري آنها و در جامعه‌اي که مادر به عنوان ستون خانواده است، بروز مي‌کند که متأسفانه بار زيادي هم از لحاظ مادي و اقتصادي و هم از لحاظ روحي و رواني بر خانواده و جامعه وارد مي‌کند.

حبيبي خاطرنشان کرد: اين بيماري از جمله بيماري‌هايي است که اجراي روش‌هاي غربالگري و تشخيص به موقع در روند درمان موفق آن نقش موثري دارد که در مقالات مختلف علمي به نقش مهم غربالگري و انجام ماموگرافي اشاره شده است. وي اظهار داشت: نتايج تحقيقات اخير نشان مي‌دهد که آگاهي بسيار مهمتر از انجام ماموگرافي در پيشگيري از سرطان پستان است که به عنوان يک روش قابل دسترس و ارزان مطرح است.

رييس جهاد دانشگاهي علوم پزشکي تهران، هدف از برگزاري اين سمپوزيوم را تاکيد بر نقش مهم اطلاع رساني و آگاهي بخشي در پيشگيري از مرگ و مير ناشي از سرطان پستان دانست و گفت: جهاد دانشگاهي علوم پزشکي تهران در نظر دارد در جهت اطلاع رساني بيشتر در حوزه سلامت کشور، گروه پژوهشي را در قالب کانون رسانه و سلامت با هدف افزايش آگاهي عمومي و ايجاد ارتباط متقابل بين جامعه پزشکي، مردم و رسانه و همچنين بهره گيري از ظرفيت رسانه‌ها در ارتقا سلامت مردم راه اندازي کند.

وي در تشريح فعاليت‌هاي اين گروه پژوهشي گفت: هماهنگ کردن اولويت‌ها، برگزاري دوره‌هاي آموزشي براي اصحاب رسانه و آشنايي آنها با ادبيات سلامت و آموزش راه‌هاي برقراري ارتباط موثر جامعه پزشکي با جامعه در دستور کار اين گروه قرار دارد. وي خاطرنشان کرد: با فرهنگ سازي و ايجاد اين گروه مي‌توان به تحقيقات رسانه گرايش سلامت و به تحقيقات سلامت گرايش رسانه اي بخشيد. حبيبي در پايان خاطرنشان کرد: اين کانون مي‌تواند راه هاي ارتباط موثرتر با جامعه را به کار بندد و با در نظر گرفتن شکاف‌هاي موجود، آنها را در سياست گذاري‌هاي سلامت و تأمين پروسه سلامت شخصي دخالت دهد.

همچنين دکتر ماندانا ابراهیمی دبير علمي سمپوزیوم اطلاع رساني در سرطان پستان گفت: از آنجا که زنان بیشتر در سن باروری و مادری به سرطان پستان مبتلا می شوند و خانواده در گیر آن می شود بار زیادی را به جامعه تحمیل می کند. دکتر ابراهيمي در سمپوزیوم «اطلاع رساني در سرطان پستان؛ چالشها و راهکارها» اظهار داشت: باتوجه به اهميت اطلاع رساني و آگاهي بخشي در تشخيص به موقع و درمان موفق سرطان پستان مرکز تحقیقات سرطان پستان با برگزاري سمپوزيوم علمي در آستانه هفته ملي سرطان موانع، محدوديت‌ها و چالش‌هاي اين موضوع را از ديدگاه‌هاي مختلف مورد بررسي قرار داده تا بتوانيم با اطلاع رساني صحيح اين بيماري را شناسايي كنيم.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاد دانشگاهی تصریح کرد: سرطان پستان زنان را در سن باروری هنگامی که به عنوان مادر و ستون خانواده هستند درگیر می کند و با توجه به بافت جمعیتی و آداب و رسوم کشور و وابستگی خانواده ها یک یا چند خانواده را درگیر می کند از این رو گذشته از بار اقتصادی، تاثیرات منفی روحی و روانی برای جامعه به دنبال دارد. دکتر ابراهیمی با بیان اینکه سرطان پستان از جمله بیماری هایی است که با انجام روش های مانند غربالگری و آموزش قابل یشگیری است، گفت: مركز تحقيقات سرطان پستان تاكون اطلاع رساني خود را با ارائه خدماتي همچون معاينه رايگان، غربالگري در سطح عمومي جامعه، آموزش پزشکان عمومی و ماماها و پرستاران، انتشار بروشور و پوستر و .... انجام داده است.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاد دانشگاهی در پایان گفت: اطلاع رساني درمورد سرطان‌هاي زنان به خصوص پستان محدوديت دارد و يكي از مشكلات آگاهي بخشي در سرطان پستان وجود محدوديت‌هايي است كه در رسانه‌هاي جمعي و پرمخاطب به خصوص صدا و سيما وجود دارد، که امیدواریم با تلاش انجام شده این محدودیت ها نیز مرتفع گردد. آسيه الفت بخش مدیر گروه پژوهشی بیماری های پستان جهاد دانشگاهي علوم پزشکي تهران نيز آشنايي زنان با عوامل خطر، روش‌هاي تشخيص و درمان، ارتقاء آگاهي سيستم بهداشتي را در راستاي پيشگيري از سرطان پستان ضروري دانست و با توجه به کاهش سن ابتلا در کشور خواستار توجه بيشتر به گروه‌هاي جوان و در معرض خطر شد. اين جراح عمومي با بيان اينکه سالانه به طور متوسط يك ميليون نفر به اين بيماري مبتلا مي‌شوند بر ضرورت آگاهي بخشي در سرطان پستان تأکيد کرد. وي افزود: طبق آخرين آمار بروز اين بيماري 24 در صد هزار نفر است. اين يعني ابتلاي حدود 7 هزار زن در سال که يک و هفت دهم از اين تعداد در صدهزار نفر ميزان مرگ ناشي از اين بيماري است که روند رو به رشدي دارد.

الفت بخش گفت: تغيير در سبک زندگي و افزايش آگاهي نقش مهمي در پيشگيري از اين بيماري دارد که متأسفانه نتايج تحقيقات نشان مي‌دهد که ميزان آگاهي زنان در رابطه با بيماري سرطان پستان حتي در جامعه دانشگاهي پايين است و نگرش عملکرد مناسبي در اين زمينه وجود ندارد که با برنامه ريزي مي‌توان نگرش و عملکرد صحيح در اين رابطه را بوجود آورد.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران خاطرنشان کرد: بقاي بيماران سرطاني بسيار مهم است و براي آن روشهاي جراحي جديد، درمان‌ها و داروهاي جديد ارائه مي‌شوند. آنچه در يک درمان موفق اهميت دارد، تشخيص بيماري در مراحل پائين است؛ چرا که هرچه بيماري در دسته‌هاي بالاتري تشخيص داده شود، شکست در درمان بيشتر خواهد شد. وي تصريح کرد: عدم آگاهي زنان به عنوان بيمار يکي از موارد و علل تشخيص ديرهنگام بيماري در مراحل ديررس بيماران است؛ چرا که دسترسي زنان در مراحل اول به پزشک متخصص محدود است و بيشتر به سيستم بهداشتي که ماما يا بهيار در آن هستند مراجعه مي‌کند، از اين رو آگاهي بخشي به سيستم درماني مي‌تواند مفيد باشد.

گفتني است، اين سمپوزيوم توسط مرکز تحقيقات سرطان پستان جهاد دانشگاهي و با همکاري شوراي سياست گذاري سلامت صدا و سيما، شبکه ملي سرطان، اداره سرطان وزارت بهداشت، مرکز تحقيقات اخلاق پزشکي و دانشگاه علوم پزشکي تهران 15 بهمن ماه در آمفي تئاتر دانشکده بهداشت برگزار شد.ح/الف

١٥:١٠ ١٨/١١/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد